واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: تقدیر معاون دبیرکل سازمان ملل متحد، از اقدامات بشر دوستانه مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران
وزیر کشور و رییس شورای ساماندهی اتباع بیگانه، با "اوبرا"، معاون دبیرکل و رییس دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد، دیدار و گفتگو کرد. به گزارش ایلنا، اوبرا در ابتدای جلسه از " تعهد طولانی مدت مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران، برای میزبانی افرادی که از ترس و فقر به ایران پناه آورده اند، تقدیر کرد" و گفت: ما بهعنوان دستگاه بشر دوستانه سازمان ملل متحد، بابت میزبانی میلیونها نفری که به دلیل شرایط سخت زندگی از کشورشان فرار کرده و به شما پناه آورده اند، تشکر میکنیم.
رییس شورای ساماندهی اتباع بیگانه کشورمان نیز در این دیدار، ضمن اشاره به ضرورت " توجه جامعه جهانی به استقرار امنیت و توسعه پایدار و فقر زدایی در کشورهای درگیربا جنگ" اظهار داشت؛" ناامنی و جنگ و فقر و مشکلات شدید اقتصادی، از مهمترین عوامل جابجایی گروهی مهاجرین و حرکت انها به سوی سرزمینهای أمن است ".
وی افزود؛ "به دلیل اثربخش نبودن اقدامات جامعه جهانی در ایجاد امنیت و بازگشت صلح و ثبات به مناطق و کشورهای درگیربا جنگ و ناامنی "، جمهوری اسلامی ایران کماکان شاهد ورود تعداد قابل توجهی از پناهندگان و اوارگان کشورهای درگیر باجنگ، به صورت روزانه میباشد. این درحالیست که ایران هم اکنون به دلیل حضور قریب به سه میلیون نَفَرمهاجر، پناهنده و اواره مجاز و غیر مجاز، با مشکلات شدید اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی مواجه است.
وی بیان داشت: پیوند برخی از مهاجرین با عوامل تروریستی و ارتکاب انواع جرائم سخت از سوی انان، به دلیل شرایط نامناسب معیشتی، از دیگر مواردی است که جامعه جهانی بایستی به انها توجه جدی داشته باشد.
رحمانی فضلی، در بخش دیگری از سخنان خود، کمکهای بخش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) به جمهوری اسلامی ایران را، در مقایسه با هزینههایی که کشورمان برای میزبانی انان متحمل میشود بسیار اندک و ناچیز خواند و در این خصوص بر ضرورت توزیع عادلانه کمکها در بین کشورها، برحسب تعداد افراد، شرایط میزبانی و میزان نقش افرینی کشورها تاکید نمود.
دبیر کل ستاد مبارزه با موادمخدر تصریح کرد: علیرغم همه مشکلات و محدودیتهایی که طی سالهای پس از انقلاب اسلامی به کشور و مردم ما تحمیل شد، اما این مسائل هیچگاه در میزبانی از میلیونها نَفَر اواره، پناهنده و مهاجر اخلالی ایجاد نکرد.
وزیر کشور در پایان این ملاقات تصریح کرد: در حال حاضر سختترین و بدترین شرایط ممکن را مردم یمن دارند". زیرا متاسفانه عربستان و تروریستهای مستقر دران کشور و مناطق همجوار، روند کمک رسانی و إمداد رسانی و حتی در قالب اقدامات هلال احمر را محدود و حتی منع کرده اندو هدفشان این است که با اعمال اینگونه محدودیتها و ممانعتها، مقاومت مردم یمن و همچنین سوریه را بشکنند و مردم تسلیم شوند. این درحالیست که اینگونه اقدامات، تنها روند وقوع یک فاجعه انسانی را که هم اکنون نیز در کشورهایی چون یمن و سوریه در حال شکل گیری است، شتاب میبخشد.
وی با بیان اینکه سازمان ملل متحد بایستی زمینه فعالیت سازمانهای بین المللی کمک رسان را در کشورهایی چون سوریه و یمن، هر چه سریعتر فراهم و تسهیل نماید گفت: سازمان ملل در مورد بازگشت مهاجرین افغانی به کشورشان نیز بایستی جدیتر مداخله و مشارکت نماید. همه باید به دولت و ملت افغانستان کمک نمایند تا زمینه بازگشت میلیونها تبعه أفغانستانی که اکنون از کشورشان دور ماندهاند، به میهنشان فراهم گردد.
اوبرا نیز ضمن تأیید سخنان وزیر کشورمان بیان داشت؛ بخشی از کاری که در بخش بشردوستانه سازمان ملل انجام میپذیرد، کاهش عوارضی چون قاچاق و تروریسم است که اوارگان به دلیل ترس و فقر با انها پیوند خوردهاند. کار دیگر ما این است تا دلائل واقعی جابجایی مهاجرین را شناسایی و تعیین کنیم.
وی در ادامه اضافه کرد: در اجلاس آینده که در ماه سپتامبر امسال برگزار خواهد شد، علاوه در محورهای ذکر شده یکی دیگر از أهداف ما بهعنوان برگزار کننده اجلاس"فراهم کردن زمینه ساماندهی توزیع عادلانه اعتبارات کمکی، بین کشورهای پذیرنده است".
۱۳۹۵/۰۲/۰۴ ۲۰:۲۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]