واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: مناظره صادق زیباكلام و محمدحسین قدیری ابیانه در اهواز مناظره صادق زیبا كلام استاد دانشگاه و محمدحسین قدیری ابیانه كارشناس امور دفاعی استراتژیك با موضوع "پیش به سوی بهارستان" سه شنبه شب در دانشكده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۸ ارديبهشت ساعت 08:59
ایرنا نوشت : به گزارش پانا از خوزستان ،صادق زیباكلام در این مناظره به تشریح عملكرد مجلس شورای اسلامی از دوره اول تاكنون پرداخت و گفت:در دوره های اول تا نهم مجلس شورای اسلامی منحنی قدرت مجلس رو به افول و منحنی خرج كردن نامزدها برای پیروزی در انتخابات صعودی بوده است. وی افزود: در خصوص عملكرد مجلس از نخستین مجلس تا آخرین مجلس دو نكته وجود دارد و آن اینكه در دوره های اول و دوم این جمله مكررا گفته می شد كه مجلس در راس امور است و مجلس مرتبا از مسئولان توضیح می خواست اما در مجلس هشتم و نهم این امر دیده نشد.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه انرژی هسته ای و تبعات آن بر زندگی مردم تاثیر بسیاری داشته و یكی از مهمترین مسائل كشور بوده است، مجلس هفتم، هشتم و نهم در این زمینه هیچ نقشی ایفا نكردند و از سال 84 تا 92 مجموعا تعداد جلسات تشكیل شده در این خصوص صفر بوده و نمایندگن مجلس حتی یك بار هم از دولت توضیح نخواستند.
زیباكلام گفت:با توجه به افزایش فساد مالی در كشور چرا مجلس شورای اسلامی در این زمینه ورود نكرده است.
این استاد دانشگاه نخستین اصل تشكیل مجلس در نظام مردم سالاری را عزل و نصب حكومت بر پایه مردم دانست و گفت:اصل دوم محدود بودن قدرت حكومت و اصل سوم پاسخگویی حكومت در قبال عملكرد و سیاست های خود است لذا كار اصلی مجلس شورای اسلامی نظارت بر سیاست های كلانی است كه از جانب حكومت اجرا می شوند.
زیباكلام با اشاره به اینكه مجلس نهم در عمر چهار ساله خود چقدر درگیر امور مهم نظام بوده است گفت:این مجلس چقدر به مسائل مهم نظام ورود كرده و از مسئولان پاسخ خواسته است كه این سوال در خصوص مجلس هشتم و هفتم هم مطرح است.
وی افزود: دخالت مجلس و پاسخ گویی و پاسخ خواهی از نظام و مسئولان در مجلس ما چه نمره ای داشته است؟
این پژوهشگر سیاسی تصریح كرد: تایید صلاحیت ها توسط شورای نگهبان یك دروغ بزرگ است چرا كه اساس مردم سالاری بر این است كه هر كس می تواند وارد انتخابات شود و این تشخیص مردم است كه به او رای بدهند یا خیر.
وی افزود: در همین انتخابات ، شورای نگهبان بیش از سه هزار نامزد را رد صلاحیت كرد و دلیل خاص برای آن مطرح نكرد و تنها به حرف ها و پاسخ های كلی بسنده كرد.
زیباكلام گفت: پاسخ اصولگراها در این خصوص این بود كه در همه نظام ها غربالگری وجود دارد و نمی توان هر كسی را تایید صلاحیت كرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بیان اینكه نهادی آگاه تر و دلسوزتر از مردم به نام شورای نگهبان وجود دارد یك فریب بزرگ است چون در دوره های گذشته مشخص شد كه دلسوزی مطرح نبوده و تنها قدرت مدنظر بوده است.
وی بیان كرد: در این میان اجازه ورود افرادی كه حرف شنوی ندارند به مجلس داده نمی شود كه یكی به نام فتنه و یكی به نام گذرنده از كنار فتنه رد صلاحیت می شوند.
زیباكلام تصریح كرد: حاصل این بساط شورای نگهبان كه تا شب قبل از انتخابات هم تایید و رد صلاحیت ها ادامه دارد، مجلسی خنثی است كه چشم خود را بر روی مسائل می بندند.
