محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844819746
عربستان بر اساس توهماتش در برابر ایران موضع میگیرد
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عربستان بر اساس توهماتش در برابر ایران موضع میگیرد
آرمان در گفتوگویی با پیروز مجتهدزاده آورده است:
به گزارش نامهنیوز، رویدادهای استانبول مزیدی بر علت شد تا یکبار دیگر تحلیلگران امور سیاست خارجی و بینالملل عملکرد عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس را مورد نقد و تحلیل قرار دهند. بر این اساس عربستان پس از حمله تندروهای داخلی به سفارت رویکرد منفی و نامطلوب خود را شدت و به تحریک کشورهای حاشیه خلیجفارس و حتی کشورهای آفریقایی مبادرت ورزیده که البته اقدامات عربستان تنها به دیدار، ملاقات و تحریک این کشورها و صدور بیانیه علیه ایران به همان ماههای نخست حمله به سفارت منتهی نشد بلکه در کنفرانس سازمان همکاریهای اسلامی هم رفتارهای دیگری از سوی این کشور و همپیمانان عربیاش مشاهده شد که قبل از صدور بیانیه علیه کشورمان، رئیس جمهور روحانی و وزیرامورخارجه دکترظریف این کنفرانس را ترک کردند. پیرامون بررسی مسائل فوق «آرمان» با پیروز مجتهدزاده تحلیلگر مسائل سیاسی و مشاور پژوهشی دانشگاه سازمان ملل متحد و مدیر عامل بنیاد پژوهشی یوروسویک به گفتوگو پرداخته است که در ادامه میخوانید:
انتشار و صدور غیررسمی بیانیه ضدایرانی و تشکیل جبهه ضدایرانی پس از حمله تندروها به سفارت طی ماههای گذشته علیه ایران شدت گرفته است، حتی در نشست کشورهای اسلامی در استانبول باز هم عربستان به دنبال صدور بیانیه ضدایرانی بود، تحلیل شما از عملکرد ظریف و روحانی در این کنفرانس چیست؟
ایران نباید در مورد برخوردهای جسارتآمیز عربستان در استانبول و خواستههای بیش از حدش سکوت کند؛ روش روحانی و وزیر خارجهاش پس از بازگشت از استانبول میتوانست بسیار جدیتر باشد؛ رئیس دولت و مسئول دستگاه دیپلماسی ایران باید اعلام میکردند که این برخورد ناپسند را فراموش نخواهند کرد. دیگر آنکه در شرایط کنونی لازم است که سلسلهای از رایزنیهای گسترده را با کشورهای اسلامی شروع کرده و آنها را مورد انتقاد قرار دهیم و از مواضع خود کوتاه نیاییم. سازمان همکاری کشورهای اسلامی را ما ایرانیها به عنوان عضو و موسس اصلی در کنار سایر اعضای این سازمان تاسیس کردیم. هدف از تاسیس این سازمان نزدیکی، همکاری، همدلی و همسویی مسلمانان بوده است. متاسفانه رویدادهای نشست استانبول مانند سایر نشستهای سازمان همکاری مغایر با اندیشهها و مفاد سازمان همکاریهای اسلامی بوده است. از این رو باید اقداماتی را آغاز کرده و همچنین شرایطی صورت بپذیرد که از سوءاستفاده برخی از اعضای سازمان کشورهای اسلامی برای تسویه حسابهای سیاسی سرپرستی شده از طرف رژیم صهیونیستی و آمریکا جلوگیری به عمل آید.
موفقیت روش اعتدال و تعامل در دیپلماسی به خصوص در مساله برجام به همه ما ثابت کرده که تنها سیاست تعامل و اعتدال میتواند منجر به ثبات و منفعت دوجانبه در روابط شود، با این وجود چرا روش برجام نتوانست در مقابل کشوری مانند عربستان مفید واقع شود؟
نخست آنکه ما نباید به دنبال قهرمانسازی در روابط سیاست خارجهمان باشیم، چرا که نتیجه برجام نشان میدهد که در برخی موارد کوتاهی شده است، زیرا هنوز تکلیف ما در برابر بانکها روشن نیست و نه حد و حدود مقرارت جدید سنا تکلیفش روشن شده است و نه دولت آمریکا میگوید قوانین جدید پس از برجام قابل اجراست. همه این مسائل همین طور به حال خود رها شده است. افرادی که در مسائل سیاسی و خارجی و سایر امور پیشرفت کردند افرادی هستند که از انتقاد استقبال به عمل آوردند. بنابراین باید وزارت خارجه ایران انتقاد را بپذیرد و قبول کند که الگوی رفتاری سیاست خارجی ما میتوانست بهتر از این باشد. وزارت خارجه این الگوی رفتاری را تنش زدایی در روابط خارجی نام نهاد. در عمل نیز همان سیاستهای دوره نخست دولت هفتم دنبال میشود. در روابط خارجی نمیتوان سهلانگاری و مسامحه کرد، چراکه مسامحه در مسائل سیاست خارجه و پیگیری این نوع سیاست خلاف منافع ملی ماست. ما اگر در سوریه و عراق پیشرفت میکنیم بر اساس سیاست تسامح و تساهل نیست، به خاطر سیاست های دیگری بود که جنبه ژئوپلیتیکی داشته است. اساسا در یک کشور کار سیاست خارجی ایجاد موازنه با رقیبان و دوستان است تا حد و حدودها مشخص شود. این موازنه دو حالت دارد؛ نخست موازنه سیاسی در ارتباطات دیپلماتیک، سیاسی و فرهنگی شرایطی به وجود میآید که کشورها با یکدیگر ارتباط و به یکدیگر احتیاج داشته باشند تا وزن سیاسی هر دو طرف حفظ شود.
الگوپذیری از موازنه سیاسی تا چه اندازه در مقابل کشوری مانند عربستان میتواند ثمربخش باشد؟ آیا میتوان با این شیوه جلوی بروز برخوردهای تند و غیرمعقولانه برخی از کشورهای حاشیه خلیجفارس بخصوص عربستان را گرفت؟
در این شیوه از دیپلماسی فضا به سمت بازداری سیاسی پیش میرود که به آن از منظر علمی موازنه سیاسی گفته میشود. در حقیقت موازنه باید در همه حوزهها ایجاد شود. بخش دیگر آن موازنه استراتژیک است. یعنی مثلا ایران باید با رقیبش از نظر استراتژیک گام به گام موازنه داشته باشد. مبادا ذره یا قسمتی از این موازنه کم یا زیاد بشود چراکه هر دو طرف زیان خواهند دید. در روابط دیپلماتیک همواره باید به این نکته به دقت توجه داشت که تمام جوانب و شرایط در همان وضعیت موجود رصد و بررسی شود. در این رهگذار نباید افراط یا تفریط پیشه کرد. اتخاذ رویه متعادل در تعاملات منطقهای و بینالمللی میتواند متضمن یک رویکرد دیپلماتیک مناسب و مطلوب باشد. آنچه در روابط دیپلماتیک تعیینکننده است تعیین شیوه رفتار در دایره روابط و تعاملات در شرایط خاص و بعضا بحرانی است؛ در این رهگذار باید جدی بود و مسائل را آنگونه که هست بررسی کرد. نمیتوان در روابط با کشورها تعارف و کوتاهی کرد چرا که ممکن است خسارتهای بسیاری در پی داشته باشد؛ در منافع ملی و مطالبات مردمی باید قاطع و جدی بود. نوع رفتار ما با عربستان باید بر اساس مقتضیات کنونی و رفتار این کشور باشد و باید در نظر داشته باشیم که باید جدیت بسیاری در این زمینه داشته باشیم.
توسعه روابط ایران و اروپا و همچنین توسعه روابط تهران با برخی کشورهای منطقه میتواند منجر به انزوای سیاسی و تغییر نگرش عربستان نسبت به تهران شود؟
وقتی در مورد احتمالات آینده سخن به میان میآید به هیچ رو نمیتوان مسائل را بر اساس تمایلات، تصورات و احتمالات مورد بررسی قرار داد. بدین ترتیب باید گفت توسعه روابط با اروپا و آمریکا نمیتواند منجر به انزوای سیاسی عربستان شود، چرا که نمونه آن در سوریه مشاهده شد که به محض ورود عملی ایالات متحده آمریکا به مسائل سوریه شاهد بودیم که آمریکا وانمود به حمایت از مثلث ایران، سوریه و روسیه می کرد اما همانطور که مشاهده شد این حمایتها تنها مربوط به مرحله نخست برای جلب اعتماد ما بود. در مرحله دوم ما شاهد تغییر نقش آمریکا در مقابل مثلث ایران، روسیه و سوریه بودیم. ایالات متحدهای که در مساله برجام حاضر به مذاکره و توافق شده در مرحله دوم ورود خود به طور علنی و غیرعلنی از مثلث عربستان سعودی، ترکیه و گروههای مخالف سوری حمایت میکرد. ملاحظه شد که برخلاف انتظار، ایالات متحده علنا به عربستان اجازه ورود نیروی زمینیاش به سوریه را داد.
