واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: استقبال دلواپسان از سيف
آرمان در گزارشی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، كمي به گذشته برگرديم. همين چند سال پيش. چند سالي كه خيلي دور نيست اما اقتصاد كشور را سالها به عقب كشاند. نخستين قطعنامه به شماره ۱۶۹۶ در شورايامنيت سازمان ملل متحد در اول مرداد ۱۳۸۵ عليه ايران تصويب شد. دومين قطعنامه، به شماره ۱۷۳۷، دوم دي ۱۳۸۵ به تصويب رسيد. در چهارم فروردين ۱۳۸۶، سومين قطعنامه به شماره ۱۷۴۷، عليه ايران تصويب شد. قطعنامه چهارم به شماره ۱۸۰۳ در ۱۳ اسفند ۱۳۸۶ مصوب شد. قطعنامه پنجم به شماره ۱۸۳۵ در ششم مهر ۱۳۸۶ به تصويب اعضاي شورای امنیت رسيد، قطعنامه ششم، به شماره ۱۸۸۷ در سوم دي ۱۳۸۸ مصوب شد و در نهايت، هفتمين قطعنامه به شماره ۱۹۲۹ در نوزدهم خرداد ۱۳۸۹عليه ملت ايران به تصويب رسيد. از زمان تصويب نخستين تا هفتمين قطعنامه، حدود چهار سال طول كشيد. در اين زمان روزنامهها و رسانههاي حامي دولت وقت، تنها به انعكاس سخنان رئيسجمهور ميپراختند. «كسي براي اين تهديدات هويج هم خرد نميكند!» اين واكنش آقاي رئيسجمهور بود به صدور قطعنامههايي كه قلب اقتصاد ايران را نشانه رفته بود. محمود احمدينژاد تمام اين هفت قطعنامه را مجموعهاي از هدايا ميخواند كه غربيها به اقتصاد ايران هديه داده بودند.
پس فرستادن هديه غربيها
از سال ۱۳۹۲ كه حسن روحاني، رئيسجمهور شد، تلاش كرد تا با كمك خبرهترين ديپلماتها، هديههاي غرب را كه ايران چارهاي جز باز كردنش نداشت، براي آنها باز پس بفرستد. وقتي در ۲۷ اسفند ۱۳۹۰ شبكه جهاني سوئيفت، ارتباط با بانكهاي ايراني را به حكم تحريمهاي بينالمللي قطع كرد، هيچ كدام از رسانههاي حامي دولت وقت، نگران تبادلات بين بانكي ايران با جهان نبودند. اما از سال ۹۲ بلا انقطاع ميكوشند تا تلاشهاي دولت تدبير و اميد را بيحاصل و خلاف منافعملي نشان دهند. آنهايي كه هفت قطعنامه را عليه منافع ملي قلمداد نميكردند، تا همين چند مدت پيش نگران تصويب برجام بودند و وقتي طرفي نبستند و برجام تصويب و اجرا شد، نگران رفع تحريمهايي شدند كه زماني هديه ميخواندند! از وقتي که در ۲۷ دي ماه ۱۳۹۴، در ساعت هشت و چهل و پنج دقيقه به وقت تهران و بر مبناي توافق برجام، تحريم سوئيفت برداشته شد، رسانههاي دلواپس مدام نگرانند كه نكند سوئيفت برداشته نشده باشد!
تقريبا هيچ!
حال وقتي رئيس كل بانك مركزي كشورمان، به مناسب اجلاس بهاره بانك جهاني، تهران را به مقصد واشنگتن ترك كرد و در آنجا از كارشكنيهاي طرف آمريكايي داد سخن سر داد، همان دلواپسان در اقدامي هماهنگ، گفت وگوی وليا... سيف با بلومبرگ را علم شيطان كردند و با مصادره به مطلوب سخنان سيف، «تقريبا هيچ» را تيتر كردند. دلواپسان كه هيچ گاه بابت قطع سوئيفت اظهار نگراني نكردند، امروز عميقا نگران وصل نشدن آن هستند!
سيف قرار است بركنار شود!
