واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس بانک مرکزی که هفته گذشته به منظور شرکت در نشست صندوق بینالمللی پول به واشنگتن سفر کرد، با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا با اشاره به اینکه ایران هنوز به اقتصاد جهانی وصل نشده است گفت انتظار ما این بود که بعد از توافق هستهای ایران به سیستم اقتصادی بینالمللی دوباره متصل شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
به گزارش تراز ،علیرغم اعترافات رئیس کل بانک مرکزی درباره بیاثر بودن برجام و پس از سکوت چند روزه دولت در این باره، وزیر رفاه سخنان سیف را «استعاره» خطاب کرد و وزیر اقتصاد هم با پرداختن به موضوعات حاشیهای، از برقراری ارتباط با چند بانک کوچک خارجی اظهار خوشحالی کرد!
رئیس بانک مرکزی که هفته گذشته به منظور شرکت در نشست صندوق بینالمللی پول به واشنگتن سفر کرد، با حضور در شورای روابط خارجی آمریکا با اشاره به اینکه ایران هنوز به اقتصاد جهانی وصل نشده است گفت انتظار ما این بود که بعد از توافق هستهای ایران به سیستم اقتصادی بینالمللی دوباره متصل شود اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
ولیالله سیف در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ هم تأکید کرد که توافق هستهای ایران و 1+5، تا کنون «تقریباً هیچ» دستاورد اقتصادی برای تهران دربر نداشته است.
این افشاگریهای بیسابقه که از سوی یک مقام اقتصادی بلندپایه دولت عنوان میشد با گذشت چند روز همچنان در محافل اقتصادی تفسیر و تدویل میشد اما از سوی دولتیها با توضیح یا پاسخ روشنی مواجه نشد. هر چند برخی از اعضای تیم مذاکرات هستهای تلاش کردند همچون گذشته این قبیل انتقادات را به نوعی توجیه کنند، اما همگان منتظر بودند که مسئولان اقتصادی دولت چه واکنشی به این اظهارات نشان خواهند داد.
در همین رابطه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی که شامگاه دوشنبه با حضور وزرای اقتصاد و رفاه در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، وزیر اقتصاد ادعاهای گذشته دولت را تکرار و تصریح کرد: امروز همه بانکهای ما به شبکه سوئیفت دسترسی دارند و میتوانند پیامهای بانکی خود را بفرستند.
علی طیبنیا افزود:علت هیاهوی برخی رسانهها در ماجرای سوئیفت را نمیفهمم چون اکنون بانکها به سادگی میتوانند از سوئیفت استفاده کنند و روابط کارگزاری بانکی ما با بانکهای «کوچک» خارجی برقرار شده است. البته برخی بانکهای بزرگ هراس دارند که موضوع این بانکها نیز با گفتوگو برطرف خواهد شد.(!)
وزیر اقتصاد با بیان اینکه صادرات نفت قبل از تحریمها روزانه 2.5 میلیون بشکه بوده است، گفت: این میزان در زمان تحریمها به روزانه یک میلیون بشکه رسید اما اکنون 700 هزار بشکه به صادرات ما افزوده شده است.
او در ادامه و در حالی که پیش از این از وابستگی اقتصاد به نفت انتقاد کرده بود، برای توجیه موفقیت آمیز بودن نتایج برجام، تأکید کرد: اگر مذاکرات هستهای نبود، صادرات نفت ما به سمت صفر میل میکرد؛ در نتیجه باید از فرصت پیشآمده به شکل عاقلانه و منطقی استفاده کرد.
در ادامه این نشست، وزیر تعاون، کار و رفاه هم با «استعاره» خطاب کردن سخنان رئیس کل بانک مرکزی به این نکته بسنده کرد که «از استعارهای که آقای سیف گفت و هدفش این بود به دنیا بفهماند که کار کنند، میبینید که چه بساطی به راه میافتد.». در ادامه و پس از صحبتهای وزرا، سایر اعضای جلسه نیز به انتقاد از وضعیت اقتصادی موجود پرداختند. سهل آبادی رئیس خانه صنعت و معدن ایران با اشاره به وضعیت بحرانی تولید و صنعت گفت: 415 هزار شغل در بخش صنعت از دست رفته است؛ بانکها خون ما را مکیدهاند و ربا و بهره مرکب در بانکها گرفته میشود.
اما با اینکه معمولا جلسات شورای گفتوگو ختم جلسه با تشکیل نشست خبری کوتاه و پرسش خبرنگاران و پاسخ مسئولان مصادف میشود، این بار طیبنیا با سرعت جلسه را ترک کرد و ربیعی هم به درخواست مصاحبه و دریافت پاسخ سوالات خبرنگاران با تکان دادن سر جواب داد و رفت!
در پایان خبرنگاران با این سوال جلسه شورای گفتوگو و حواشی آن را ترک کردند که برایشان سوال بود واهمه از مواجهه با خبرنگاران چه دلیلی میتوانست داشته باشد، غیراز اینکه جوابی برای این سوال وجود ندارد. و اینکه چطور وقتی رئیس کل بانک مرکزی میگوید برجام تقریبا هیچ دستاوردی برای ایران نداشته، این اظهارات را به استعاره تعبیر میکنید و یا در توجیه، به افزایش تولید نفت و انعقاد قراردادهای اجرا نشده میپردازید؟
گفتنی است به اعتقاد اقتصاددان، رئیسکل بانک مرکزی در سفر به آمریکا از واقعیت برجام پرده برداشته و سعی کرده است با خزانهداری آمریکا به توافق برسد تا معاملات دلاری ایران مجدداً برقرار شود، چرا که امروز هیچگونه معاملات دلاری انجام نمیشود و آمریکا درپی اعمال تحریم جدید هست. فعالان اقتصادی نیز اعتقاد دارند عملاً تاکنون نتوانستهایم وجوهی را میان بانکهای بزرگ خارجی و ایرانی نقل و انتقال دهیم.
به گفته این صاحبنظران، دولت باید با محاسبه هزینه فایده، برخی از مطالب را با درنظرگرفتن عدم آسیب آنها به کشور بیان کند و با مردم شفاف باشد و اوضاع اقتصادی را بهصورت کامل تشریح کند.با این وجود دولت به جای تبیین حقایق برجام، از پاسخگویی طفره میرود و پس از چند روز سکوت درباره اظهارات رئیس کل بانک مرکزی که گوشهای از ایرادات برجام را گوشزد کرده بود، وزیر اقتصاد به موضوعات فرعی همچون افزایش چند هزار بشکهای تولید نفت پناه میبرد یا شاید همچون ربیعی که اظهارات سیف به سخره گرفت و آن را استعاره خواند، در روزهای آینده، همچون گذشته، خبرنگاران رسانهها محکوم به تحریف سخنان رئیس کل بانک مرکزی شوند!
زمانبندی انتشار: 1 ارديبهشت 1395 - 09:55
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]