واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از تبلیغات انتخاباتی کاندیداها در تبریز؛
بازار داغ تبلیغات در شبکههای اجتماعی/ابتکار اتوبوسی یک نامزد
شناسهٔ خبر: 3607077 - دوشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۷
استانها > آذربایجان شرقی
تبریز – کاندیداها و طرفداران آنها چند روز مانده به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس در آذربایجان شرقی با جدیت مشغول تبلیغ نامزد خود هستند ولی بازار تبلیغات مجازی دراین بین داغ تر است. خبرگزاری مهر – گروه استانها: پس از فروکش کردن تب و تاب انتخابات ۷ اسفند ۹۴ و رقابت فشرده بین دو جریان قالب کشور یعنی اصلاح طلب و اصولگرا از هفتههای گذشته موج جدیدی از تبلیغات انتخاباتی برای مرحله دوم انتخابات آغاز شده و در این بین شاهد ابتکارهای جدید تبلیغاتی و همچنین رونق تبلیغات مجازی در شبکه های اجتماعی و به خصوص تلگرام در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو هستیم. گفتنی است که ۱۰ اردیبهشتماه مرحله دوم انتخابات مجلس درحالی برگزار میشود که آذربایجان شرقی بیشترین تعداد کاندیدا را در سراسر کشور دارد و رقابت سنگینی بین کاندیداهای اصولگرا و اصلاح طلب این استان وجود دارد و در این بین تبلیغات کاندیداها و لیست های سیاسی باهم تفاوتهای زیادی دارد. از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو در مرحله اول مسعود پزشکیان و احمدعلیرضا بیگی موفق شدند که با کسب حداکثر آراء به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کنند. هشت کاندیدای دیگر در مرحله دوم از این حوزه سلایق سیاسی مختلفی دارند و رقابت شدیدی باهم دارند؛ به طوریکه چهار کاندیدا جزو لیست امید و سه کاندیدا اصولگرا و یک کاندیدای دیگر نیز به صورت مستقل وارد انتخابات شدهاند.
تبلیغات در گروهها و کانالهای پربازدید تلگرام با شروع زمان قانونی تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، کاندیداها و طرفداران آنها برای به دست آوردن رای بیشتر دست به شیوه های جدید تبلیغاتی زدهاند، جالب تر اینکه رصد فعالیتهای تبلیغاتی کاندیداها در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو نشان میدهد که برخی کاندیداها از روشهای غیرقانونی برای تبلیغات استفاده می کنند و حتی قبل از آغاز زمان قانونی تبلیغات مرحله دوم نیز با برپایی مهمانیها و تجمعهایی سعی در تبیین برنامهها و تبلیغ خود و هم حزبیها داشتند. البته تبلیغات مجازی در شبکههای اجتماعی به خصوص تلگرام داستان دیگری دارد؛ طرفداران کاندیداها بعداز اتمام انتخابات در مرحله اول و مشخص شدن کاندیداهای راه یافته به مرحله دوم دست از تبلیغات در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به خصوص تلگرام برنداشتند و خود را محدود به قید و بند زمان قانونی تبلیغات نکردند. تبلیغات کاندیداها در تلگرام تنها به ایجاد کانال ها و گروه ها طرفداری محدود نشده و در این بین برخی در گروهها و کانالهای پربازدید تلگرام تبلیغات های خودجوش راه انداخته اند و از این روزهای باقیمانده تا مهلت اتمام تبلیغات، استفاده می کنند، البته بررسی های خبرنگار مهر نشان می دهد که هزینه های تبلیغات در این شبکههای پرطرفدار اجتماعی برای چند ساعت نزدیک یک میلیون تومان است.
شیوههای سنتی تبلیغات همچنان طرفداران خاص خود را دارد با اینکه تبلیغات انتخاباتی این دوره مجلس در فضای مجازی بیشتر درجریان بود ولی شیوههای سنتی تبلیغات همچنان طرفداران خاص خودش را دارد و در مرحله دوم انتخابات در حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو شاهد فعالیتهای ستادی و خیابانی تمام کاندیداها هستیم. درمرحله دوم کاندیداها سعی کردهاند بهترین نقاط هر شهر را انتخابات کنند و با نصب بنرهای بلند و توزیع کارت ویزیت، تراکت، زندگی نامه، پخش موسیقی و سخنرانی ها توجه مخاطبان را جلب کنند و آرای این نقاط از شهر را به دست آوردند. با اینکه در این مرحله فقط هشت کاندیدا در شهر تبریز رقابت میکنند ولی چهره شهر همچون مرحله قبل کاملا انتخاباتی است و شیوههای سنتی تبلیغات درجریان است.
اتوبوس انتخاباتی کاندیداهای یک جناح سیاسی یکی از ابتکارهای تبلیغات انتخاباتی مرحله دوم در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو رقم خورده است که کاندیداهای یک جناح سیاسی با اتوبوس به شهرها و روستاهای مختلف حوزه انتخابیه خود میروند. کاندیداها باهم و به همراه طرفدارانشان در تبریز سوار این اتوبوس میشوند و راهی شهرها و روستاها میشوند. البته این ابتکار با اقبال عمومی مردم نیز همراه شده چراکه از ترافیک شدید در خیابانها و راه انداختن کارناوالهای تبلیغاتی جلوگیری میکند. البته باهمه این اوصاف در مرحله دوم شاهد کاهش هزینههای تبلیغاتی در شهر تبریز هستیم، بسیاری از کاندیداها به صورت حزبی و جناحی اقدام به افتتاح ستادهای انتخاباتی کردهاند که این موضوع باعث کاهش هزینهها شده است. ناگفته نماند که در این مرحله هم دیگر خبری از شامهای انتخاباتی نیست و درعوض بازار وعده های انتخاباتی داغ است، از قول و قرارها برای ایجاد اشتغال در مناطق مختلف گرفته تا وعده افتتاح اتوبان و بزرگراه در شهرهای کوچک. البته وعده احیای دریاچه ارومیه هم جای خود دارد که کلیدواژه مشترک وعدههای تمام کاندیداها از هر جناحی است. مقایسه شیوههای تبلیغات انتخاباتی نیز نشان میدهد که تفاوت چندانی در تبلیغات انتخاباتی کاندیداها در دور اول و دوم وجود ندارد و فقط حجم تبلیغات سنتی و نصب بنر و پوستر در دور دوم کاهش یافته است. کاندیداها و طرفداران آنها در فاصله چند روز مانده به اتمام تبلیغات انتخاباتی از تمامی ابزارهای موجود برای معرفی کاندیداها استفاده میکنند که مردم انتظار دارند همه تابع قانون باشند و اخلاق انتخاباتی را در این خصوص رعایت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]