تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834994013




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اختلالات روانی تا 3 برابر بیشتر پذیرای سرطان است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اختلالات روانی تا 3 برابر بیشتر پذیرای سرطان است
يك‌بار ديگر آمار و ارقامي در جامعه منتشر شده كه نشان مي‌دهد طي تحقيقات به عمل آمده درصد اختلالات رواني افراد و همچنين آسيب‌هاي اجتماعي در ايران به شدت رو به ازدياد است...
نویسنده : حوريه ملكي 


يك‌بار ديگر آمار و ارقامي در جامعه منتشر شده كه نشان مي‌دهد طي تحقيقات به عمل آمده درصد اختلالات رواني افراد و همچنين آسيب‌هاي اجتماعي در ايران به شدت رو به ازدياد است؛ آمارهاي رسمي كه ادعا مي‌كنند 34 درصد جمعيت كشور در سنين 19 تا 60 سال دچار اختلالات رواني هستند و نياز به درمان تخصصي دارند. در همين راستا هم اكنون از هر 100 ازدواج 23 ازدواج منجر به طلاق مي‌شود و سن ازدواج در مردها از 24 سال در سال 75 به 28 سال در سال 92 و در زنان از 18 به 24 سال افزايش يافت. همچنين تعداد معتادان از يك ميليون و 200 هزار نفر به 2 ميليون افزايش يافته كه به صورت غيررسمي تا 5 ميليون نفر هم تخمين زده مي‌شود.

 طي روزهاي اخير رئيس سازمان بهزيستي كشور آمار و ارقامي را ارائه كرد كه نشان مي‌داد حدود 19 ميليون نفر از جمعيت فعال ايران از اختلالات رواني رنج مي‌برند؛ افرادي كه به ادعاي انوشيروان محسني بندپي نياز به درمان تخصصي دارند.  با مقايسه اين اعداد و ارقام با آمارهاي چند سال گذشته كه 25درصد ايرانيان را دچار اختلالات رواني مي‌دانست، مشخص مي‌شود مشكلات رواني به شدت در حال ازدياد بوده و دامان شهروندان را رها نمي‌كند.

البته نبايد فراموش كرد كه اواخر سال گذشته دبير علمي ششمين همايش علمي سلامت روان و رسانه مدعي شده بود 49/5 درصد از كل افراد جامعه دچار اختلال رواني و 0/6 درصد افراد نيز مبتلا به اختلالات شديد رواني هستند.

محمدرضا محمدي گفته بود: «6درصد افراد داراي افسردگي، 3درصد دچار شيدايي و 4درصد از كودكان دچار وسواس و همچنين 0/7 درصد از كودكان دچار كم خورگي و 18 درصد از آنان نيز به بيش‌فعالي مبتلا هستند كه از جمله اختلالات رواني در جامعه است.»

مطالعات نشان مي‌دهد نيم تا 1/5 درصد افراد هر جامعه، به يك نوع از اختلالات رواني دچار هستند، اما وقتي اين رقم به 50درصد مي‌رسد و نيمي از جمعيت كشور را دربرمي‌گيرد، حتماً به يك فاجعه تبديل مي‌شود. اين در شرايطي است كه سرانه بيماران رواني در كشورهاي اروپايي 150 دلار و در كشورهاي عربي 100 دلار است. متأسفانه اين سرانه در ايران ناچيز و در كمترين سطح خود يعني زير يك دلار قرار دارد.
 
ارتباط اختلالات رواني و مرگ زودرس
با گذري بر اخبار حوادث و اتفاقاتي كه در كشور به وقوع مي‌پيوندند، مي‌توان ردپاي اختلالات رواني را به راحتي مشاهده كرد.

كارشناسان معتقدند خطر مرگ زودرس در مبتلايان به بيماري‌هاي رواني 2 تا 3 برابر بيشتر از ساير افراد است. درصد كمي از اين خطر به دليل احتمال خودكشي و قتل در ميان اين افراد است، اما بخش عمده اين اختلاف ناشي از ابتلا به سرطان و بيماري‌هاي قلبي-  عروقي است.

همچنين خطر ابتلا به سرطان در كساني كه از اختلالات رواني مانند افسردگي، اختلال دوقطبي و اسكيزوفرني رنج مي‌برند، 2/6 برابر بيشتر از ساير افراد است. در تحقيق ديگري مشخص شد كه مبتلايان به بيماري‌هاي رواني 50 درصد بيشتر از سايرين به دليل صدمات مختلف به بخش اورژانس بيمارستان‌ها مراجعه مي‌كنند و بيشتر در بيمارستان بستري مي‌شوند. همچنين خطر مرگ و مير اين بيماران در اثر صدمات 4/5 برابر بيشتر از افراد ديگر است.

در همين رابطه كتايون رازجويان، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران، اختلالات رفتاري را مهم‌ترين دستاورد كودك‌آزاري دانسته و معتقد است: «كودكاني كه مورد بدرفتاري جسمي قرار گرفته‌اند ممكن است، دچار مشكلات متعددي از قبيل مشكلات جسمي، اختلالات رواني، مشكلات مربوط به اعتماد به نفس، مشكلات تكاملي، تحصيلي و رفتاري شامل رفتارهاي عدم تطابق اجتماعي و مشكلات مربوط به عواطف و تبادلات شوند‌.»
  
چه كساني بيمار رواني‌اند
يكي از ويژگي‌هاي آمارهاي كلي در مورد وجود اختلالات رواني در افراد جامعه اين است كه هر كس فكر مي‌كند خودش سالم است و جمعيت اطرافش به اين عارضه مبتلا هستند.

حال اگر افراد مبتلا به اختلالات رواني را به قشر ضعيف و كم‌سواد جامعه محدود نكنيم و بپذيريم 19ميليون نفري كه به نوعي دچار مشكلات رواني هستند در جامعه پخش شده‌اند، حتماً ردپاي آنان را در مشاغل و منصب‌هاي متفاوت هم مي‌توان ديد.

بر همين اساس و بر پايه 34درصدي كه رئيس سازمان بهزيستي كشور عنوان كرده است مي‌توان گفت، از 290 نماينده مجلس احتمالاً حدود 99نفرشان و از حدود 200 هزار نفر پزشك اعم از عمومي، متخصص و فوق‌تخصص، داروساز، دندانپزشك هم 68هزار‌نفرشان دچار اختلالات رواني هستند و نياز به درمان تخصصي دارند. به هر حال نيمي از مردم مشكل روحي و رواني دارند و اگر به صورت تخصصي كاري در اين زمينه صورت نگيرد حتماً مشكلات زيادي گريبان جامعه را خواهند گرفت.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن