واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اعتراضات كارگران در پايتختهاي غربي
هزاران تن از مردم امريكا در سراسر اين كشور براي احقاق حقوق كارگران و مهاجران و عليه آنچه لفاظيهاي نفرتانگيز كمپين رياست جمهوري امريكا ميخوانند، به خيابانها آمدند.
هزاران تن از مردم امريكا در سراسر اين كشور براي احقاق حقوق كارگران و مهاجران و عليه آنچه لفاظيهاي نفرتانگيز كمپين رياست جمهوري امريكا ميخوانند، به خيابانها آمدند. كارگران، دانشآموزان و دانشجوان فرانسه هم از فرصت روز كارگر استفاده كرده و مانند چند روز گذشته كه تظاهرات و تجمعاتي عليه طرح كاهش ساعت كار شبانه و حقوق و مزاياي كارگران ترتيب داده بودند بازهم دست به اعتراض زدند.
به گزارش آسوشيتدپرس، تجمعهاي اعتراضي «بزرگ» در شهرهاي پورتلند، اورگان و سياتل برنامهريزي و برگزار شد، همچنين كارگران در كليولند، ميامي، سان فرانسيسكو و كاليفرنيا به خيابانها آمدند. به اين ترتيب اين اعتراضات در تمام طول و عرض امريكا از شهرهاي نيويورك تا لسآنجلس برنامهريزي شده بود و هدف از آن درخواست حقوق بهتر براي كارگران و پايان اخراج مهاجران و حمايت از طرح دولت باراك اوباما، رئيسجمهوري امريكا براي صدور مجوز كار براي مهاجران غيرقانوني با فرزند متولد امريكا بوده است. برگزاركنندگان همچنين گفتهاند عليه لفاظيهاي نفرتانگيز كه مهاجران، كارگران و زنان را هدف ميگيرد، سخنراني كردند. اشاره آنها به سخنان دونالد ترامپ، نامزد جنجالي و پيشتاز جمهوريخواهان امريكا در انتخابات رياست جمهوري ماه نوامبر بوده است. ترامپ خواستار ايجاد ديواري ميان امريكا و مكزيك شده و گفته است كه هيلاري كلينتون، نامزد پيشتاز دموكراتها از «برگ زنانگي» خود براي پيروزي در انتخابات استفاده ميكند. خورخهماريو كبررا، سخنگوي «ائتلاف براي حقوق انساني مهاجران در لسآنجلس» ميگويد: علاوه بر مبارزه براي حقوق كارگران، ما براي كرامت و شرافت نفس خود مبارزه ميكنيم. قطعاً ميتوانيم مردم را ترغيب كنيم كه به آنچه ميبينند توجه كنند، متوجه باشند چه چيزي ميشنوند و چه بتوانند رأي بدهند و چه نه، بيايند و بگويند كه ما تجاوزگر نيستيم. ما جنايتكاراني كه شما ميگوييد نيستيم و مناسب اين كشوريم. ترامپ در سخنانش گفته ضدمهاجر و نژادپرست نيست و تنها ميخواهد كه ورود مهاجران غيرقانوني متوقف شده و مرزها كنترل بيشتري شوند.
فرانسه در آشوب
ناآراميها در فرانسه با گذشت بيش از يك ماه از اعتراضها در اين كشور هر روز ابعاد بيشتري به خود ميگيرد و دامنه اعتراضات گسترده تر ميشود. تجمعات اعتراضي از سوي سنديكاهاي كارگري، دانشآموزي و دانشجويي از زماني آغاز شده است كه دولت فرانسه با ارائه لايحهاي به مجلس اين كشور طرح كاهش ساعت كار شبانه و حقوق و مزاياي كارگران را مطرح كرده است. با ارائه اين لايحه از سوي دولت فرانسوا اولاند، منتقدان دولت و سنديكاها و گروههاي دانشجويي، دانشآموزي و كارگري فرانسه تصويب اين لايحه را در مجلس تهديدي براي آينده كار و سختتر شدن تحصيل دانشآموزان و دانشجويان فرانسوي دانستهاند و خواهان بازپسگيري اين لايحه از سوي دولت شدهاند. مخالفان دولت تهديد كردهاند تا زماني كه خواستههاي آنان در لغو اين لايحه مورد توجه دولت قرار نگيرد و اولاند از موضع خود عقبنشيني نكند به تجمعات اعتراضي و اعتصابهاي كارگري ادامه خواهند داد. اين در حالي است كه اولاند، چند شب قبل در گفت و گو با تلويزيون اين كشور رسماً اعلام كرده است كه از طرح خود عقبنشيني نميكند و تسليم خواست مخالفان نميشود و همين اعلام موضع اولاند سبب شده است تمام سنديكاهاي كارگري هم امروز به جمع اعتصابكنندگان در فرانسه ملحق شوند. اين در حالي است كه دولت فرانسه سياست سركوب و دستگيري مخالفان خود را براي كنترل اوضاع در پيش گرفته است و تاكنون 961 دانشجو و كارگر دستگير و دهها تن نيز زخمي شدهاند.
حمله پليس تركيه به تظاهركنندگان
پليس استانبول روز يكشنبه به تظاهركنندگاني كه قصد ورود به منطقه ممنوعه ميدان تقسيم را داشتند با گاز اشكآور و ماشينهاي آبپاش حمله كرد. به گزارش ايرنا، تظاهرات روز جهاني كارگر در شهر استانبول امسال نيز با درگيري ميان تظاهركنندگان و پليس رو به رو شد. پليس استانبول كه در حال آمادهباش بود به دو گروه از هواداران سازمانهاي دست چپي كه قصد ورود به ميدان تقسيم از طريق منطقه بشيكتاش و ديوان يولو را داشتند، مداخله كرد. تظاهركنندگان در حالي كه شعارهاي ضددولتي سر داده بودند به كوچههاي مجاور خيابانهاي ياد شده متفرق شدند.
تاریخ انتشار: ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]