تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه اگر مردم آثار آن را مى دانستند، به جهت حريص بودن به خير و بركتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827744089




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آژیر قرمز برای فرش دستباف


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: فرش دستبافت ایران می تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا کند اما در حال حاضر با مشکلات زیادی مواجه است.

به گزارش تراز ، فرش دستبافت در زنجيره توليد به دلیل ويژگي‌هاي اقتصادي و جنبه های تجاری آن و نیز به عنوان صنعتی اشتغال زا و مولد مورد توجه خاص و عام بوده است.

باید یادآور شد که توسعه این صنعت در دنیای مدرن و رو به پیشرفت نیازمند حمایت ویژه مسئولان است.

از آنجا که فرش دستباف از زنجیره تولید و تجارت و تامین مواد اولیه در داخل و خارج از کشور به شاخه های مختلفی از جمله کشاورزی مرتبط بوده ،توجه به این صنعت می تواند علاوه براشتغالزایی بسترهای توسعه اقتصادی در کشور را فراهم سازد.

این محصول با ارزش همواره یكی از مهمترین و پایدارترین کالای تجاری در میان 10 قلم عمده صادرات غیرنفتی كشور محسوب می‌شود و ضرورت دارد در زمینه توسعه صادرات آن تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.

بر اساس این گزارش لازم است با برنامه‌ريزي، حمايت و نظارت به منظور ساماندهي امور مربوط به تامين مواد اوليه مرغوب توليد و تجارت فرش دستبافت ، رقابت‌پذيري، ايجاد تقاضاي جديد و ترويج فرهنگ سفارش پذيري براي این محصول در بازارهاي جهاني  صورت گیرد و با حفظ اصالت‌هاي آن و بسترسازی مناسب برای تقويت بخش خصوصی اعم از توليدكنندگان، فروشندگان و بازرگانان و صادركنندگان در عرصه بازرگانی و تجاری  گره از مشکلات این بخش باز شود.

فرش دستباف نتوانست دربازارهای خارجی نفوذ کند

عبدالله احراری استاد دانشگاه آزادبیرجند درخصوص آخرین وضعیت فرش دستباف گفت: متاسفانه سال 94 بدترین سال برای فرش دستباف بوده و بدلایل مختلفی نتوانسته دربازارهای خارجی نفوذ کند.

استاد دانشگاه آزادبیرجند در ادامه گفت: متاسفانه تبلیغات دربازارهای جهانی هم یکی از عواملی است که سبب شده آنطور که باید فرش دستباف نتواند در بازاهای بین المللی نقش پررنگ تری را داشته باشد.

احراری در ادامه عنوان کرد: درحال حاضر باتوجه به اینکه از دوران پسابرجام سه ماهی گذشته اما هنوز تغییری در صنعت فرش دستباف ایجاد نشده است و متاسفانه وارادات فرش در دودهه  اخیر، سبب شده که به بازارهای داخلی ضربه بزند.

وی در ادامه عنوان کرد: درطول سال گذشته تولید در این صنعت، 50درصد کاهش داشته و سبب شده که بسیاری از بافندگان قالی از این صحنه خارح شوند و حتی سرمایه خود را در کار دیگری سرمایه گذاری کنند.

به گفته احراری، صنعت فرش دستباف حال خوبی ندارد و حتی در وضعیت قرمز قرار دارد.  

وی در پاسخ به این پرسش که از طرف دولت حمایتی درخصوص صنعت فرش دستباف بوده یاخیر گفت: درطی سال گذشته حمایت درجهت تقویت صنعت فرش دستباف کمتر بوده و این حمایت آنگونه که باید و شاید ادامه دار نبود.

استاد دانشگاه آزادبیرجند در ادامه تصریح کرد:اکثر بافندگان قالی از بیمه تامین اجتماعی برخوردار بودند اما بنابه دلایلی بیمه آنها قطع شده و در حال حاضر با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.

برخی از افراد عامل قطعی بیمه را نبود سفارش از سوی خود تولیدکننده عنوان می کنند و  می گویند بازرس بیمه به دلیل فعالیت نداشتن آنها بیمه را قطع کرده است در حالیکه این امر منطقی نیست.

