محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829730981
الاشرق الاوسط: آمریکا، ایران را به دوست ۷۰ سالهاش ترجیح ندهد
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: الاشرق الاوسط: آمریکا، ایران را به دوست ۷۰ سالهاش ترجیح ندهد بین الملل > خاورمیانه - روزنامه الاشرق الاوسط در مقالهای انتقادی درباره سیاستهای اوباما در قبال ایران و عربستان، از آمریکا خواسته ایران را به دوست ۷۰ سالهاش ترجیح ندهد.
ایسکانیوز نوشت: روزنامه الاشرق الاوسط در مقاله ای دلیل تیره شدن روابط عربستان و آمریکا را مورد بررسی قرار داده است. ترجمه این مقاله را در ادامه می خوانید.
در تاریخ نوین، اگر آمریکا به منطقه نگاه کند می بیند که ایران همچنان غرق در حال و هوای انقلاب است، عراق و سوریه به عرصه کشمکش قدرتهای منطقه ای و بین المللی تبدیل شده اند، مصر در بحران اقتصادی مزمن در حال تقلا کردن است، و این کشور در کنار اردن و اسرائیل هر سال هزینه هایی بابت کمک های مالی و نظامی بر آمریکا تحمیل می کنند. فقط عربستان سعودی باثبات، ثروتمند، و تولید کننده نفت است که میزان تولید و قیمت آن را در کل جهان تعیین می کند و گذشته از این، متحد و دوست آمریکا است. اما در سال های اخیر، با به قدرت رسیدن باراک اوباما اوضاع تغییر کرد و عربستان نیز به نوبه خود با روی کار آمدن رهبرانی جدید و جسور که برای همه غیرمنتظره بوده و هستند، دچار تحول شد. به رغم همه اینها، منافع راهبردی همچنان آمریکا را به سوی حفظ روابط نزدیک با عربستان سوق می دهد. به طور کلی، دو کشور در خصوص اهداف مشترک اتفاق نظر دارند و اختلاف ها بین آنها به نحوه تحقق بخشیدن به این اهداف مربوط می شود.
سفر هفته گذشته رئیس جمهور اوباما به عربستان و دیدار او با سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) تلاشی برای کاستن از تنش فزاینده با هم پیمانان بود. مقامات سعودی نارضایتی خود را از سیاست آمریکا در منطقه پنهان نکرده اند.
عوامل تنش زیاد است. در سوریه، عربستان معتقد است دولت اوباما ضعیف و غیرقاطع عمل کرده و اوباما به «خطوط قرمزی» که برای رژیم سوریه تعیین کرده بود پایبند نمانده است. دولت آمریکا نیز در پاسخ می گوید عربستان از حداکثر توان خود برای جنگ با «داعش» استفاده نکرده و گذشته از آن، رئیس جمهور آمریکا به اصول خود پایبند بوده است. پس از آن توافق هسته ای با ایران به دست آمد و عربستان مشاهده کرد که دولت آمریکا گرایش زیادی به ایران دارد تا حدی که اوباما در مصاحبه با مجله «آتلانتیک» گفت: «عربستان باید با کشور همسایه خود ایران همکاری کند». این اظهارات، موجب عصبانیت مقامات سعودی شد.
سخنان گزنده اوباما در مصاحبه با مجله «آتلانتیک» حتی برخی مقامات بلندپایه دولت او را شوکه کرد و آنها تلاش کردند از میزان تأثیر این سخنان در دنیای واقعی بکاهند. یکی از مقامات وزارت امور خارجه آمریکا گفت رئیس جمهور آمریکا در صدد «آزمودن ایران» است و افزود آنچه دولت آمریکا به دنبال آن است «هماهنگ کردن شیوهها به منظور کاستن از تنش ها است».
از نظر مقامات سعودی، هر گام آمریکا به سوی ایران، به زیان آنان است زیرا رد پای ایران در یمن و همچنین سوریه دیده می شود و «حزب الله» به عنوان هم پیمان ایران، تا حد مرگ از رژیم اسد دفاع می کند. همچنین در خصوص گروه های تندرو سنی مثل «داعش» و «القاعده» و «النصره» که دشمن عربستان و آمریکا هستند، مقامات سعودی و دولت آمریکا درباره نحوه رویارویی با آنها هم عقیده نیستند.
