پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850811857
لذت پرواز درکرانههای آسمان/ پاراگلایدر ورزشی مفرح و هیجانانگیز
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
لذت پرواز درکرانههای آسمان/ پاراگلایدر ورزشی مفرح و هیجانانگیز
شناسهٔ خبر: 3602582 - سهشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۲
استانها > کرمانشاه
کرمانشاه- ورزش پاراگلایدر یکی از مفرحترین رشتههای ورزشی است که توجه علاقه مندان زیادی را به خود جلب کرده است. خبرگزاری مهر - گروه استانها: پاراگلایدینگ رشته ورزشی مفرح و شامل مجموعه ورزشهای هوایی ازجمله پاراگلایدر است که این رشته خود نیز در دو رشته آکروباس و مسافت مسابقه در سطح قهرمانی جهان برگزار میشود. هماکنون پاراگلایدر همانند دیگر وسایل پروازی همچون هنگ گلایدر، گلایدر، مدلهای پروازی و سایر پرندههای سبک زیرمجموعه سازمان جهانی ورزشهای هوایی «FAI» است. پاراگلایدر در معنای لغوی چتر سُرنده نامگرفته و این بدان معناست که در تئوری و در عمل این نوع چتر بهمنظور پرواز و سرخوردن بر روی الیاف هوا مورداستفاده قرار میگیرد. تاریخچه پرواز با پاراگلایدر از اروپا آغاز شد و در زمان جنگ جهانی دوم چترهایی با کاربرد نظامی طراحی کردند اما سازمان «ناسا» امریکا موجبات پیشرفت این ورزش را فراهم کرد و تحقیقات زیادی انجام شد. تا سال ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ پاراگلایدر آنچنانکه باید ازنظر امنیت و کارایی قابلاعتماد نبود اما سال ۲۰۱۰ اوضاع خیلی بهتر شد و ۲۰۱۴ اما انقلابی در پاراگلایدر به وجود آمد و پاراگلایدرهایی تولید شد که از امنیت و کارایی بسیار زیادی برخوردار بودند. مربی پاراگلایدر در استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: پرواز با پاراگلایدر در استان کرمانشاه از سال ۱۳۸۰ شروع به کار کرد و از ۱۳۸۶ رسمیت یافت و تا سال ۹۰ خبر خاصی از این ورزش و پرواز نبود و بسیاری از خلبانان کرمانشاه در کشور معرفی و شناختهنشده بودند.
اسد سهرابی در ادامه میافزاید: سال ۹۲ با ورود مربیان توانمند و خلبانان اروپایی به کرمانشاه رفتهرفته مدعیان عرصه پرواز با پاراگلایدر در استان شناسایی و پرواز شکل حرفهای به خود گرفت درحالیکه پیش از آن پاراگلایدر استان در حد ورزشی غیرحرفهای مطرح بود. وی پاراگلایدر را وسیلهای پروازی برای پروازهای فرا منطقهای دانست و بیان کرد: پاراگلایدر این قابلیت را دارد که خلبان بهراحتی مسیرهایی را با آن طی کند. در ایران بیشترین ارتفاعی که با پاراگلایدر گرفتهشده و ثبتشده ۶۵۰۰ متر بوده و در استان کرمانشاه نیز ۶۲۰۰ متر بوده است اما در ایران ۲۸۰ کیلومتر مسافت رکورد زدهشده است. به گفته سهرابی در استان کرمانشاه ۳ مربی رسمی و فعال برای آموزش پاراگلایدر حضور دارند و عدهای نیز که فاقد صلاحیت و تجربه و سواد لازم هستند اما به آموزش پاراگلایدر میپردازند که مسئولان باید مانع این امر شوند. سهرابی در ادامه با اشاره به سایتهای پروازی استان کرمانشاه سایت ویس قرنی را بهترین