آنها كه مصاحبهها و سخنرانيهاي سيف را تنها در يك جمله خلاصه كردند، در قدم بعدي كوشيدند شائبه اختلاف در كابينه دولت را در اذهان عمومي جامعه حاكم كنند. معاون سابق بانك مركزي، درتحليل سخنان رئيس كل بانك مركزي، با دامن زدن به اين شائبه، گفت كه قرار بر بركناري سيف است و او ميكوشد با اظهارات واقعبينانه از برجام، بركناري خود را معلول سخنانش در آمريكا جلوه دهد. حيدر مستخدمينحسيني در اين خصوص گفت:« انعكاس گسترده صحبتهاي آقاي سيف به بحث تغييرات در كابينه بر ميگردد. با اين فرضيه، آقاي سيف ميخواست اين را بيان كند تا پوششي بر كاركردهاي خودش قرار دهد كه مثلا او نيز اعتقاد دارد كه با اجراي برجام اتفاق خيلي مهمي در اقتصاد كشور نيفتاده است.» معاون سابق بانك مركزي اضافه كرد: «مطرح كردن عمومي انتقادات سيف به برجام، امتيازي براي دولت به حساب نميآيد. جز اينكه آقاي سيف از قبل بداند كه قرار است تغيير كند و بعد اگر اين تغيير انجام شد، ادعا كند به دليل مواضعش در واشنگتن اين تغييرات انجام شده است يا اينكه خواسته به اين صورت خودش را بيمه كند و به فعاليتهايش ادامه دهد.» از سوي ديگر، رئيس مركز تجارت جهاني ايران كه از منتقدان جدي رئيس كل بانك مركزي نيز محسوب ميشود، در مصاحبه با رسانه دلواپس ديگري، اظهارات سيف را بيانگر اختلافات شديد در كابينه دانست. محمدرضا سبزعليپور با متهم كردن رئيسجمهور به كتمان واقعيت، گفت: «اهميت اظهارات آقاي سيف، هر چند كه دير بيان شد، از آن جهت است كه مشكلات و تحريمهاي بينالمللي اعمال شده بر صنعت بانكداري ايران بيشتر از گذشته كشور و فعاليت اقتصادي فعالان صنعت و تجارت را تحت فشار قرار داده و پس از برجام نيز با وجود تاكيد دولتمردان ايراني، به خصوص شخص آقاي روحاني مبني بر لغو تمامي تحريمها، هيچ اتفاقي نيفتاده و باز هم دولت محترم حاضر به قبول اين واقعيت نيست كه هنوز غالب تحريمها برداشته نشده و حاضر نيست بپذيرد كه سوئيفتي در كار نيست. فلذا بيان اين مطلب آنهم از زبان عاليترين مقام پولي و بانكي كشور و آنهم نه در يك اتاق در بسته بلكه در خارج از ايران و در برابر رسانههاي بينالمللي موضوع را حساس و جالب كرده است.»
تك دلواپسان و پاتك بعيدينژاد
اما در قبال تك جبهه دلواپسان به دولت، برجام و دستاوردهايش، مديركل سياسي و امنيت بينالملل وزارت امورخارجه، با انتشار مطلبي، پاتك جانانهاي به آنها زد و مكر خدعهگران را به خودشان بازگرداند. حميد بعيدينژاد با انتقاد از استفاده رسانههاي مخالفدولت در استفاده تبليغاتي از يك جمله رئيسكل بانك مركزي، در قبال چند ساعت مصاحبه و سخنراني ولي ا... سيف در واشنگتن، صحبتهاي صريح سيف را روشن، واضح و قابل درك خواند. بعيدينژاد نوشت: «اينكه تلاش شود مطلب محوري ايشان كه دستاوردهاي برجام در اين حوزههاي دسترسي ايران به دلار و تضمين كار بانكهاي بزرگ اروپايي با ايران خيلي كم بوده است، به كليت برجام تسري يابد قطعا نادرست است و با صحبتهاي ايشان اصلا همخواني ندارد.» عضو تيم مذاكرهكننده هستهاي در ادامه نوشت: «تاكيد ايشان اين بوده است كه عوايد ايران در اين حوزهها از اجراي برجام بسيار ناچيز بوده است. زيرا كه بانكهاي بزرگ اروپايي از تبديل درآمدهاي آزادشده ايران به دلار و حتي يورو استنكاف ميورزند. تبديل اين ذخاير ارزي از مثلا ين ژاپن يا درهم امارات يا ريال عمان به يورو و دلار نياز به تاييد نظام بانكي آمريكا دارد كه اين كار هنوز انجام نميگيرد. اين به منزله آن نيست كه ذخاير مسدود شده ما در خارج آزاد نشده و در اختيار بانك مركزي نباشند، چرا كه اين منابع كه در كشورهاي واردكننده نفت ايران و بهطور عمده در ژاپن، چين، كره جنوبي و هند هستند از روز اول اجراي برجام همگي آزاد و در اختيار بانك مركزي ايران قرار گرفتهاند، بلكه منظور آن است كه اين ذخاير و ديگر منابع مالي كشورمان بايد بتوانند به دلار يا ديگر ارزهاي موردنظر ايران تبديل و به راحتي با مشاركت بانكهاي بزرگ اروپايي و نه الزاما نظام مالي آمريكا در تبادلات ما با نظام مالي بينالمللي به چرخش مالي در آيند. اين چرخش مالي در حال حاضر به علت عدم همكاري آمريكا دچار مشكل است.»
دلواپسان به استقبال سيف ميروند!
با تمام اين احوال، رسانههاي دلواپس، دست از خبرسازي برنداشته و با اعلام خبر بازگشت رئيسكل بانك مركزي در روز چهارشنبه به تهران، استقبال مقامات دولتي از او را با اما و اگر مواجه ساختند. در راستاي اين هدف، انجمن دانشجويان مستقل اعلام كرده است كه به جهت «شجاعت» و «صداقت» وليا... سيف در صحبتهايي كه در سفر به آمريكا داشته است، روز چهارشنبه با حضور در فرودگاه از او استقبال خواهند كرد و «تنديسصداقت» را به او اهدا خواهند كرد! القصه، بايد منتظر ماند و ديد كه بعد از بازگشت سيف به تهران، او چگونه پاسخ سمپاشيهاي مخالفان دولت و برجام را خواهد داد!
منبع: روزنامه آرمان
۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]