واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اختصاصي مهر /اهداي جايزه ادبي تاريخي بنياد دكتر افشار به تعويق افتاد
جايزه ادبي و تاريخي بنياد موقوفات دكتر محمود افشار يزدي كه همه ساله در تير ماه برگزار مي شد، امسال به اواخر فصل تابستان و يا اوايل پاييز موكول شد.
خسرو افشار فرزند مرحوم محمود افشار و از اعضاي بنياد موقوفات با اعلام اين خبر به خبرنگار مهر، گفت: مشكل خاصي براي برگزاري مراسم به وجود نيامده و فقط نياز به تصويب داشت.
وي درباره زمان برپايي هفدهمين دوره جايزه، با تاكيد بر برگزاري آن در سال جاري، افزود: امسال جايزه به جاي اواخر بهار يا اوايل تابستان در موعدي ديرتر برگزار مي شود. زمان قطعي آن هنوز مشخص نيست ولي به احتمال زياد اواخر شهريور ماه باشد.
زمان برگزاري جايزه ادبي و تاريخي دكتر محمود افشار يزدي كه به همت بنياد موقوفات برگزار مي شود، هر ساله اواخر فصل بهار يا اوايل تير بوده است. همه ساله و از سال 1372 بنياد موقوفات دكتر افشار يك دانشمند برجسته در امر ايران شناسي را در مراسمي تقدير و جايزه ادبي و تاريخي خود را به وي اهدا مي كند.
شانزدهمين جايزه ادبي و تاريخي دكتر محمود افشار يزدي سال گذشته به "شارل هانري دوفوشه كور" ايران شناس و استاد دانشگاه پاريس و پانزدهمين جايزه آن نيز به "نجيب مايل هروي" پژوهشگر افغان و چهاردهمين جايزه به "هانس دوبرين" ايران شناس و اسلام شناس هلندي و استاد دانشگاه ليدن اين كشور كه در ترجمه اشعار فارسي به زبان هاي هلندي و آلماني قلم فرسايي كرده، اهدا شد.
دكتر محمود افشار يزدي در سال ۱۲۶۹ هجري شمسي در يزد متولد شد. وي دكتراي علوم سياسي خود را از دانشگاه لوزان سوئيس دريافت كرد و پس از بازگشت به ايران به تدريس علوم سياسي در دارالفنون پرداخت. با عضويت در شوراي عالي تجارت در سال۱۳۵۵ بنياد ادبي دكتر افشار را پايه گذاري كرد. وي در ۲۸ آذر سال ۱۳۶۲ درگذشت. دكتر افشار يزدي موارد وقف اموالش را در كتاب "پنج وقف نامه" ذكر كرده كه شامل املاك متعدد وي در شميران، تهران و شهرري است.
مصارف وقف شامل تأليف، ترجمه، چاپ كتاب و رساله ها مربوط به ادبيات فارسي و تاريخ و جغرافياي ايران است كه تاكنون ۹۰ جلد كتاب را اين بنياد (انتشارات) چاپ كرده است.
از موارد مصرف وقف، اعطاي جايزه به دانش پژوهان، شاعران و دانشمندان ادبيات فارسي است كه هرساله طي مراسمي به يكي از افراد برتر ادبيات تعلق ميگيرد.
مهم ترين موقوفات دكتر محمود افشار يزدي عبارت است از: ساختمان لغتنامه دهخدا، مؤسسه باستانشناسي دانشگاه تهران، ساختمان مركز آموزش زبان فارسي به خارجيان، ساختمان دانشنامه بزرگ فارسي، دبيرستان دكتر محمود افشار (واقع در ميدان ونك)، مدرسه راهنمايي دكتر محمود افشار (واقع در ميدان ونك)، دبستان دكتر محمود افشار (واقع در ميدان ونك)، سالن ورزشي دانشگاه اميركبير و ۷۰۰ خانه در شهرري كه در اختيار تعاوني فرهنگيان گذاشته شد.
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]