سایت پروازی استان دانست و تصریح کرد: بسیاری از خلبانان خارجی ازجمله خلبانان ترکیه، اسلوونی و آلمانی که در ویس پرواز داشتند بدون استثنا سایت ویس را پسندیدند. وی مهمترین امتیاز سایت ویس قرنی را داشتن جاده دسترسی آسفالت دانست و اضافه کرد: پتانسیل جغرافیایی منطقه بهگونهای است که بهراحتی میتوان ارتفاع گرفت. از سوی دیگر سایت ویس خصوصیت ممتازی که دارد این است که تپهای در وسط دشت بزرگ قرارگرفته و این شرایط به خلبان کمک میکند تا مسیر طولانی را ارتفاع بگیرد و پرواز کند. سهرابی امکان پرواز از چهار جهت جغرافیایی را قابلیت دیگر سایت ویس قرنی دانست و اظهار کرد: سایت ریجاب نیز به خاطر آبشارهای زیبایش جذابیتهای خود را دارد اما فاقد جاده دسترسی است. کوههای طاقبستان و شاهو نیز جاده دسترسی ندارند. مربی پاراگلایدر در استان کرمانشاه با ادامه توضیحات پیرامون موقعیت سایت ویس قرنی گفت: سال گذشته مسابقات قهرمانی کشور را در سایت ویس قرنی میزبان بودیم و به دلیل شرایط خاص منطقه ۶۰ درصد از خلبانان طی حداقل مسافت ۶۰ کیلومتر در طول روز به نقطه گل میرسیدند. وی پاراگلایدر را ورزشی تفریحی دانست و افزود: تا چند سال گذشته مردم تنها برای تفریح به این ورزش روی میآوردند اما اکنون پاراگلایدر تبدیل به یک صنعت شده و در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ کارخانه بزرگ در دنیا پاراگلایدر تولید میکنند و شرایط آن روزبهروز بهتر شده و امکان زیادی وجود دارد تا این ورزش المپیکی شود چراکه کارهای کارشناسی زیادی بر روی آن صورت گرفته و از طرفی به خاطر هیجانی که دارد، حتی مردم عادی که پرواز نکردند از تماشای پرواز پاراگلایدر و پرنده لذت میبرند.
لزوم توجه مسئولان و متولیان در خصوص نظارت بر آموزش ورزش پاراگلایدر سهرابی در ادامه بیان کرد: پاراگلایدر برخلاف ورزشهای سالنی یا داخل شهر، آنچنانکه باید زیر نظر و ذرهبین و مراقبت نیست و متأسفانه بعضاً شاهد اتفاقات خوبی نیستیم. من بهعنوان مربی یک یا دو روز در هفته برای آموزش به سایت میروم و متأسفانه بسیاری از این خلأ سوءاستفاده کرده و خود را بهعنوان مربی معرفی میکنند و بدون اینکه صلاحیت لازم را داشته باشد به آموزش میپردازد. وی نبود مربی رسمی و توانمند، نداشتن امکانات و وسایل پروازی استاندارد را از دلایل وقوع حوادث ناخوشایند در ورزش پاراگلایدر دانست و افزود: این مشکل بعضاً از دید مسئولان پنهان است و کنترل هم نمیشود و متأسفانه بعضاً اقدامات ناگواری را شاهد بودیم که قابل جبران نیست. سهرابی نداشتن علم کافی به پرواز را از دیگر عوامل وقوع سوانح در این رشته عنوان کرد و گفت: عدهای که شور و شوق پرواز دارند نباید با سهلانگاری و جدی نگرفتن این امر که برای آموزش نزد مربی حرفهای و توانمند بروند، جان خود را به خطر اندازند. این مربی پاراگلایدر معتقد است که آموزش غیراصولی و ناکارآمد احتمال وقوع سوانح را افزایش میدهد و لذا مربی باید توان تحلیل شرایط آب و هوایی را داشته باشد تا بتواند آموزشهای لازم را به هنرجو ارائه دهد.
