تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 22 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هرگاه صبح مى‏شد پيامبر صلى‏الله‏عليه‏و‏آله دست نوازش بر سر فرزندان و نوه هاى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828643030




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانواده شهداي غيرايراني تبعه ايران مي‌شوند


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خانواده شهداي غيرايراني تبعه ايران مي‌شوند
فروردين سال گذشته از كميسيون امنيت ملي مجلس خبر رسيد كه تلاش براي اصلاح ماده‌اي از قانون مدني آغاز شده است، تا به اين ترتيب تسهيلاتي براي ارايه تابعيت ايراني به رزمندگان، ايثارگران و نخبگان غيرايراني به وجود آيد، پس از آن مركز پژوهش‌هاي مجلس متني را در سايت خود منتشر كرد با عنوان «اظهارنظر كارشناسي درباره طرح اصلاح ماده ٩٨٠ قانون مدني جهت تسهيل اعطاي تابعيت به رزمندگان، ايثارگران و نخبگان غيرايراني» و اين سوال را ايجاد كرد كه آيا قانون تابعيت كشور با طرح مجلس تغيير پيدا مي‌كند؟

به گزارش اعتماد، قانون تابعيت سختگيرانه‌اي كه در سال‌هاي گذشته همراه با راي منفي نمايندگان مجلس نهم همچنان دست رد بر سينه طرح «اعطاي تابعيت ايراني به فرزندان حاصل از ازدواج مادر ايراني و پدر خارجي» زده است. پس از بحث‌هاي ايجاد شده در خصوص اعطاي تابعيت به رزمندگان و ايثارگران غيرايراني در شهريور ماه سال گذشته، رييس بنياد شهيد و امور ايثارگران اعلام كرد كه در رابطه با اين طرح جلسه‌اي در كميسيون امنيت مجلس همراه با وزارت كشور، وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات برگزار شده و گفت: «در حال حاضر دادن تابعيت به رزمندگان خارجي ديگر مطرح نيست.» اما يكي از مواردي كه در آن طرح آمده بود روز گذشته توانست در مجلس راي بياورد.
در جريان جلسه روز گذشته مجلس شوراي اسلامي، نمايندگان در جريان رسيدگي به لايحه تنظيم برخي احكام برنامه‌هاي توسعه، دولت را مجاز كردند تا به همسران، فرزندان و والدين شهداي داراي تابعيت خارجي (غيرايراني) كه در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن در راستاي ماموريت‌هاي محوله از سوي مراجع ذيصلاح به شهادت رسيده‌اند حداكثر يك سال پس از تقاضاي تابعيت، ‌تابعيت ايراني اعطا كند.

رييس كميسيون اجتماعي مجلس معتقد است كه اتخاذ چنين تصميمي از سوي مجلس گامي است براي آسان‌تر شدن قوانين مربوط به تابعيت و البته راهكاري براي حل مشكلات اتباع بيگانه ساكن در ايران، عبدالرضا عزيزي در گفت‌وگو با «اعتماد» مي‌گويد: «خارجي‌هاي بسياري در كشورمان ساكن هستند، از شهروندان افغانستان و پاكستان گرفته تا سوريه و عراق و لبنان، كساني كه سال‌هاست در كشور ما ساكن هستند و با اين حال وقتي صاحب فرزند مي‌شوند شناسنامه ايراني براي آنها صادر نمي‌شود و خيلي مواقع با معضلات بسيار زيادي روبه‌رو مي‌شوند، حالا در اين ميان برخي از اين خانواده‌ها پدر خود را هم در زمان جنگ تحميلي از دست داده‌اند، خب اين حق آنهاست كه تابعيت ايراني داشته باشند. الان يك ايراني بعد از سه سال سكونت در كشور كانادا مي‌تواند تابعيت آن كشور را بگيرد بعد چرا كسي كه جانش را در راه اين كشور و اسلام از دست داده اين امكان براي خانواده‌اش نباشد؟» اما اگر مجلس در پي حل مشكلات مربوط به تابعيت است چگونه اين گام از اعطاي تابعيت به فرزندان داراي مادر ايراني آغاز نشده است؟ عزيزي پاسخ مي‌دهد: «آن طرح هم با اختلاف كمي در مجلس راي نياورد ما اين حركت را شروع كرده‌ايم و بعدا به حل آن مشكل هم مي‌رسيم.»