آمریکا برای مقابله با «داعش» در عراق از طریق دولت بغداد عمل می کند. هرچند حیدر العبادی نخست وزیر عراق نسخه ای بهتر از نوری المالکی تلقی می شود و به همین علت از نظر واشنگتن سزاوار حمایت و کمک بیشتری است، ولی مقامات سعودی معتقدند ایران در عراق حضور دارد و دولت العبادی نیز از نیروی شیعی بسیج مردمی حتی در برابر ارتش عراق حمایت می کند. در مقابل، واشنگتن در خصوص نوع تسلیحاتی که کشورهای خلیج (فارس) اجازه دارند در اختیار مخالفان نظام سوریه قرار دهند، همچنان سخت گیری می کند زیرا نگران است این سلاح ها در نهایت به دست تندروهای اسلام گرا بیفتد.
همچنین اوضاع سوریه پس از مداخله روسیه که موجب شد کفه ترازو به نفع رژیم بشار اسد سنگینتر شود، پیچیده تر شد. این مسئله موجب شد مقامات عرب و همچنین دیپلمات های اروپایی به این نتیجه برسند که آمریکا آماده است از «آخرین خط قرمز» خود در سوریه نیز چشم پوشی کند. بیم آن می رود تا زمانی که ایالات متحده با «داعش» در جنگ است نه با رژیم اسد، به بشار اسد اجازه دهد تا زمان شکست خوردن تندروها در قدرت باقی بماند.
مقامات بلندپایه آمریکایی تاکید کردند که ماجرا این گونه نیست. یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «خط قرمز ما در سوریه همچنان به قوت خود باقی است و آن، تغییر نظام است». وی بر این موضوع پافشاری کرد که کشورش جدول زمانی برای کنار زدن اسد را کنار نگذاشته است ولی اذعان کرد: «همچنان سه ماه برای ادامه مذاکره و حدود یک سال برای اجرای آنچه درباره آن توافق خواهد شد باقی مانده است».
در شرایطی که به نظر می رسد این دور از مذاکرات در ژنو درباره سوریه به بن بست رسیده است، همچنان مقامات آمریکایی درباره اوضاع میدانی در سوریه چه از نظر نبرد با «داعش» یا رساندن کمک های بشردوستانه، خوش بین هستند. آنها همچنان معتقدند امکان دستیابی به توافق وجود دارد. به گفته معاونان جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، کری این دیدگاه خود را تغییر نداده است که مسکو بر باقی ماندن اسد در قدرت اصرار ندارد. یکی از این معاونان گفت: «کری می گوید ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به خوبی می داند که اسد باید کنار برود». وی می افزاید، جامعه علویان سوریه پیام هایی ارسال کرده است مبنی بر این که آماده دست کشیدن از «رهبر» خود است به این شرط که جامعه علویان در دوره پس از اسد دارای جایگاهی امن و تضمین شده در سوریه باشد.
مقامات آمریکایی از مواضع خود دفاع می کنند و می گویند توجه آنها به مسائل خاورمیانه در حال افزایش یافتن است و آنها برای تاثیر مثبت گذاشتن بر تحولات منطقه تلاش می کنند و در این راستا به «تثبیت» دولت جدید در لیبی اشاره دارند.