سهرابی مهمترین بخش در ورزش پاراگلایدر را علم هواشناسی دانست و عنوان کرد: هواشناسی بزرگترین بخش پاراگلایدر است و لازم است تا خلبان و مربی توانایی بالایی در این زمینه داشته باشند و آن را درک کنند. ازنظر کارشناسان پرواز پاراگلایدر امنترین وسیله پروازی است وی خواستار مدیریت اصولی در عرصه ورزش پاراگلایدر بهویژه در استان کرمانشاه شد و افزود: معتقدم که باید این قضیه مدیریت شود و نباید از کنترل خارج شود. آنچه فراوان است کوه و معلم غیررسمی پرواز، اما مردم باید آگاه باشند اگر در ورزشی به کارشناس و مربی رسمی و خبره آن مراجعه نشود ممکن است تبدیل به ورزشی خطرناک شود و در پرواز لازم است که استانداردها رعایت و دورههای پروازی طی شود و پرواز را باید با واقف بودن به علم کامل آن و آموزش لازم انجام داد. سهرابی بابیان توصیههایی برای علاقهمندان به ورزش پاراگلایدر گفت: در استان کرمانشاه برای هر دوره آموزش اصولی و استاندارد یکمیلیون و ۵۰۰ هزار تومان هزینه در بردارد و لذا شهروندان نباید به خاطر اندکی مبلغ کمتر سلامتی خود را به خطر اندازند و سراغ افراد غیررسمی و فاقد صلاحیت برای آموزش نروند. وی در ادامه افزود: ۹۹ درصد پاراگلایدرهایی که طراحی میشوند هنگام جمع شدگی، بدون دخالت خلبان باز میشود و اگر یک درصد باز نشد خود خلبان باید توان آن را داشته باشد که ریکاوری و باز کند و به پروازش ادامه دهد و لازمه این کار گذراندن دوره امنیت پرواز بر روی آب است. در این خصوص خلبان پاراگلایدر با ارتفاع روی آب و با دست خودش چترش پرواز خارج میکند وقتی خارج کرد خودش را ریکاوری میکند تا اگر بعدها به شرایط بد آب و هوایی برخورد که چترش جمع شد توان ریکاوری آن را داشته باشد. سهرابی تأکید کرد: اگر استانداردهای پرواز رعایت شود ورزش پاراگلایدر خطرناک نیست و هیچ اتفاقی نخواهد افتاد اما حوادث ورزش پاراگلایدر به خاطر حساسیتی که دارد بازتاب گسترده پیدا میکند درصورتیکه حوادث و سوانح این رشته بهاندازه برخی رشتهها ازجمله کوهنوردی و فوتبال نیست. در دنیا کارشناسان در مورد امنیت پاراگلایدر کارهای کارشناسی انجام دادند ولی شاید جالب باشد بدانید که خطرات فوتبال بهعنوان ورزشی عامیانه به گفته کارشناسان سه برابر پاراگلایدر است. وی پاراگلایدر را از منظر کارشناسان هوایی، امنترین وسیله پروازی دانست و افزود: امنترین، ارزانترین، سبکترین و قابلدسترسترین وسیله پروازی پاراگلایدر است اما شرایط خاص و محدودیتهایی دارد. کرمانشاه میزبان مسابقات قهرمانی پاراگلایدر کشور است سهرابی در خصوص شرایط لازم برای ورود به ورزش پاراگلایدر گفت: فدراسیون برای آموزش پاراگلایدر شرایط خاصی را لحاظ کرده و برگههایی در اختیار مربیان قرار داده که هنرجوها باید تأییدیه سلامت را داشته باشند و ازنظر روحی و روانی نیز مشکلی نداشته باشند.
سهرابی پیرامون موقعیت ورزش پاراگلایدر در استان و کشور گفت: در پاراگلایدر فرد باید توان پرواز گروهی و نیز قابلیتهای فردی را داشته باشد. در ایران مسابقاتی که برگزار میشود از ۶۰ تا ۷۰ نفر بیشتر نمیتوانند پرواز گروهی داشته باشند. خوشبختانه پاراگلایدر سواران کشورهای دیگر طبیعت ایران را دوست دارند و از پرواز در آسمان ایران لذت میبرند. در سالهای گذشته نیز چند نفر از مدعیان ورزش پاراگلایدر از کشورهای دیگر به استان کرمانشاه سفرکرده و از نزدیک سایتهای پروازی استان را دیدند. وی بابیان اینکه استان کرمانشاه شرایط مستعدی برای برگزاری مسابقات بینالمللی پاراگلایدر دارد، افزود: سایت ویس قرنی