واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: عامل کمخوابی و بیخوابی جوانان کشف شد
محققان دانشگاه پیتسبورگ عادات برخورد با رسانههای اجتماعی 1700 جوان بین سنین 19 تا 32 سال را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدهاند که کسانی که بیش از یک ساعت در روز وقت خود را با رسانههای اجتماعی سپری میکنند و یا در زمان خوابیدن مشغول گشت و گذار در صفحات اجتماعی هستند بیشتر در معرض خطر کمبود خواب قرار دارند.
با ظهور رسانههای اجتماعی ترس از عوارض و معضلات ناشی از استفاده از آن نیز قوت گرفت و حالا به نظر میرسد نگرانی جدیتری در استفاده از آنها یعنی تاثیرات منفی روی خواب ما مطرح شده است. بر اساس یک تحقيق جدید، اعتیاد به بررسی مکرر پیغامها و اطلاعرسانهای شبکههای اجتماعی نظير فیسبوک میتواند باعث عارضه کمبود خواب به ویژه در جوانان کم سن و سالتر شود.
محققان دانشگاه پیتسبورگ عادات برخورد با رسانههای اجتماعی 1700 جوان بین سنین 19 تا 32 سال را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدهاند که کسانی که بیش از یک ساعت در روز وقت خود را با رسانههای اجتماعی سپری میکنند و یا در زمان خوابیدن مشغول گشت و گذار در صفحات اجتماعی هستند بیشتر در معرض خطر کمبود خواب قرار دارند. سرپرست این گروه تحقيقاتی و متخصص بخش روانپزشکی دانشگاه پیتسبورگ، دکتر جسیکا لونسون میگوید: «این برای اولین بار است که شواهد نشان میدهند استفاده از رسانههای اجتماعی واقعا میتواند روی خواب شما تاثیر گذار باشد و این تحقيق یک بررسی منحصر به فرد است که بین اولین نسل از کاربران درگیر با رسانههای اجتماعی و نقش استفاده از این رسانه بر روی نحوه عملکرد خواب آنها انجام میشود.» بیش از نیمی از جوانان کم سن و سالتر روزانه بیشتر از یک ساعت از وقت خود را در شبکههای اجتماعی سپری میکنند و در حدود 30 بار در هفته به حسابهای کاربری انواعی از رسانههای اجتماعی موجود خود سر میزنند. این گونه از کاربران که به طور مداوم در هفته از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند سه برابر بیشتر از سایرین دچار عوارض ناشی از کمبود خواب میشوند. از طرفی، کسانی که روزانه بیشتر وقت خود را در رسانههای اجتماعی سپری میکنند احتمال گرفتار شدن آنها به مشکلات کمبود خواب به دو برابر افزایش پیدا میکند. دکتر لونسون اشاره میکند: «این میتواند نشان دهنده آن باشد که استفاده مداوم از رسانههای اجتماعی بیشتر از مدت زمان استفاده از آن روی مشکلات خواب تاثیر دارد. چنانچه این موضوع را به عنوان عامل اصلی در نظر بگیریم، مقابله با وسواس و یا به عبارتی اعتیاد به چک کردن مداوم صفحات اجتماعی میتواند بیشترین تاثیر را داشته باشد.» هنوز نمیتوان به صراحت گفت که رسانههای اجتماعی تنها عامل مشکلات کمبود خواب هستند (شاید استفاده از خود تلفن همراه صرف نظر از نوع استفاده از آن عامل اصلی باشد). این مشکل هم میتواند ناشی از استفاده بیش از حد کاربران از شبکههای اجتماعی باشد و هم نور آبی ساطع شده از اکثر دستگاههای موبایل که چرخه شبانه روزی خواب را دچار اختلال میکند. این محققان همچنین اعلام میکنند که شبکههای اجتماعی ممکن است باعث به وجود آمدن اختلالات عاطفی شناختی و یا انگیختگی فیزیولوژیک مثل درگیر شدن در یک موضوع بحث برانگیز در شبکههای اجتماعی شود. در نهایت، دانشمندان معتقدند که برای درک کامل پیامدهای استفاده از رسانههای اجتماعی روی وضعیت سلامت به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است. یکی دیگر از محققان ارشد این پروژه دکتر برایان پریمک میگوید: «اختلالات خواب میتواند با افزایش استفاده از رسانههای اجتماعی و عوارض ناشی از درگیر شدن با آن تشدید شود.» منبع: شبکه
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - 10 April 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]