احراری در ادامه گفت: سهم بخش فرش دستباف درخصوص تسهیلات مالی که از طریق بانک ها و صندوق مهر به قالی بافان داده می شود بسیار ناچیز است و برای دریافت آن باید مسیربسیار طولانی را طی کرد.

استاد دانشگاه آزادبیرجند در ادامه از شناسنامه دار بودن فرش دستباف گفت: دریک دوره کوتاه صحبت شناسنامه دارشدن فرش دستبافت مطرح شد اما بعد از دوره ای ازمیان رفت چرا که بسیاری از تجار ایرانی درخارج از کشور بسیاری از فرش ها را از هند و چین روانه بازارجهانی می کردند و بنام فرش ایرانی می فروختند که این امر جای گلایه دارد.

به گفته احراری، شناسنامه دار کردن فرش دستبافت نیازمند عزم ملی است.


***ژاپن عمده واردکننده فرش ایرانی

رضی میری رییس اتحادیه تولید و صادرات فرش دستباف ایرانی درگفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:دلایل متعددی برای عدم استقبال بازارهای جهانی ازقالی ایرانی وجود دارد که یکی ازآنها فقدان رغبت نسبت به طرح های سنتی و علاقمندی به طرح های مدرن فرش درجهان است.

وی تصریح کرد: از طرفی فرش های مدرن بیشتر درکشورهای آسیای دور باهزینه پایین تر تولید می شود و ما امکان رقابت با آنها را نداریم.

وی ادامه داد:ازدلایل دیگر کاهش تقاضای فرش ایرانی می توان به بحران های اقتصادی و رکود اروپا، وضعیت ناپایدار یورو و همچنین عدم تبلیغات مناسب اشاره کرد.

میری بیان کرد:برطبق آمارهای گمرک ارزش صادرات فرش دستباف درسال 94 حدود 300 تا 350 میلیون دلار بوده و ژاپن عمده واردکننده فرش ایرانی است و همچنین صادرات به آمریکا هم بعد ازتحریم ها صورت گرفته است.

***تشدید ضعف صادرات بدلیل عدم حمایت دولت

وی اذعان کرد:دراین سالها حمایت هدفمند صحیح و بابرنامه ای از صادرات فرش دستباف وجود نداشته و حمایتهایی ازقبیل پرداخت جایزه پنج درصدی به صادرکننده و تقبل پنجاه درصد هزینه نماشگاههای خارجی نیز قطع شده که این امر نیز لطمه جدی به صادرات وارد کرده است.

رییس اتحادیه تولید و صادرات فرش دستباف بیان کرد: دولت و سازمان بیمه مقصر قطع بیمه بسیاری از قالیبافان نیستند زیرا بسیاری از بیمه شدگان قالیبافی درزمان بیکاری نمی توانند حق بیمه دریافت کنند و همچنین بسیاری ازافراد سودجو به دروغ خود را قالیباف معرفی میکردند و حق بیمه دریافت می کردند.

***شناسنامه دارشدن قالی ایرانی دردی از این بخش دوا نمی کند

میری بیان کرد:چندسال پیش بحث شناسنامه کردن قالی های ایرانی مطرح شد که بامخالفات بعضی کارشناسان بطورکامل رد شد زیرا شناسنامه نمی توانست تعهدی برای محتوای ذکرشده درآن ایجادکند و فایده ای جزایجاد یک بروکراسی درگمرک و هزینه بالا برای تولیدکننده نداشت.

رضی میری گفت:یکی ازدلایل عدم استقبال در نمایشگاههای فرش از قالی دستباف این است که ما درنمایشگاههای فرش درکنار غرفه فرش دستباف فرش ماشینی با طرح دستباف به نمایش میگذاریم.

وی ادامه داد: این موضوع به مثابه خودزنی محسوب می شود و موجب افت رویکرد به سمت فرش دستباف می شود.

میری درپایان گفت: وضعیت حال حاضر برند فرش ایرانی نگران کننده است ومسئولین باید تلاش کنند با برنامه های جدید و تبلیغات موثر رویکرد جهانی را بسمت فرش دستباف ایرانی تغییر دهند و بازارهای جهانی رابرای خرید مجدد فرش ایرانی ترغیب نمایند.


منبع: باشگاه خبرنگاران











زمانبندی انتشار: 4 ارديبهشت 1395 - 10:24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن