واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تحلیل رسانههای غربی از دور دوم انتخابات ایران/ رای اعتماد دوباره مردم به روحانی
سیاستمداران اصلاح طلب و میانه رو حامی حسن روحانی توانستند بیشترِ كرسی ها در دور دوم انتخابات را به دست آورند. آنان توانسته بودند در دور نخست انتخابات نیز پیروزی بزرگی را كسب كنند و بسیاری از رقیبان را از مجلس كنار بگذارند.
برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی و نتایج آن، طی روزهای گذشته از جمله رخدادهای مورد توجه رسانه های غربی بود. این رسانه ها با تحلیل نتایج انتخابات، آن را نشانه اعتماد و حمایت مردم از دولت دانستند و پیش بینی كردند مسیر تعامل دولت و مجلس از این پس هموارتر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی روز جمعه (دهم اردیبهشت ماه) در 21 استان برگزار شد. همانند دور نخست، بسیاری رسانه های انگلیسی زبان بین المللی، انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی را به صورت ویژه رصد كردند و به ارزیابی نتایج و تاثیرهای آن بر روابط میان دولت و مجلس آتی پرداختند. ارزیابی این رسانه ها، از تعامل بیشتر میان مجلس آینده و دولت یازدهم در راستای پیشبرد اهداف و برنامه های ملی حكایت دارد. همچنین، اشاره به پیروزی حامیان دولت از دیگر محورهای مشترك رسانه های انگلیسی زبان در تحلیل نتایج دور دوم انتخابات مجلس بود.
در این پیوند، این گزارش به بررسی تحلیل خبرگزاری های «رویترز» و «فرانس 24»، روزنامه های «دیلی میل» و «دیلی تلگراف»، و تارنمای «المانیتور» از انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی و نتایج آن پرداخته است.
***رای اعتماد دوباره مردم به روحانی
تارنمای روزنامه دیلی میل انگلیس روز شنبه (یازدهم اردیبهشت ماه) از پیروزی دوباره حامیان دولت در انتخابات مجلس خبر داد و نوشت: در انتخابات مجلس، سیاستمداران اصلاح طلب و میانه رویِ ایران زیر عنوان حامیان رییس جمهوری متحد شدند و پیروزی بزرگی را در دور دوم انتخابات رقم زدند و پس از چند سال بازگشت قابل توجهی به عرصه سیاست داشتند. برای نخستین بار پس از سال 2004 گروه های سیاسی رقیب، آرایش تازه ای را برگزیدند و توانستند به حاكمیت مطلق اصولگرایان در مجلس پایان دهند.
در ادامه می خوانیم: كسب این نتیجه در انتخابات رای اعتماد عمومی به «حسن روحانی» را نشان داد. وی پس از پیروزی سراسری در انتخابات سال 2013 (1392)، از طریق توافق هسته ای با قدرت های جهانی تلاش كرد تا تحریم ها برداشته شود. بر پایه اطلاعات رسمی، 17 زن توانستند وارد مجلس شوند. این آمار به میزان هشت نفر از بالاترین آمار حضور زنان در مجلس پس از انقلاب اسلامی، بیشتر است. با توجه به نقش مجلس در نظام ایران، نتایج انتخابات می تواند به دولت در اجرای پیشرفت های اجتماعی و اقتصادی همچون امضای قراردادهای نفتی تازه كمك كند.
دیلی میل همچنین در بررسی آماری سهم جریان های سیاسی از دور دوم انتخابات مجلس نوشت: از 68 كرسی دور دوم انتخابات 38 كرسی به فهرست امید، 18 كرسی به اصولگرایان و 12 كرسی به نامزدهای مستقل رسید. این روزنامه، مجلس دهم را مجلسی متفاوت توصیف كرد و نوشت: در این حالت، حامیان دولت 133 كرسی را كسب كرده اند. اگرچه آنان 13 كرسی تا كسب اكثریت مجلس فاصله داشتند، اما از محافظه كاران كه 125 كرسی را به دست آوردند پیش افتاده اند.
