تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مهدى مردى است از ما، از نسل فاطمه.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802793046




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آرایش سیاسی مجلس آینده در نخستین برآوردها


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آرایش سیاسی مجلس آینده در نخستین برآوردها
پرونده انتخابات مجلس دهم دیروز با اعلام نتایج مرحله دوم انتخابات از سوی وزارت کشور بسته شد؛ انتخاباتی که مردم از طریق آن، سهم بالایی از مجلس را از دست اصولگرایان خارج کرده و به دست ائتلاف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت سپردند. هرچند تا نهایی شدن اسامی راه‌یافتگان به ساختمان هرمی بهارستان باید در انتظار تایید شورای نگهبان ماند، اما نتایج انتخابات از اراده مردم برای خانه‌تکانی در پارلمان حکایت دارد.
به گزارش نامه نیوز، تغییر 75 درصدی نمایندگان و مهم‌تر از آن، تغییر ترکیب سیاسی مجلس دهم نسبت به دوره نهم، خود یکی از اصلی‌ترین نشانه‌ها برای خانه‌تکانی در بهارستان است. هرچند آمار و ارقام از سهم بالای اصلاح‌طلبان و حامیان دولت موسوم به فهرست امید در مجلس دهم در قیاس با اصولگرایان و نیز مستقلین حکایت دارد، اما نمی‌توان بر این آمار، در روند جریان‌سازی‌های مجلس دهم تکیه کرد. این را می‌توان ناشی از نظام حزبی ناکارآمد در ایران دانست چه آنکه برای انتخابات اخیر، فهرست امید (اصلاح‌طلبان و حامیان دولت) از تعدادی از مستقلین راه یافته به دور دوم حمایت کرد؛ بر این اساس است که اصلاح‌طلبان توانستند بر شمار کرسی‌های منتسب به خود در این مرحله بیفزایند؛ بنابراین و با توجه به تجربه انتقال افراد از یک جریان موجود در مجلس‌های پیشین به جریانی دیگر یا از یک فراکسیون به فراکسیون دیگر، نمی‌توان سهم اصلاح‌طلبان در مجلس آتی را قطعی برآورد کرد. اینکه تا چه حد نمایندگان راه یافته به مجلس دهم از فهرست امید، می‌توانند در مجلس آتی جریان‌ساز باشند بیش از همه به ترکیب هیات‌رئیسه وابسته است؛ ترکیبی که نمایندگان مجلس دهم آن را انتخاب خواهند کرد.
 فهرست امید؛ 42 درصد به هر روی، مردم ایران که در مرحله اول انتخابات در هفتم اسفندماه، 83 نامزد اصلاح‌طلب و حامی دولت را روانه بهارستان کرده بودند، این بار و در مرحله دوم 38 نماینده دیگر از این جریان را نیز به مجلس فرستادند تا در نهایت 121 کرسی از 290 کرسی بهارستان، در اختیار ائتلاف امید (اصلاح‌طلبان و حامیان دولت) قرار گیرد. از سوی دیگر اصولگرایان که در مرحله اول انتخابات 64 کرسی را به دست آورده بودند، در انتخابات دو روز پیش، 19 کرسی دیگر را نیز به دست آوردند تا در مجموع تعداد نمایندگان این جریان سیاسی به عدد 83 برسد. اصولگرایان در شرایطی 83 کرسی مجلس شورای اسلامی را به‌دست آوردند که اکثریت مجلس نهم را در اختیار دارند. این خود می‌تواند یکی از مهم‌ترین تغییراتی باشد که مردم به انجام آن در مجلس دهم اراده کردند. در مجموع می‌توان گفت ائتلاف اصلاح‌طلبان و حامیان دولت، نزدیک به 42 درصد مجلس آتی را شکل می‌دهد. در مقابل، اصولگرایان 6/ 28 درصد کرسی‌های پارلمان را به‌دست آوردند. در این میان نامزدهای مستقل، با کسب 56 کرسی در مرحله اول و 9 کرسی دیگر در مرحله دوم، در مجموع 65 کرسی مجلس را تصاحب کردند؛ این یعنی مستقلان راه‌یافته به دوره دهم، 4/ 22 درصد پارلمان را از آن خود کرده‌اند. فهرست صدای ملت نیز در مجموع 11 نامزد مستقل به مجلس آتی فرستاد. همچنین 3 نامزد در میان سه لیست در دو دور انتخابات مشترک بودند و 6 نماینده اقلیت‌های مذهبی هم به مجلس آتی راه یافتند. از سوی دیگر وضعیت یک نماینده از شهر اصفهان نیز به‌دلیل ردصلاحیت از سوی شورای نگهبان پس از تایید آرا، مبهم است.  تغییر 75 درصدی مجلس با این همه باید یادآوری کرد که تنها 73 نماینده از مجموع 290 نماینده مجلس نهم ، به مجلس دهم نیز راه یافته‌اند، این یعنی 25 درصد نمایندگان مجلس نهم در مجلس آتی ابقا شدند و در مقابل 75 درصد از مجلس نهمی‌ها از راه یافتن به دور دهم پارلمان بازماندند.  ركورد حضور زنان شکست آنچه در جریان انتخابات مجلس دهم در مقایسه با مجلس‌های پیشین به‌عنوان رکورد به حساب می‌آید، افزایش حضور زنان در مجلس آتی است. پرونده انتخابات مجلس دهم با راه یافتن 17 زن به پارلمان بسته شد. در این میان اگر نام مینو خالقی منتخب سوم اصفهان که پس از انتخاب، از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت شد، نیز در این فهرست قرار می‌گرفت، شمار زنان راه یافته به مجلس دهم به عدد 18 می‌رسید. به هر روی مجلس دهم با تعداد 17 نماینده زن در مقایسه با 9 نماینده زن مجلس نهم، 8 نماینده زن مجلس هشتم، 13 نماینده زن مجلس هفتم، 13 نماینده زن مجلس ششم و در نهایت 14 نماینده زن مجلس پنجم، رکورددار است. از سوی دیگر آنچه پرونده مجلس دهم را نهایی کرد، مشارکت 56 درصدی مردم در دور دوم انتخابات بود.










منبع: اقتصاد ایران


۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن