واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: عدم هماهنگي با فرماندهي قرارگاه اقتصاد مقاومتي
حميدرضا عسگري در روزنامه آفرینش نوشت: اهميت و ضرورت تحقق اقتصاد مقاومتي در مقطع فعلي به قدري بالاست كه رهبرمعظم انقلاب درهر ديدار و مجالي برآن تاكيد مي كنند و بايدها و اصول اجراي آن را براي عموم و خصوصاً مسئولان مطرح ميسازند. اينبار نيز ايشان در ديدار جمعي از مسئولان سه قوه با تاكيد بر تسريع روند اجراي اقتصاد مقاومتي براساس برنامههاي مدون شده، به مسائلي اشاره داشتند كه درحقيقت آسيب اصلي كشور در حيطه هاي مختلف و به ويژه اقتصاد مقاومتي مي باشد.
تحقق اقتصاد مقاومتي به عنوان محور چشمانداز اقتصادي كشور منوط به يكپارچه شدن تمامي دستگاههاي مربوطه و ساختار اجرايي كشور ميباشد. البته مراد از ساختار اجرايي صرفاً فعاليت دولت نيست بلكه تمامي نهادهاي قضايي، نظامي، سياسي، اقتصادي، فرهنگي و... در قبال اجراي اين برنامه وظايفي دارند كه اگر به آن اهميت ندهند و يا در راستاي برنامههاي كلان درنظرگرفته شده قرار نگيرند، همچون قطاري ميماند كه برخي واگنهاي آن از ريل خارج شوند و از حركت به سمت مقصد باز بمانند.
رهبري در گفتههاي خود برنقش دولت به عنوان فرماندهي قرارگاه اقتصاد مقاومتي اشاره داشتند و خواستار رصد دقيق فعاليت هاي دستگاههاي مختلف در جريان اقتصاد مقاومتي شدند و تاكيد كردند كه ، بايد دستگاههايي که در چارچوب اين سياستها حرکت مي کنند تقويت، و دستگاههايي که بي تفاوت هستند، به مسير اصلي کشانده شوند و از اقدامات دستگاههايي که بر خلاف اقتصاد مقاومتي حرکت مي کنند، جلوگيري شود.
اما واقعيت امر اين است كه درحال حاضر سياستهاي كلي و اجرايي دستگاههاي مختلف برپايه هماهنگيهاي لازم با فرماندهي اقتصاد مقاومتي نيست و بعضاً نهادها و دستگاهها برپايه سياستهاي خود حركت ميكنند و ميلي براي قرار گرفتن در ريل دولت ندارند. البته اين ميل گاهي به سمت عداوت و مخالفت نيز كشيده شده كه فعلا موضوع بحث نيست!.
نكته بسيار مهم اين است كه نبايد دستگاهها، نهادها، رجال كشور خود را از روال كلي و اهداف اصلي انقلاب ونظام جداكنند و به بهانههاي مختلف سازخود را كوك كنند. ايجاد تفرقه و عدم وحدت در كشور دقيقاً آن چيزي است كه دشمنان كشور انتظار آن را دارند. هرچه ما در اجراي سياستهاي اقتصاد مقاومتي به سبب عدم يكپارچگي داخلي تعلل كنيم و آن را به عقب بيندازيم، فرصت براي رقبا و مخالفان خارجي فراهم ميشود تا يك گام جلوتر از ما براي به دست آوردن ابزارهاي فشار اقدام نمايند.
اساس و ماهيت اقتصاد مقاومتي از آن جهت است كه كشور از دسيسههايي همچون تحريمها كه شيرازه اقتصاد كشور را تامرز پاچيدگي پيش برد، خنثي شود و مجدد از يك حربه آسيب نبينيم. اگر تاكنون اين فشارها بر پيكره اصلي نظام و انقلاب آسيب جدي نرسانده به سبب وجود وحدت ملي در ايران مي باشد. اما وحدت ملي به تنهايي كافي نيست و بايد اتحاد و همدلي مسئولان نيز وجود داشته باشد. البته اين اتحاد، منافاتي با اختلاف سليقه ها و ديدگاهها ندارد، بلكه نبايد منجر به تخريب و خودزني داخلي گردد.
ضعفها، كاستيها و دغدغههاي فراواني كه امروز سيستم اجرايي كشور با آن مواجه است بركسي پوشيده نيست و رهبري نيز نسبت به افزايش توقعات از دولت هشدار دادند، اما واقعيت امر اين است كه براي شكستن سدها و موانع اقتصادي پيشروي كشور نميتوان تنها برمديريت و تواناييهاي يك قوه اتكا كرد.
بايد سفارشات رهبري درمورد همدلي و اتحاد ميان مسئولان جدي گرفته شود و به معناي واقعي وارد عرصه اقدام و عمل شويم.
سليقه اي عمل كردن و اتخاذ سياستهاي تك محوري از سوي هر نهاد و دستگاهي، آسيبي است بر فرصتها و توانايي داخلي كه متاسفانه درحال حاضر به سبب همين عدم همراهي به چالش كشيده شده است.
اگر قرار بر تك روي و خودمحوري است، حتي اگر به موفقيت هاي نسبي هم دست يابيم، در پايان عمليات دستاورد چنداني نخواهيم داشت.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۴ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - 07 April 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]