ابهام در مصوبه مجلس

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس مي‌گويد تمامي كليت مصوبه تابعيت در حد دوخط به همراه ساير موارد موجود در «احكام دايمي برنامه‌هاي توسعه كشور» آمده بوده و جزييات خاصي از آن در دست نيست. به گفته احمد شوهاني داستان مصوبه ديروز مجلس به صورت كلي از داستان طرح اصلاح ماده ٩٨٠ قانون مدني جداست و ارتباطي به اين كميسيون پيدا نمي‌كند و البته اضافه مي‌كند كه ابهامات بسياري در آن دو خط توضيحي كه در احكام دايمي در خصوص اين مورد آمده بود وجود دارد. شوهاني به «اعتماد» مي‌گويد: «اين موضوع ابهام دارد و جزيياتش مشخص نيست. در مورد اينكه شهيد كيست، در كجا به شهادت رسيده و آيا مثلا اتباع افغان كه در سوريه شهيد مي‌شوند جزو اين تعاريف قرار مي‌گيرند و خانواده آنها مي‌توانند تابعه ايران شوند يا نه. معلوم نيست كه آيا بايد تقاضا براي تابعيت باشد يا نه. و به صورت كلي هدف از نوشته شدن اين مورد روشن نيست.» به گفته اين نماينده مجلس كار حالا ديگر در دست دولت است و پاسخ به اين سوالات و تعيين مصاديق را خود دولت بايد مشخص كند: «آيين‌نامه‌اي براي اين موضوع بايد نوشته شود و تعريف شهيد در آن بيايد و اين كار را دولت و بنياد شهيد بايد با همكاري هم مشخص كنند.»

در فصل اول متن كامل قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران آمده است: «به كسي «شهيد و مفقودالاثر» اطلاق مي‌‌شود كه جان خود را در راه تكوين، شكوفايي، دفاع و حفظ دستاوردهاي انقلاب اسلامي و كيان جمهوري اسلامي ايران، استقلال و تماميت ارضي كشور، مقابله با تهديدات و تجاوزات دشمن و عوامل ضد انقلاب و اشرار نثار نموده و يا در اين رابطه مفقودالاثر شناخته شود. » در قانون اساسنامه بنياد شهيد انقلاب اسلامي آمده است كه ضوابط تعيين مصاديق عملي شهيد و خانواده‌هاي شاهد به موجب آيين‌نامه‌اي خواهد بود كه توسط بنياد و ستادكل نيروهاي مسلح و وزارت اطلاعات‌تهيه و به تصويب هيات وزيران مي‌رسد.

در آخرين ابلاغي كه در سال ٩٣ از سوي هيات وزيران و با امضاي اسحاق جهانگيري در روزنامه رسمي به چاپ رسيد، آيين‌نامه تعيين و احراز مصاديق عملي شهيد موارد شهادت و در حكم شهيد و ساير مصاديق ايثارگري را توضيح داده است و ١٦ مصداق را براي شهادت تعيين كرده است از جمله: رزمندگاني كه در ميدان نبرد توسط دشمن كشته مي‌شوند، كاركنان نيروهاي مسلح و وزارت اطلاعات كه در حين ماموريت مبارزه با گروه‌هاي معارض توسط آنان كشته مي‌شوند، افرادي كه به تشخيص دادگاه صلاحيت‌دار در حال انجام فريضه امر به معروف و نهي از منكر كشته مي‌شوند، افرادي كه مقام معظم رهبري آنان را طي فرمان خاص به عنوان شهيد اعلام مي‌كند و... حالا بايد ديد كه آيا مصاديق شهيد و نحوه شهادت بر اساس همين آيين‌ نامه تعيين مي‌‌شود و بر اساس آن تابعيت به خانواده شهداي غيرايراني تعلق مي‌گيرد يا خير.

در متن اخبار آمده است كه مجلس دولت را «مجاز» به اعطاي تابعيت كرده است و حالا بايد ديد كه دولت از اين «جواز» استفاده خواهد كرد؟

منبع: اعتماد


تاریخ انتشار: ۰۷:۲۳ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 03 May 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن