واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: يارگيري سياسي شوراها را متوقف ميكند
سالروز تشكيل شوراهاي شهر و روستا است؛ شوراهايي كه با رأي مستقيم مردم در شهرها و روستاها برگزيده میشوند تا امور مردم از طريق خود آنان اداره شود.
نویسنده : بیژن سورانی
شوراها در چهار دوره فعاليت خود با چالشهاي بسياري روبهرو بودهاند و همواره اين موضوع مورد گلايه قرار ميگيرد كه شوراها به دليل نظارت و تصميمگيري براي شهرداريها، شوراي شهرداري هستند، تا شوراييها بتوانند در همه حوزههاي دولت محلهاي ورود كنند و مطالبات مردم را از بخشهاي عريض و طويل دولت پیگیری كنند.
از زمان فعاليت شورا انتظارات مردم از اين نهاد مردمي در حال گسترش است. اين امر نشان ميدهد كه شوراها داراي ظرفيتهاي بسياري هستند كه اگر در مسير صحيح قرار بگيرند و برخي خلأهاي قانوني رفع شود، ميتوانند در جايگاه واقعي خود قرار بگيرند. البته اين امر زماني به صورت كامل محقق خواهد شد كه عملكرد شورا در همه حوزهها ارتقا يابد و اينگونه نباشد كه رفتارهاي سليقهاي و ياريگيري سياسي در حوزه شورا نفوذ پيدا كند.
سياسيكاري آفتي است كه سالهاست برخي شوراها را در چنبره خود گرفته و اين نوع حركت و نگاه، سبب شده است آنها از مسير اصلي خود كه قانون اساسي برايشان تعيين و تدوين كرده است، خارج شوند.
زاويه پيدا كردن شوراها بسيار آهسته شكل ميگيرد و ماهيت شورايي شوراها را تحت تأثير قرار ميدهد يا به دليل ضعف آموزش شهروندي در برخي مراكز شوراها آلت دست برخي از افراد يا دستگاهها قرار گرفتهاند و به جاي برنامهريزي و تصميمگيري و تصميمسازي براي رفع مسائل و مشكلات حوزه انتخابي خود، عاملي شدهاند براي گلهمندي شهروندان.
حضور 117هزار عضو در شوراهاي شهر و روستا نشان از ظرفيت عظيم و بالايي دارد كه هر كدام از اعضا ميتوانند يك پتانسيل و ظرفيت بالقوه باشند برای رسیدن به فعلیت. در حقيقت شوراها براساس قانون ميتوانند از طريق شوراهاي بالا دست لايحه و طرح به مجلس و دولت ارائه دهند كه ظرفيت همفكري شوراها در شوراي عالي استانها نمود پيدا ميكند لذا بايد براي حل و رفع مسائل و مشكلات شهروندان به صورت جدي وارد عرصه كار شوند. متأسفانه در برخي شوراها به خصوص شوراهاي كلانشهرها عدهاي در دورههاي مختلف به عنوان اعضاي ثابت همچنان حضور دارند كه سبب شده است يك جريان خاصي اينگونه و يكنواخت شوراها را هدايت كند.
شوراها باید مطالبهگر نيازهاي مردم از دولت باشند تا بتوانند اداره امور مردم را به خود آنان بسپارند و اگر شوراها به هر دليلي از اين مسير انحراف پيدا كنند، ديگر نبايد انتظار داشت كه مسائل و مشكلات به دست آنان يا با هدايت آنان حل و فصل شود.
در حقيقت هر چه سطح آگاهي اجتماعي شهروندان بالاتر ميرود افراد صاحب تخصص و دلسوز بيشتر وارد عرصه شورا ميشوند تا بتوانند به بهترين شكل ممكن به مردم خدمت كنند و بايد در نظر داشت هرچه ميزان رضايت شهروندان از شورا و اقدامات آنان بيشتر باشد اين امر نشان ميدهد كه شوراها موفقتر عمل كرده و در مسير شورايي حركت ميكنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]