ظرفیت برگزاری مسابقات بینالمللی پاراگلایدر را دارد و نمایندههای خارجی معتقد هستند که مسابقات جهانی در استان کرمانشاه در این سایت برگزار شود. سهرابی پیرامون برنامهها و مسابقات پیشرو در استان کرمانشاه توضیح داد: امسال دو مسابقه پاراگلایدر را در دستور کار داریم و یکی از این مسابقات را میزبان خواهیم بود و بهاحتمالزیاد از ۳۱ اردیبهشت تا ۵ خرداد مسابقات قهرمانی پاراگلایدر کشور را در سایت ویس قرنی بهصورت آزاد برگزار خواهیم کرد تا امکان حضور نمایندههای خارجی نیز فراهم شود. استان کرمانشاه پتانسیل خوبی در ورزش پاراگلایدر دارد وی افزود: با پتانسیلی که استان کرمانشاه در ورزش پاراگلایدر دارد و حمایت خوب مسئولان ورزشی استان از این رشته، برنامهریزی ما برای سالهای آینده این است که مسابقات بینالمللی برگزار شود. درصورتیکه شرایط فراهم شود مسابقات جهانی را بهزودی در کرمانشاه برگزار خواهیم کرد. سهرابی اما در خصوص صنعت پاراگلایدر جهان و ایران بیان کرد: در قاره آسیا تنها کشور کره جنوبی اقدام به تولید پاراگلایدر میکند که ازنظر طراحی و تولید و فروش پاراگلایدر همواره در ردههای اول و دوم دنیا قرار دارد و تولید پاراگلایدر برند کره جنوبی شده است. حتی در آمریکا خیلی کم به آن پرداخته میشود و اما مهمترین قاره در عرصه تولید پاراگلایدر اروپا است که به این صنعت پرداختند. در آلمان ۴ تا ۵ کارخانه بزرگ پاراگلایدر سازی وجود دارد که برند فرانسه حرف اول را میزند و در این صنعت گوی رقابت را از سایر کشورها ربوده است. سهرابی ادامه داد: بیشتر پاراگلایدرها در اروپا تولید میشوند و حتی قاره امریکا هم زیاد دنبال تولید پاراگلایدر نیست زیرا آنچنانکه باید در این صنعت و ورزش توفیقی پیدا نکرده است اما اکنون سوئیس، اتریش، فرانسه و آلمان مرکز پاراگلایدر در دنیا هستند و ازجمله کشورهاییاند که در ساخت و طراحی پاراگلایدر موفق عمل کردند. وی در خصوص شرایط پرواز و آموزش گفت: در شرایط استاندارد، پرواز را در حالت عادی در ۴ فصل سال میتوان انجام داد اما بهترین فصل برای آموزش بهار است زیرا طبیعت زیبایی دارد. هنگامیکه هوا رو به گرمی میرود بهترین شرایط برای پرواز در اواخر فروردین است و شدت اثر آفتاب روی زمین بیشتر میشود و این اختلاف دما ایجاد میکند. از فصل بهار تا آبان و آذر شرایط پرواز خوب است اما در زمستان به دلیل سردی هوا، شرایط اجازه نمیدهد که ارتفاع بگیری و پرواز فرا منطقهای داشته باشی.
لزوم فراگیری دورههای آموزشی لازم برای پرواز با پاراگلایدر سهرابی با ادامه توضیحات بین کرد: برای علاقهمندانی که شرایط مالی و وقت لازم برای فراگیری و آموزش را ندارند چترهایی طراحیشده که تا وزن ۲۴۰ کیلوگرم وزن را تحمل میکند و امتحان کردن آن نیز راحت است و به همراه خلبان دارای گواهینامه و یا مربی پاراگلایدر که مدرک دارد، بدون نیاز به آموزش میتوان پرواز کرد و مراجعه به مراجعه به مربی رسمی یا خلبان دارای گواهینامه و بیمه شرط لازم برای این امر است. وی بیان کرد: دورههای مربیگری را فدراسیون هر سه یا چهار سال برگزار میکند اما در کرمانشاه، کامیاران، گیلان غرب، کنگاور و سرپل ذهاب تاکنون چندین بار دورههای آموزشی برای هنرجویان برگزارشده و علاقهمندان در تمام شهرستانهای استان میتوانند برای ثبتنام در آموزش به اداره تربیتبدنی آن مراجعه کنند. سهرابی توضیح داد: فصل خاصی برای آموزش پاراگلایدر نداریم و آموزشگاه و یا مربی لوازم پروازی را برای خلبان و هنرجو البته برای دوره اول فراهم میکند و در دوره دوم