واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تئاتر مقاومت،یادآور خاطرات دفاع مقدس
اینکه بخشی از درد و رنج مردم ما در راه دفاع از خاک مقدس ایران اسلامی در قالب تئاتر ارائه میشود بسیار قابل احترام است.
آفتاب : محبوبه بیات- «هر چه به نیروهای عراقی میگفتم که جزء نیروهای مردمی هستم، باور نمیکردند و بارها به دلیل این موضوع با اسلحه به جان من افتاده و مرا به گونهای کتک زدند که اعضای بدنم به شدت کبود شد. عراقیها فقط به دلیل رنگ سبز لباسم به من میگفتند که تو جزء نیروهای سپاه هستی و به همین خاطر زمانی که از بیمارستان مرخص شدم، مرا 3 ماه در سلول انفرادی نگه داشتند.
سلول آنقدر کوچک بود، بهگونهای که اگر پاهایم را دراز میکردم به دیوار میخورد و پنجره کوچک سلول تنها مجرای ارتباط من با دنیای خارج بود که آن هم روزی 3 بار برای دریافت غذا باز میشد. در طول این مدت بارها از سوی مأموران عراقی مورد بازجویی قرار گرفته و شکنجه شدم چرا که آنها اطلاعاتی در خصوص وضعیت ایران را از من میخواستند اما در برابر مقاومتهایم با اسلحه به جانم افتاده و ضربات پیاپی را به سر و صورتم وارد میکردند». (بخشی از خاطرات خدیجه میرشکاری اولین زن اسیر ایرانی)
نگاه هنری به مقوله دفاع مقدس با محوریت ایستادگی مردم قهرمان ایران در دفاع از شرف و حیثیت خود، مقولهایست که این روزها با برپایی جشنواره سراسری تئاتر مقاومت، تب و تاب خاصی را در جامعه ایجاد میکند. چند هفته ایست که اهالی تئاتر منتظر برگزاری بخش پایانی نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت – فتح خرمشهر هستند.
آشنایی نسل جوان ما با فرهنگ دفاع مقدس و معرفی الگوها و اسطوره های ارزشی آن یکی از مسائلی است که متولیان فرهنگی کشور راهکارهای زیادی برای آن ارائه و اجرا کردهاند تا از این طریق نسل جوان ما با فرهنگ ایثار و مقاومت آشنا شده و هر چه بیشتر و بهتر در مسیر حفظ باورها و مهین دوستی گام بردارند. سوالی که پیشمیآید این است که چقدر نسل جوان ما در حال حاضر اشراف دارند به خاطراتی که سالها پیش در دوران دفاع مقدس اتفاق افتاده است؟ و اگر این جوانان علاقه دارند با این گونه ارزشها و فرهنگ آشنا بشوند، جامعه برای یادآوری و پاس داشتن این ارزشها چگونه این ارتباط را برقرار میکند؟
طبیعی است یکی از بهترین راهکارها برای آشنایی نسل جوان با ارزشهای فرهنگ دفاع مقدس استفاده از ظرفیتهای بالای حوزه فرهنگ و هنر است و یکی از شاخصترین این هنرها، هنرهای نمایشی، بویژه سینما و تئاتر ست. در زمینه سینما فعالیتهای نسبتاً خوبی انجام شده است و کارگردانی همچون ابراهیم حاتمی کیا بیشترین آثار سینمایی ماندگار را در نمایش ارزشهای دفاع مقدس ارائه کرده است.
اما تئاتر هم برای تحکیم پیوند ارزشی و فرهنگی نسل جوان دوران جنگ با نسل جوان امروز و معرفی آثار و ارزشهای دفاع مقدس گزینه بسیار اثرگذاری است و البته در این زمینه نیز کارهای خوبی انجام شده است.
تئاتر نگاه ویژهای به آثار ارزشی مخصوصا دفاع مقدس دارد چرا که سرشار از مضامین و موضوعات ناگفته جذاب و دیدنی است و میتواند در قالب نمایش زنده به عموم ارائه شود. اینکه بخشی از درد و رنج مردم ما در راه دفاع از خاک مقدس ایران اسلامی در قالب تئاتر ارائه میشود بسیار قابل احترام است.
در زمینه تئاتر دفاع مقدس جشنوارههایی در سطح ملی برگزار می شود که جشنواره تئاتر مقاومت و جشنواره فتح خرمشهر از جمله آنهاست. دو سالی است که این دو جشنواره با یک عنوان در شهرهای آبادان و خرمشهر برگزار میگردد.
شهر خرمشهر نماد مقاومت ملت ایران است تا جایی که رهبر فقید انقلاب اسلامی در این باره گفت: «فتح خرمشهر فتح خاک نیست، فتح ارزشهای اسلامی است».
با توجه به جایگاه والای ارزش های دفاع مقدس و به منظور بزرگداشت یاد و خاطره حماسه آفرینان و مدافعان سر افراز میهن اسلامی و دلیر مردیها و سلحشوریهای ملت قهرمان ایران ضروری است تا با گسترش حمایتها از چنین جشنوارههایی تلاش شود تا هر سال پربارتر از سال قبل به فعالیتهای خود ادامه دهند و دست اندرکاران فرهنگی کشور در این راه، سرمایهگذاری گستردهتری انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]