*** موازنه قدرت در مجلس دهم به دست مستقل ها است
تارنمای خبرگزاری رویترز روز شنبه در بررسی نتیجه دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی آورد: میانه روهای ایران در دور دوم انتخابات نیز برتری نسبی به دست آوردند. حامیان سیاسی رییس جمهوری ایران با قدرت در دور دوم انتخابات مجلس شركت كردند. نتایج این انتخابات نشان می دهد اگر چه اصولگرایان نیروی قدرتمندی را در مجلس تشكیل می دهند، اما مجلس آتی ایران بیشتر از گذشته پشتیبان اصلاحات اقتصادی مورد نظر حسن روحانی خواهد بود.
این خبرگزاری افزود: در دور نخست رای گیری كه در ماه فوریه (اسفند ماه گذشته) برگزار شد، حامیان روحانی پیروزی مهمی به دست آوردند و به حاكمیت اصولگرایان بر 290 كرسی مجلس پایان دادند. با توجه به نتایج اعلام شده، هیچ یك از گروه های میانه رو و محافظه كار اكثریت مجلس آینده را به دست نیاوردند و افراد مستقل موازنه قدرت را برقرار خواهند ساخت.
بررسی غیررسمی رویترز نشان می دهد، در دور نخست انتخابات، میانه روها 90 و اصولگرایان 112 كرسی را به دست آوردند و 29 نفر نیز به صورت مستقل وارد مجلس شدند. به نوشته این خبرگزاری، هرچه مجلس ایران متوازن تر باشد، رییس جمهوری آزادی عمل بیشتری برای اجرای اصلاحات اقتصادی مورد نظرش خواهد داشت. نوسان قدرت نمایندگان مستقل مجلس می تواند به سیاست رقابتی منجر شود و بر توان دولت روحانی در موضوع های سیاسی و اقتصادی تاثیر گذارد.
***تحول در آرایش سیاسی مجلس
تارنمای خبرگزاری فرانس 24 یك روز پس از برگزاری دور دوم انتخابات مجلس نوشت: حامیان روحانی برای بار دوم توانستند پیروزی مهمی به دست آورند. فهرست اصلاح طلبی امید توانست در دور دوم 38 كرسی را كسب كند.
«آرتور مك میلان» معاون خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در این زمینه به فرانس24گفت: انتخابات، فهرست امید را وارد (مجلس) كرد و بسیاری از رقیبان را كنار زد. نتایج انتخابات برای روحانی خبر خوبی بود زیرا در 2 سال و نیمی كه از دوره ریاست جمهوری روحانی گذشت، با مخالفت ها و مقاومت هایی جدی در مجلس روبرو بود.
تارنمای خبری المانیتور نتایج دور دوم انتخابات ایران را از دیدگاه اقتصادی تحلیل كرد و نوشت: اگرچه رقابت بر سر 68 كرسی مجلس به میزان دور نخست توجه رسانه ها را به خود جلب نكرد اما نتایج آن می تواند تاثیر مهمی در تعیین خط مشی های داخلی و اقتصادی حسن روحانی داشته باشد. در مجلس كنونی تعداد زیادی از نمایندگان حضور دارند كه وزیران روحانی را به چالش كشیده اند و یك وزیر را با استیضاح بدرقه كردند. سیاستگذاری مجلس (نهم) در زمینه آینده یارانه ها یكی از تازه ترین تفاوت نظرهای دولت و مجلس است.
روزنامه انگلیسی دیلی تلگراف نیز در تحلیل خود نوشت: سیاستمداران اصلاح طلب و میانه رو حامی حسن روحانی توانستند بیشترِ كرسی ها در دور دوم انتخابات را به دست آورند. آنان توانسته بودند در دور نخست انتخابات نیز پیروزی بزرگی را كسب كنند و بسیاری از رقیبان را از مجلس كنار بگذارند.
این روزنامه ضمن پرداختن به حاشیه های انتخابات در برخی شهرها عنوان كرد: 17 میلیون شهروند ایرانی واجد شرایط برای حضور در انتخابات بودند. دور دوم در شهر تهران برگزار نشد چراكه فهرست امید در دور نخست توانست همه 30 كرسی مجلس را به دست بیاورد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - 02 May 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]