آموزش فرد میتواند وسایل پروازی را تهیه کند و بعد از ۱۵ تا ۲۰ جلسه پرواز در سطوح مختلف گواهینامه آموزشی به هنرجو اعطا میشود. وی افزود: برای هر دوره آموزش، دو یا سه جلسه کلاس تئوری برگزار میشود زیرا فراگیری علم پرواز مهم است و بیشترین بحث در کلاسهای تئوری مباحثی همچون دانش هواشناسی و آئرودینامیک است چراکه اگر علم آن را نداشته باشی پرواز لذتبخشی نخواهی داشت. لذا لازم است هنرجو حداقل دو دوره آموزش را بگذراند تا بتواند پروازی مستقل داشته باشد. سهرابی اما تأکید کرد: هنرجو حق پرواز مستقل و بدون وجود مربی در دوره اول آموزشی را ندارد و درجاهای غیراستاندارد نباید پرواز کند. بعدازاینکه لوازم پرواز را تهیه کرد بازهم باید زیر نظر مربی ۸ ماه تا یک سال آموزش ببیند و چهارفصل را فراگرفته تا بداند در چه هوایی میتوان پرواز کرد. باید دانست که هرآن قدر که یاد میگیری پرواز کنی همانقدر هم باید یاد بگیری پرواز نکنی و پرواز در هوای بد ناشی از عدم علم و آگاهی است. ۱۵۰ خلبان پاراگلایدر در استان کرمانشاه فعالیت میکنند وی بابیان اینکه در شرایط آب و هوایی همواره تجربهای تازه در پرواز را به آدمی میدهد، افزود: تمام چترهای پروازی بر اساس رعایت استانداردها تولید میشوند درغیراینصورت اجازه تولید ندارند اما با چتر پروازی که مستهلک نشده باشد با هزار متر ارتفاع میتوان تا ۸ یا ۹ کیلومتر پیشروی کرد. بهطور متوسط میتوان روزانه تا ۵ ساعت با پاراگلایدر پرواز کرد جالب است که سال گذشته در آلمان ۱۱ ساعت پرواز نیز انجام شد و در ایران اما بیشترین زمانی که پرواز شده ۷ ساعت بوده است. سهرابی تعداد پاراگلایدر سواران استان کرمانشاه را ۱۵۰ نفر عنوان و اظهار کرد: در استان ۱۵۰ خلبان پاراگلایدر داریم که لوازم و پرواز مستقل دارند اما حرفهایهای استان ۱۵ تا ۲۰ نفر هستند که بدون نیاز به مربی میتوانند پرواز کنند و در فستیوالها و مسابقات شرکت میکنند. سهرابی در خصوص جذابیت ورزش پاراگلایدر گفت: برای مردم جذاب است که همزمان ۷۰ خلبان را در شعاع کم ببینند و دیدن ازدحام پاراگلایدر نیز هیجان را بالا میبرد. در آسمان مکانهایی در منظر افق آدمی دیده میشود که بر روی زمین تا چند کیلومتری آنهم دیده نمیشود. وقتی به ارتفاع ۵ و ۶ هزار متری استان کرمانشاه میرسی همزمان لذت دیدن پاوه، کامیاران، اسلامآباد و کرمانشاه را خواهی یافت.
وی بیان کرد: سال گذشته در برزیل ۵۲۰ کیلومتر با پاراگلایدر مسافت مستقیم طی شد و این با وسیلهای بدون موتور برای بسیاری از افراد باورنکردنی است و خوشبختانه گام بزرگی بود. در پرواز مناظری را میتوانی ببینی که حتی با هواپیما هم نمیتوان آن را دید و آدمی به خود میبالد که آفریدگار هستی توان پرواز به او داده است. لذت پرواز در طبیعت زیبا و روحانگیز، دیدن کوههای سر به فلک کشیده از افقی دیگر جان دوبارهای به آدمی میدهد. پاراگلایدر ساختهشده تا روح پرواز در آدمی بیدار شود و خلبان با وسیله پروازی بدون موتور و بدون هیچ نیروی محرکی بر فراز کوهها به پرواز درآید و ارتفاع بگیرد و مسافتی را طی کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تصاویر دیدنی از پرواز پاراگلایدر در آسمان دشتستان
اتحادخبر مدتیست که ورزش مهیج و لذت بخش پاراگلایدر یا پرش با چتربال در بین جوانان دشتستانی رواج پیدا کرده است به گزارش اتحادخبر ورزشکاران این شاخه ورزشی معمولا در روزهای آخر هفته و مخصوصا روزهایی که از لحاظ شرایط جوی مناسب باشد به بالای گردنه بهمرد می روند و به پرواز در آسمانپرواز طولانی یک هواپیما در آسمان تبریز شایعهساز شد