كارشناس امور دفاعی استراتژیك نیز در این مناظره در خصوص تعریف دموكراسی اظهار كرد: دموكراسی با رای مردم برگزار می شود اما الزاما با رای مستقیم نیست به عنوان مثال در كشورهایی از جمله آلمان، ایتالیا و هند مردم به صورت مستقیم رئیس جمهور انتخاب نمی كنند بلكه پارلمان و سنا را انتخاب كرده و آنها رئیس جمهور را بر می گزینند.
محمدحسین قدیری ابیانه افزود:معمولا تصمیم های تخصصی به عنوان مثال در نظام مهندسی، انتخاب غیر مستفیم است.
قدیری ابیانه در خصوص فلسفه تشكیل مجلس گفت: ثروت، قدرت و نیرو در دست قوه مجریه است و این امكانات می تواند فساد آور باشد و هر كس در این جایگاه قدرت مایل به ماندن در این اریكه است.
سفیر سابق ایران در استرالیا و مكزیك ادامه داد:برای جلوگیری ازاین انحصار، مردم نمایندگانی را برای ورود به مجلس انتخاب می كنند كه وظیفه كنترل قوه مجریه را دارند.
وی اظهار كرد: راهكار كنترل این است كه وزرا باید به تایید مجلس رسیده و رای اعتماد بگیرند.
قدیری ابیانه اضافه كرد: دولت باید مطابق قانون عمل كند و قانون را مجلس تصویب می كند و دولت باید بودجه را تنظیم و به مجلس تقدیم كند و نمایندگان، درستی بودجه بندی را بررسی می كنند.
كارشناس امور دفاعی استراتژیك تصریح كرد: قانونگذاری، وظیفه ضد فساد داشتن، تنظیم بودجه و تایید مسولان از جمله وظایف مجلس است.
وی ادامه داد: در صورت انتخاب نمایندگان متناسب با وظیفه توسط مردم، مجلس قوی خواهد بود اما درصورت وجود معیارهای خطا در انتخاب، مشكل ایجاد می شود.
قدیری ابیانه افزود: هرچه رای مردم سالم تر باشد مجلس وظیفه خود را بهتر انجام می دهد و اگر مجلس وظیفه خود را درست انجام ندهد زمینه برای بروز فساد بیشتر است.
كارشناس امور دفاعی استراتژیك با اشاره به اینكه هر مجلسی دارای نقاط قوت و ضعف است گفت: برای داشتن یك مجلس خوب، باید وظایف آن را خوب بشناسیم و درست انتخاب كنیم چون بخشی از فساد جامعه به علت اشتباه در رای دادن است.
وی در خصوص رابطه مجلس و دولت اظهار كرد: مجلس ریل گذاری می كند و در راس امور است چون قانون را وضع می كند و از سویی دولت باید مطابق با قانون عمل كند و هماهنگ با سیاست های مصوبه مجلس باشد.
سفیر سابق ایران در استرالیا و مكزیك گفت: رای مردم برای ورود نمایندگان مناسب و جلوگیری از فساد در مجلس مهم است.
وی با تاكید بر اینكه بدترین مجلس در این 37 سال مجلس ششم بوده است افزود: معمولا دولت ها در مذاكرات می گویند ما باید افكار عمومی و مجلس را قانع كنیم ولی مجلس ششم با توجه به مذاكره در زمینه یك مساله هسته ای با سه وزیر اروپایی در یك بیانیه ننگین اعلام كرد كه اگر دولت شرایط سه كشو اروپایی را نپذیرد ما سه فوریتی تصویب می كنیم.
قدیری ابیانه گفت: برای پذیرش مسئولیت باید احراز صلاحیت وجود داشته باشد و افرادی باید در نظام مسئولیت بپذیرند كه به این نظام و اسلام پایبند هستند.
كارشناس امور دفاعی استراتژیك افزود: قانون انتخابات باید اصلاح شود وشورای نگهبان فرصت بیشتری برای مطالعه كاندیداها داشته باشد اما احراز صلاحیت شرط است.
در پایان این مناظره كه از سوی انجمن اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد دانشجویان سئوالات خود را مطرح كردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]