واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: لطفاً پرونده برنامه ششم را باز نفرمایید!
ابتکار در گزارشی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، در خبرها آمده است که با توافق دولت و مجلس بناست برنامه ششم توسعه کشور در مجلس نهم بررسی و تصویب شود. این خبر باورکردنی نیست، چرا که مجلس نهم عملاً کمتر از چهار هفته فرصت قانونی جلسه خواهد داشت و هفت خرداد پایان کار این مجلس و شروع مجلس دهم است.
برنامه پنج ساله ششم کشور بناست ریل گذاری های توسعه پنج ساله را صورت دهد. بر اساس اهداف برنامه بناست رشد 8 درصد محقق شود و در پایان سال 95 بیکاری و تورم به نرخ تک رقمی برسد و رشد ناخالص داخلی حاصل آید.
آیا برنامه ای با چنین اهداف کمّی قابلیت بررسی دقیق کارشناسی ظرف کمتر از چهار هفته را دارد؟
چطور ممکن است با چهار هفته بررسی، سرنوشت پنج سال توسعه کشور را تعیین کرد؟ مگر ممکن است بدون آسیب شناسی برنامه های پنج سال گذشته ورود کارشناسانه و آگاهانه به برنامه پنج ساله ششم داشت؟ چگونه است که برنامه سالیانه حداقل نیازمند زمان بررسی دو ماهه است ولی برنامه پنج ساله را بتوان در ظرف چهار هفته به سرانجام رساند؟
اینها و ده ها سوال بی پاسخ دیگر بر چرایی عجله مجلس نهم در ورود به برنامه ششم افزوده است. اگر بنا بود برنامه و بودجه سال 95 مطابق قانون بر اساس برنامه ششم بسته شود این عجله وجه داشت ولی شما مجلسیان عزیز که خود یک سال تنفس داده اید و یک سال برای برنامه ششم فرصت هست. شگفتی این عجله وقتی است که بدانیم اولاً از مجلسیان عزیز نهم کمتر از یک چهارم در مجلس دهم حضور دارند و معنای آن این است که تصویب برنامه ششم در آستانه بازگشایی مجلس دهم که ترکیب آن معین شده است، نوعی بی احترامی به رای مردم و نمایندگان ملت در مجلس دهم تلقی می شود.
ثانیاً تجربه مشابه هزینه آن نیز وجود دارد؛ تصور کنید برنامه در مجلس نهم به تصویب رسد و اصلاحات مورد نظر شورای محترم نگهبان به مجلس دهم منتقل گردد، در آن صورت برخورد نمایندگان دوره دهم باید چگونه باشد؟ به صورت طبیعی نمایندگان جدید این حق را برای خود قائلند که ساختار برنامه را بر اساس تشخیص خویش تغییر دهند و با چنین فرضی معلوم است که چه هزینه معنوی و زمان طولانی از مجلس و دولت سلب می شود.
ثالثاً یکی دیگر از پیامدهای ورود با عجله مجلس نهم به برنامه ششم تکرار سنت قانون گذاری در لحظه می باشد؛ قانون گذاری با عجله و بدون مطالعه و مداخله جوانب، وزن قانون را کاهش می دهد و مرجعیت برنامه های پنج ساله را زیر سوال می برد. همه اذعان دارند که یکی از ضعف های مهم در قانون گذاری عدم تناسب بین برنامه سالیانه و برنامه پنج ساله و همچنین عدم همخوانی بین برنامه های سالیانه و پنج ساله با افق های سند چشم انداز است.
آنچنان که مهمترین اشکال در دولت آقای احمدی نژاد ارائه برنامه سالیانه در دقیقه 90 و برخوردهای تسامح گونه مجلس با آن بود. عجله کنونی مجلس نهم برای ورود به برنامه ششم تداعی کننده سنت حاکم بر روشهای حکمرانی دولت آقای احمدی نژاد است. این شیوه ارزشهای نظام قانون گذاری را پایین می آورد. لازم است برنامه ششم در فضای جدید و متناسب با خواست رهبری معظم در خصوص اقتصاد مقاومتی و با محوریت مجلس دهم و تشکیل کارگروه های تخصصی مورد مداقه قرار گیرد.
مضاف بر اینکه نمایندگان دوره دهم در قالب لیست امید برنامه ششم را مورد مطالعه قرار داده اند و منشوری از برنامه توسعه را تدوین کرده اند و آماده اند به محض شروع مجلس دهم در قالب تشکیل کارگروه ها برنامه ششم را بررسی و ملاحظات و مطالبات مردم و وعده های خود را در قالب این برنامه به تصویب برسانند. اگر بنا باشد در تصویب برنامه ششم مسدود الیه گردند عملاً در ایفای نقش نمایندگی خویش با اشکال روبرو می شوند.
به هر روی انتظار این حقیر به عنوان یکی از منتخبان ملت از همکاران حاضر در مجلس نهم این است که به احترام رای مردم و ضرورت ها و الزامات نظام قانون گذاری از ورود به برنامه ششم پرهیز کنند.
منبع: روزنامه ابتکار
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]