جمعه ۲۰ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶ ۲۳ دور زدن طولانی مدت یک فروند هواپیمای مسافربری در آسمان تبریز باعث شایعهسازی در فضای مجازی و ایجاد نگرانی در میان مردم شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه آذربایجان شرقی پیش از ظهر امروز جمعه یک فروند هواپیما مدتی طولانی باعلت پرواز جنگندههای ارتش در آسمان تهران
علت پرواز جنگندههای ارتش در آسمان تهران دومین مرحله پرواز تمرینی جنگندههای ارتش برای حضور در رژه 29 فروردین صبح امروز صورت گرفت کد خبر ۵۸۱۰۵۹ تاریخ انتشار ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲ ۰۲ - 15 April 2016 دومین مرحله پرواز تمرینی جنگندههای ارتش برای حضور در رژه 29 فروردین صبح امروز صپرواز فلامینگو در آسمان کویری قم/ فلامینگوها به قم رسیدند
قم نیوز بهارو باران های دل انگیز و هوای مطبوعش حالا علاوه بر مردم شهرها و کشورهای اطراف پرندگان مهاجر را هم راهی قم کرده است مسافران بهاری هر ساله ای که امسال هم راه همیشگیشان را گم نکرده و مهمان چند روزه کویر شده اند به گزارش قم نیوز مسافران نوروزی که راه جاده قم- گرمسار را بپرواز چتربازان در آسمان حرم حضرت امام(ره)
یکشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹ ۵۶ در ادامه مراسم رژه ارتش چتربازان ارتش در آسمان حرم حضرت امام ره به پرواز درآمدند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در ادامه مراسم رژه ارتش کشورمان دهها چترباز با سقوط از بالگردهای هوانیروز در آسمان به پرواز درآمدند و با موفقیت بپرواز تمرینی جنگندههای ارتش در آسمان تهران
در آستانه فرا رسیدن ۲۹ فروردین سالروز ارتش و حماسه آفرینی های نیروی زمینی جنگندههای نیروی هوایی ارتش صبح امروز به تمرین رژه هوایی پرداختند جنگندههای نیروی هوایی ارتش در آسمان تهرانبه نقل از روابط عمومی نیروی هوایی ارتش جنگندههای نیروی هوایی ارتش اولین مرحله تمرعبور پروازهای ماهان ایر از آسمان عربستان ممنوع شد
عبور پروازهای ماهان ایر از آسمان عربستان ممنوع شد سازمان هواپیمایی عربستان سعودی به بهانه نگرانی های ایمنی استفاده از فرودگاهها و فضای هوای این کشور را برای شرکت ماهان ایر ممنوع کرد به گزارش نامه نیوز خبرگزاری فرانسه به نقل از بیانیه سازمان هواپیمایی عربستان که توسط خبرگزاریپروازهای ماهان ایر از آسمان عربستان ممنوع شد
پروازهای ماهان ایر از آسمان عربستان ممنوع شد سازمان هوانوردی کشوری عربستان روز دوشنبه اعلام کرد این کشور مجوزهای اعطا شده به شرکت ماهان ایر ایران برای پرواز از طریق حریم هوایی این کشور یا فرود در فرودگاه های این کشور را به دلیل نقض مقررات ایمنی این کشور به حالت تعلیق درآورده استپرواز تمرینی جنگندههای ارتش در آسمان
پرواز تمرینی جنگندههای ارتش در آسمان در آستانه فرا رسیدن ۲۹ فروردین سالروز ارتش و حماسه آفرینی های نیروی زمینی جنگندههای نیروی هوایی ارتش صبح امروز به تمرین رژه هوایی پرداختند به گزارش فرهنگ نیوز جنگندههای نیروی هوایی ارتش اولین مرحله تمرینی خود را برای رژه هوایی 29 فرودلیل پرواز جنگندههای ارتش در آسمان تهران
دلیل پرواز جنگندههای ارتش در آسمان تهران دومین مرحله پرواز تمرینی جنگندههای ارتش برای حضور در رژه 29 فروردین صورت گرفت خبرگزاری فارس دومین مرحله پرواز تمرینی جنگندههای نیروی هوایی ارتش برای شرکت در رژه روز 29 فروردین در تهران اجرا شد چندین فروند جنگنده صاعقه F5 نیگ 29 و تان-