واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: توكلي: احمدي نژاد در اقتصاد رويه متزلزلي داشت
احمد توكلي نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت : محمود احمدي نژاد رييس جمهوري سابق در بحث اقتصاد متزلزل عمل كرد و داراي يك رويه ثابت نبود.
به گزارش ايرنا، توكلي روز شنبه در نشست "اقتصاد مشهد، شفافيت و نظارت" افزود : رئيس دولت سابق در راستاي الگوي سياست اقتصادي نئوكلاسيك حركت مي كرد و مشي وي زيگزاگي بود به طوري كه گاه به طور كامل به عنوان مدافع منافع سرمايه داري ايفاي نقش مي كرد.
وي ادامه داد: حدود 30 سال بعد از جنگ، مدل رايج در اداره كشور نئوكلاسيك است كه صرفا به رشد توجه دارد كه اين مدل تا كنون نيز ادامه داشته و حتي فردي مانند احمدي نژاد نيز به آن عمل مي كرد.
توكلي تصريح كرد: اولين الزام اين مدل اقتصادي آن است كه در سياست خارجي بايد تمام و كمال همسو با نظام سياسي جهاني شد كه به ادغام در اقتصاد جهاني منجر شود و لذا بايد از مطرح شدن هر گونه ارزش هاي انساني و اخلاقي خارج از محدوده اين سياست ها جلوگيري كرد.
وي افزود : درسياست داخلي نيز بايد بين اهداف مديريت سياسي با اهداف بخش خصوصي انطباق كامل وجود داشته باشد و حتي مديران سياسي از ميان فعالان اقتصادي و يا از سوي آنان انتخاب شوند.
اين نماينده مجلس اذعان كرد: اين در حالي است كه حتي جامعه شناسان و اقتصاد دانان غربي نيز اين مدل را تخطئه مي كنند و آن را مغاير با دموكراسي مي دانند و البته اين شيوه با مباني اسلام و خط امام و رهبري نيز همخواني ندارد.
او با اشاره به اينكه گران شدن قيمت ارز در سال 91 يك شوك اقتصادي بود كه شكنندگي اقتصاد را ظاهر ساخت، تصريح كرد: اين شوك باعث شد يك جا به جايي اتفاق افتاده و بر ثروت ثروتمندان و فقر فقرا افزوده شود.
توكلي گفت: در سال هاي اخير نيز نرخ تورم اگر چه روندي نزولي داشته اما 1،5 برابر نرخ تورم منطقه و سه برابر تورم جهاني است و اين آمار نشان مي دهد نرخ تورم فعلي براي همين امروز نيز بالاست.
وي با بيان اينكه در اقتصاد علاوه بر تعيين سياست ها، اجراي آن نيز مهم است، تأكيد كرد : اگر بهترين سياست ها را كساني اجرا كنند كه از ماليات فراري بوده، طرح هاي عمراني را با نيت هاي سياسي كلنگ مي زنند و نظام بانكي ناكارآمد و فعاليت آنها به فساد منجر شود و از حقوق شهروندان حمايت نشود اقتصادي شكننده به وجود مي آيد.
او افزود: اين درحالي است كه اگرهمين سياست ها را افرادي پاكدست كه حقوق مالكيت را به رسميت شناخته و بين مردم و آنها اعتماد متقابل وجود داشته باشد، اجرا شود نتيجه اي متفاوت به دست خواهد آمد كه اين امر فقط در ابتداي انقلاب اتفاق افتاد.
نماينده مردم تهران درمجلس نهم تصريح كرد: بنا بر مدل اقتصادي نئوكلاسيك نابرابري و رشد با يكديگر افزايش مي يابد و در دوره هاي بعد نابرابري كاهش مي يابد اما اين امر در يك دوره طولاني 30 ساله اتفاق مي افتد كه در دوره دولت پنجم اصرار شديد بر اين مدل اقتصادي باعث نارضايتي هايي بويژه در مشهد، اراك و باقرآباد شد.
وي با اشاره به انواع فساد در اقتصاد گفت: رد صلاحيت بسياري از نمايندگان كنوني در انتخابات اخير به دلايل سياسي نبود بلكه اكثر آنان گرفتار فساد سيستمي شدند كه البته بيشتر آنان نيز اصولگرا بودند.
وي گفت: فساد يقه سفيدها باعث افزايش بيكاري، تن فروشي و توزيع ناعادلانه ثروت مي شود كه توزيع ناعادلانه ثروت از دلايل ركودي است كه امروز وجود دارد.
*استبداد و سودآوري از مهم ترين مولفه هاي اقتصاد مشهد
نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: از جمله مولفه هاي اقتصادي كه امروز با ديدن مناطق پيراموني حرم رضوي در مشهد نيز مي توان به آن اشاره كرد استبداد، عدم اعتنا به قواعد علمي، سودمحوري، عدم رعايت عدالت و نظر مردم و تصاعدي بودن اين فرايند است.
وي گفت: در گذشته مديريت سياسي شهر مشهد به گونه اي بوده است كه فقط برخي افراد مي توانستند براحتي سخن بگويند و اين نوعي استبداد بوده است.
توكلي با اشاره به اينكه اين مولفه ها اقتصاد را شكننده كرده و از اقتصاد مقاومتي دور مي كند، افزود: حتي معماري كنوني حرم مطهر زائرمحور نيست و نيازهاي آنان در نظر گرفته نشده است.
وي عدالت محوري، مردم محوري و شفاف سازي را از مولفه هاي اقتصاد مقاومتي دانست و تصريح كرد : شفاف سازي راه مقابله با فساد است.
توكلي گفت: تخريب بافت قديمي اطراف حرم باعث شد شكنندگي اقتصاد افزايش پيدا كند زيرا مردم در بافت كنوني از حال يكديگر خبر ندارند و نمي توانند به يكديگر كمك كنند.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه در گذشته كسبه يكديگر را مي شناختند و در مواقع لزوم به ياري هم مي شتافتند و اين باعث مي شد انعطاف اقتصادي شهر بالا برود و اين گسستن رابطه ها نقش مهمي در شكنندگي اقتصاد ايفا مي كند.
یکشنبه, 12 ارديبهشت 1395 ساعت 01:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]