این مقامات همچنین می گویند کشورشان عملا از عربستان و دیگر کشورهای خلیج (فارس) در یمن پشتیبانی کرده است. به گفته یک مقام بلندپایه آمریکایی «اگر نیاز به شواهد دیگری در این خصوص باشد که رئیس جمهور اوباما باور دارد راهبرد درستی در خاورمیانه در پیش گرفته است» این موضوع از طریق پیگیریهای مستمر او در شورای امنیت به منظور ایجاد «چارچوب» جدید برای پایان دادن به مناقشه فلسطینی- اسرائیلی مشخص می شود. این منبع می افزاید، هرچند رئیس جمهور آمریکا فرصت زیادی تا پایان دوره ریاست جمهوریاش ندارد ولی از تصمیمی حمایت می کند که زمینه حل این مناقشه را از طریق حفظ گزینه راه حل تشکیل دو کشور فراهم کند و «چنین رویکردی به منزله نفرینی برای دولت بنیامین نتانیاهو در اسرائیل است». چنین راه حلی از آنجا که «حق بازگشت» فلسطینی ها را به داخل سرزمین هایی محدود می کند که در سطح بین الملل متعلق به اسرائیل دانسته می شود، و همچنین بر «یهودی بودن اسرائیل» تاکید دارد، برای فلسطینی ها غیرقابل قبول خواهد بود! با این حال مقامات بلندپایه دولت اوباما گزینه «منتظر بمانیم تا ببینیم چه می شود» را در پیش گرفته اند. دیپلمات های باسابقه در وزارت امور خارجه آمریکا بخت موفقیت چنین طرحی را پنجاه - پنجاه می دانند و یکی از این دیپلمات ها به سوابق دولت های پیشین آمریکا اشاره کرد که در آستانه ترک قدرت، بر حمایت از چنین تصمیماتی پافشاری می کنند تا از شدت فشار بر دولت بعدی بکاهند.
در بازگشت به سفر اخیر اوباما به عربستان باید گفت روابط بین آمریکا و عربستان فراتر از مردی است که در آستانه ترک قدرت است. از این رو باید به این روابط از زاویهای بازتر و با توجه به تاریخ دهها ساله آن نگاه کرد. درست است که این روابط «پیچ و خم»هایی دارد ولی به رغم بحث و جدل اخیر در کنگره آمریکا، حمایت از عربستان در کنگره بیش از حمایت از ایران است و اگر قانونگذاران آمریکایی بخواهند از این دو کشور یکی را انتخاب کنند، کشوری را انتخاب می کنند که از هفتاد سال پیش دوست آنها بوده است.
اوباما در پایان سفرش به عربستان گفت با برگه اختلافات (بین آمریکا و عربستان) بازی نمی کند و تاکید کرد این اختلافات بزرگنمایی شده و تاکتیکی است و بر ایران متمرکز است.
اما عامل همه اختلافات (بین عربستان و آمریکا) کسی جز ایران نیست. اگر به مسائل مورد اختلاف نگاه کنیم می بینیم همه آنها به جاه طلبی های ایران ارتباط دارد با وجود این، رئیس جمهور آمریکا اصرار دارد فقط نیمه لیوان خالی شده به علت این جاه طلبی ها را ببیند. او باورهای خودش را دارد ولی این باورها با واقعیت سازگار نیست و او نمی تواند بر اساس این باورها، واقعیت را تغییر دهد. در اینجا تکبر با لجبازی آمیخته شده است.
عربستان و آمریکا وجوه مشترک زیادی به ویژه در مسئله امنیت دارند. آمریکایی ها پایگاه های نظامی بزرگی در خلیج (فارس) دارند و به رغم آن که آمریکا دیگر مانند گذشته به نفت خلیج (فارس) وابسته نیست ولی حفظ جریان نفت برای اقتصاد جهانی اهمیت دارد و اگر این جریان تحت تاثیر قرار گیرد، اقتصاد آمریکا نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. از این رو روابط بین دو کشور همچنان محکم و پابرجا است. 5050
کلید واژه ها: عربستان - ایران و عربستان - ایالات متحده آمریکا -
دوشنبه 13 اردیبهشت 1395 - 11:07:52
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
تاریخ دوستی بین دو کشور ایران و روسیه، پشتوانه محکم همکاری است
تاریخ دوستی بین دو کشور ایران و روسیه پشتوانه محکم همکاری است استاندار همدان با اشاره به دوستی دیرینه بین ایران و روسیه گفت تاریخ دوستی دو کشور پشتوانه محکم برای گسترش همکاریها و تعاملات فی ما بین است ۱۳۹۵ سه شنبه ۳۱ فروردين ساعت 13 22 به گزارش خبرنگار پانا از همدان محمدناصرمرداد ماه زمان محک ملیپوشان سالنی تیم ملی فوتسال 6 دیدار دوستانه برگزار میکند/ برزیل و ازبکستان به ایران می
مرداد ماه زمان محک ملیپوشان سالنیتیم ملی فوتسال 6 دیدار دوستانه برگزار میکند برزیل و ازبکستان به ایران میآیند تیم ملی فوتسال ایران پیش از حضور در جام جهانی کلمبیا 6 دیدار دوستانه برگزار خواهد کرد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس اولین اردوی تیم ملی فوتسال ایران از 5 اردتقدیر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، از اقدامات بشر دوستانه مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران
تقدیر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد از اقدامات بشر دوستانه مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران وزیر کشور و رییس شورای ساماندهی اتباع بیگانه با اوبرا معاون دبیرکل و رییس دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد دیدار و گفتگو کرد به گزارش حوزه دولت گروه سیاسیترامپ: اوباما دوست اسراییل نبود ولی رفیق ایران شد
ترامپ اوباما دوست اسراییل نبود ولی رفیق ایران شد ایران نباید اجازه داشته باشد که سلاح هستهای بسازد و دولت من هیچگاه این اجازه را به آنان نخواهد داد دونالد ترامپ میگوید اقتصاد و ارتش آمریکا ضعیف شده و دشمنان این کشور دیگر نه از واشنگتن میترسند و نه حتی آن را جدی میگیرند بهایران با آمریکا، برزیل، آلمان، انگلیس و الجزایر همگروه شد
ایران با آمریکا برزیل آلمان انگلیس و الجزایر همگروه شد تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران در گروه دوم رقابتهای بسکتبال با ویلچر المپیک کنار تیمهای استرالیا برزیل آلمان انگلیس و الجزایر قرار گرفت به گزارش خبرنگار حوزه توپ و تور گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان گروهبندی رقابنشان دوستی الهام علی یف برای مقام ایرانی
نشان دوستی الهام علی یف برای مقام ایرانی رییس جمهور آذربایجان به محمود واعظی رییس کمسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان نشان دوستی اهدا کرد واحد مرکزی خبر رییس جمهور آذربایجان به محمود واعظی رییس کمسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان نشان دوستی اهدا کرد الهجنتی:میخواهند برجام كه افتخار كشور است، كاری ضدارزشی تلقی شود / قبل از توافق در آستانه جنگ بودیم / مقدمات حم
جنتی میخواهند برجام كه افتخار كشور است كاری ضدارزشی تلقی شود قبل از توافق در آستانه جنگ بودیم مقدمات حمله مشترک آمریكا اروپا به مراكز حساس ایران فراهم شده بود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نقش برجام و نگاه افراد مختلف به آن گفت آنچه ما احساس میكنیماین است كه گروهی دالمانیتور: ایران و عمان؛ دوستانی با فواید بسیار
المانیتور ایران و عمان دوستانی با فواید بسیار المانیتور در گزارشی به بیان روابط خوب ایران و عمان و منافع تجاری این دو کشور برای یکدیگر پرداخت به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان المانیتور در گزارشی با اشاره به روابط دوستانه ایران با پادشاهی عمان نوشت عمانجنتی: قبل از برجام در آستانه جنگ بودیم/مقدمات حمله آمریكا، اروپا و كشورهای منطقه به مراكز حساس ایران فراهم شده
جنتی قبل از برجام در آستانه جنگ بودیم مقدمات حمله آمریكا اروپا و كشورهای منطقه به مراكز حساس ایران فراهم شده بود وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره نقش برجام و نگاه افراد مختلف به آن گفت آنچه ما احساس میكنیماین است كه گروهی درصددند تا با زمینه سازی بگویند كه با موضوع برجام هیچآمریکا، ایران را به پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم محکوم کرد
آمریکا ایران را به پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم محکوم کرد دادگاه عالی آمریکا جمهوری اسلامی ایران را به پرداخت دو میلیارد دلار به قربانیان تروریسم محکوم کرد به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان شبکه سعودی الحدث در خبری فوری گزارش داد دادگاه عالی ایالا-
گوناگون
پربازدیدترینها