در کنفرانس کشورهای اسلامی در استانبول اینبار هجمههایی از سوی عربستان نسبت به حزبا... انجام گرفت، چرا برخی کشورهای اسلامی در این کنفرانس نسبت به سخنان نامطلوب و تروریستی خواندن حزبا... هیچ واکنشی نشان ندادند؟
ما در اینجا میبینیم که عربستان سعودی نه تنها مرتکب چنین جسارتی نسبت به ایران شده بلکه چهار بند اهانتآمیز را به اعضای سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی تحمیل میکند و علاوه بر آن حزبا... لبنان را نیز یک تشکیلات تروریستی میخواند. عربستان بر اساس توهماتش در برابر ایران موضع می گیرد. میبایستی شرایطی پیش آید که سخنان عربستان سعودی مورد چالش قرار بگیرد؛ باید دیپلماسی ایران، عربستان سعودی و خواستههایش را مورد چالش قرار دهد و جلوی بروز برخوردهای گستاخانه منطقهای را بگیرد. عربستان با حزبا... لبنان چه کار دارد، حزبا... لبنان مزاحم رژیم صهیونیستی است. چرا عربستان سعی در حمایت از این رژیم دارد. حزبا... لبنان با رژیم صهیونیستی کار دارد علتش هم مشخص است زیرا فریاد مظلومانه فلسطین را به آسمان رسانده است. تنها یک دیپلماسی ورزیده میتواند این مساله را به چالش بکشاند و باید نسبت به اتخاذ این رویه بسیار جدی بود.
راهکار شما به عنوان تحلیلگر در مسائل سیاست خارجه و بینالملل در مقابل مسائل موجود چیست؟
باید بگویم نخست امیدوارم که این وضعیت ضداسلامی و عملکرد نامطلوب برخی اعضای سازمان همکاری کشورهای اسلامی و عربستان منجر به آن شود تا نسبت به عربستان سیاست بسیار جدیتری اتخاذ کنیم و با این کشور وارد سیاست موازنه شویم. چرا که الگوی سیاست خارجی تسامح و تساهل در مسائل خارجی چندان کارآمد و موفق نیست. اصل تفکر تساهل و تسامح در مقابل بسیاری از کشورها پاسخ نمیدهد. دوم باید از سوی دستگاه دیپلماسی کشور مواردی پیش بینی شود که اعضای سازمان همکاری از مبادرت ورزیدن به این گونه اقدامات ناپسند و سوء خودداری کنند و در خود سازمان نیز شرایطی به وجود آید تا امکان طرح چنین مسائلی وجود نداشته باشد. باید اقداماتی را در مقابل خواستهها و انتظارات سازمان اسلامی مورد پیگیری قرار داده و شرایطی را در پیش بگیریم که این سازمان وسیله و ابزار سیاسی داخل و خارج از عالم اسلام برای تسویهحسابهای سیاسی از سوی برخی از کشورها چون عربستان قرار نگیرد. باید به گونهای رفتار کرد که مانع از رفتارهای گستاخانه عربستان شد.
منبع: روزنامه آرمان
۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
عضورمجلس خبرگان: روحانی به درستی نشست ترکیه را ترک کرد/ رئیسجمهور موضع قاطعی در برابر اقدامات ضدایرانی عربستا
عضورمجلس خبرگان روحانی به درستی نشست ترکیه را ترک کرد رئیسجمهور موضع قاطعی در برابر اقدامات ضدایرانی عربستان اتخاذ کند عضو مجلس خبرگان رهبری گفت رئیسجمهوری اسلامی ایران موضع قاطع در برابر اقدامات ضدایرانی عربستان اتخاذ کند به گزارش نامه نیوز آیتالله محسن حیدری عضو مجلس خبپاسخ ایران به اتهامات بیاساس نمایندگان رژیم صهیونیستی و عربستان در شورای امنیت
جمعه ۲۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰ ۳۴ سفرای رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی روز پنجشنبه در جلسه بحث عمومی شورای امنیت سازمان ملل که با موضوع تهدید صلح و امنیت بینالمللی در نتیجه اعمال تروریستی تشکیل شده بود علیه کشورمان همصدا شده و اتهامات تکراری خود علیه جمهوری اسلامی ایران را مطرح نموپول عربستان جای گاز ایران را نمیگیرد
فایننشال تایمز پول عربستان جای گاز ایران را نمیگیرد یک نشریه انگلیسی در مطلبی نوشت رییس جمهور پاکستان بی توجه به فشار عربستان در پی انجام معاهده گازی با ایران است خبرگزاری فارس روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز در مطلبی با اشاره به آمادگی پاکستان در انجام و اجرای پروژه گازی بمخالفت قاطع هیات جمهوری اسلامی ایران با تلاش های مخرب عربستان در نشست استانبول
مخالفت قاطع هیات جمهوری اسلامی ایران با تلاش های مخرب عربستان در نشست استانبول هیات جمهوری اسلامی ایران با تلاشهای مخرب عربستان سعودی در نشست وزرای خارجه كشورهای اسلامی در استانبول به طور قاطع مخالفت كرده و نسبت به عواقب این رویكرد هشدار داده است به گزارش آخرین نیوز گفته می شاعتراف کاخ سفید به همکاری با عربستان علیه ایران
سهشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵ ۱۱ سخنگوی کاخ سفید در اظهاراتی خصمانه گفت که واشنگتن همکاری نزدیکی با عربستان سعودی برای مقابله با ایران دارد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری هفتگی خود در اظهاراتی مضحک ریاض را یک شریک مهم واشنگتن براعربستان برای اولین بار ۱۰ میلیارد دلار وام میگیرد
عربستان برای اولین بار ۱۰ میلیارد دلار وام میگیرد عربستان سعودی که با کاهش چشمگیر ذخایر مالیاش روبهرو شده است برای نخستین بار از ۲۵ سال پیش از بانکهای جهانی وام میگیرد به گزارش نامه نیوز عربستان سعودی برای نخستین بار بعد از دههها از بانکهای جهانی وام میگیرد این در ححمایت تسلیحاتی عربستان از گروههای مخالف ایران
حمایت تسلیحاتی عربستان از گروههای مخالف ایران ولیعهد سابق عربستان سعودی در اظهاراتی بیسابقه درخصوص پیامدهای اقدام کشورش در تسلیح گروههای مخالف ایران ابراز نگرانی کرد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر نقل از روزنامه اینترنتی "الآن" کویت پس از عیادت شماری از شاهزایران سپر دفاعی جهان اسلام در برابر استکبار است
سهشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۵ ۲۵ جانشین رئیس کمیته علمی همایش ملی تحولات ژئوپلیتیکی غرب آسیا با تاکید بر امنیت منطقهای گفت توسعه سرزمینی و اشراف رژیم غاصب صهیونیستی بر منابع نفت و انرژی در منطقه از سیاستهای استکبار تحت استراتژی شبکه صهیونیسم بینالملل است به گزارش خبرگزاری دانسردار سلامی در جمع خبرنگاران: توانمندی موشکی ایران هیچگاه مورد معامله، مذاکره و مصالحه قرار نمیگیرد
سردار سلامی در جمع خبرنگاران توانمندی موشکی ایران هیچگاه مورد معامله مذاکره و مصالحه قرار نمیگیرد جانشین فرمانده کل سپاه با بیان اینکه صحبت درباره الزامات دفاعی ایران خارج از صلاحیت آمریکاییهاست گفت توانمندی موشکی ما هیچگاه مورد معامله مذاکره و مصالحه قرار نخواهد گرفت به گنیویورکتایمز: ایران در کشورهای مهم منطقه عربستان را غافلگیر کرده است
نیویورکتایمز ایران در کشورهای مهم منطقه عربستان را غافلگیر کرده استتاریخ انتشار سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۷ ۰۲ یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت رئیس جمهوری آمریکا در حالی به عربستان سفر میکند که این کشور در مشکلات داخلی و بینالمللی غرق شده است به گزارش فارس-
سیاسی
پربازدیدترینها