واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: وضعیت کنونی اقتصاد کشور باعث تنش در خانوادهها میشود
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان گفت: با توجه به وضعیت اقتصاد کشور، برای یک روز آینده هم نمیتوان برنامهریزی کرد و این وضعیت برای خانوادهها تنشزا است.
به گزارش نامهنیوز، فرشته روحافزا گفت: اقتصاد مقاومتی در حوزه زنان و خانواده یکی از مسائل مهم است همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد در اولویت اول کشور است. تحقق این موضوع چندین مؤلفه دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم در حوزه زنان، خانه و خانواده به اقتصاد مقاومتی بپردازیم باید گفت ثبات اقتصادی باید در خانواده ایجاد شود و در این صورت خانوادهها راحتتر میتوانند برای امور فرهنگی، علمی، تفریحی و دینی برنامهریزی صحیحی داشته باشند، نگرانی از اینکه آیا آینده شغلی مرد خانواده تأمین است یا خیر تزلزل در خانواده را ایجاد میکند و در حقیقت مهمترین نقش و تأثیر اقتصاد بر خانواده است.
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده خاطرنشان کرد: ما اگر میخواهیم خانوادهها فرزند سالم تحویل جامعه دهند باید اقتصاد سالم و پویایی داشته باشیم به گونهای که اقتصاد خانواده هر روز تهدید نشود، مثلا خانوادهها نگران نباشند که آیا امروز میتوانند شیر خشک برای فرزندان خود خریداری کنند یا خیر؟ امروز این محصول تحریم خواهد شد یا نه؟ در بحث سلامت خانواده نیز نگرانی از بودن یا نبودن داروهای مورد نیاز و این موضوع همینطور ادامه دارد و اگر اعتقاد به اقتصاد مقاومتی وجود نداشته باشد اولین مشکلات در خانوادهها ایجاد میشود و بار بیشتری را برای دولت ایجاد میکند.
روحافزا تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی باعث ایجاد ثبات اقتصادی میشود و تأثیر زیادی بر خانوادهها میگذارد، در هر شرایطی حتی اگر کشور مالامال و غنی شده از پول نفت باشد اقتصاد مقاومتی را نیاز داریم و اگر نفت را با قیمت بالایی به فروش برسانیم باز هم دلیل نمیشود که بی ثباتی اقتصادی در کشور وجود داشته باشد. اگر اقتصاد مقاومتی درست اجرا شود جلوی مال حرام در کشور گرفته میشود لقمه حرام در اسلام به شدت نهی شده است. وقتی به مردم فشار بیاید ممکن است توجیهاتی برای خود داشته باشند که از کار خود کم بگذارند و به سراغ کار دوم بروند این در حالی است که در شرع بر روی روزی حلال بسیار تاکید شده است و روانشناسان و جامعه شناسان به عنوان و شرط اعتلای جامعه از آن یاد میکنند.
وی خاطرنشان کرد: باید ثبات اقتصادی در جامعه وجود داشته باشد تا خانوادهها بتوانند مثلاً برای دو سال آینده خود برنامهریزی کنند هم اکنون با توجه به وضعیت اقتصادی که در کشور حاکم است برای یک روز آینده هم نمیتوان برنامهریزی کرد و این وضعیت به شدت برای خانوادهها تنشزا است.
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان ادامه داد: بحث تولید داخلی از دیگر محورهای اقتصاد مقاومتی است. اگر تولید داخلی گسترش پیدا کند مسئله بیکاری حل خواهد شد و در صورت حل مشکل بیکاری مشکل اقتصادی خانوادهها حل شده، تنشها کم، شادابی و نشاط بیشتر و به دنبال تمام این اتفاقات فرزند آوری در خانوادهها بیشتر میشود و آمار طلاق کاهش پیدا میکند.
روحافزا گفت: بنده نمیگویم علت اصلی افزایش آمار طلاق در کشور مسائل اقتصادی است اما یکی از دلایل طلاق است چرا که طلاق در بین خانوادههای با وضع مالی خوب و غنی هم وجود دارد، اهدافی در چشمانداز جمهوری اسلامی نوشته شده است که برای تحقق آنها اولین مؤلفه اقتصاد مقاومتی است و حتی مسئله تهاجم فرهنگی و جنگ نرم نیز با موضوع اقتصاد مقاومتی مرتبط است اگر اقتصاد مقاومتی وجود داشته باشد و آرامش در خانواده حاکم باشد بستر برای سربازانی که میخواهند در خانوادهها جنگ نرم ایجاد کنند حتما وجود نخواهد داشت.
وی افزود: اعتماد به نفس و داشتن هویت جوانان برای نسل آینده موضوع دیگری است که با اقتصاد مقاومتی در ارتباط است. اقتصاد مقاومتی مؤلفهای است که میتواند جوانان را در این زمینه اقناع کند. وقتی یک جوان فارغ التحصیل میشود اگر بداند فرصت شغلی خوبی دارد و یا میتواند حرفهای را دنبال کند و درآمدی داشته باشد، آرامش و نشاط خواهد داشت و در واقع بستر بروز استعدادهای خلاق در کشور فراهم میشود در این شرایط جوانان به سمت علم واقعی و نه مدرک گرایی حرکت میکنند.
روح افزا در مورد علت گرایش به مدرک گرایی در کشور گفت: علت گرایش به مدرک گرایی در میان جوانان این کشور این است که مدل اشتغال ما مشکل دارد اگر بر اساس مهارت افراد به آنها شغل داده میشد و حلقه تولید و اقتصاد کشور ثبات داشت افراد به دنبال دانش میرفتند اگر از تولید ملی حمایت شود در این صورت جوانان صد در صد اعتماد به نفس پیدا میکنند و از پوشیدن لباسهای ایرانی احساس غرور میکند اما وقتی به بازارها میروند میبینند که بازار از اجناس چینی، ترک و اروپایی پر شده است با خود میگوید نقش من در این اقتصاد چیست و ترجیح میدهد به جای کارآفرینی یک کار ثابت اداری داشته باشد.
وی ادامه داد: اگر حمایت از تولید ملی محقق شود در شرایط فرهنگی با توجه به پشتوانه غنی و فرهنگی کشور میتوانیم فرهنگ خود را مدیریت کنیم. هم اکنون در مدیریت فرهنگ مشکل وجود دارد. مشکل اینترنت، نشریات و غیره، کشوری که ثبات اقتصادی دارد دیگر مردم بیکار نیستند که بنشینند پای ماهواره. کشوری که ثبات اقتصادی دارد تفریح مردم هم وجود دارد اما در شرایطی که پایداری اقتصادی و اعتماد وجود ندارد برخی به دنبال کانالهای خبری ماهواره میروند و صدها فساد فرهنگی نیز به مردم القا میشود و باعث تغییر ذائقه مردم در استفاده از محصولات پوششی، آرایشی، بهداشتی و چینش وسایل این تغییر را به تدریج ایجاد میکنند.
معاون شورای فرهنگی اجتماعی زنان اظهار داشت: نجات فرهنگ، آرامش خانواده و آرامش محیط کار، هویت، پیدا کردن شخصیت زنان و جوانان به موضوع تولید داخلی و اقتصاد باثبات برمیگردد. اگر خانمها به تولید داخلی اطمینان داشته باشند مصرف داخلی خانه خود را بر این اساس قرار میدهند چرا که مطمئن هستند اگر از محصولات داخلی استفاده کنند همسر و پسران آنها بیکاری نمیشوند.
روحافزا گفت: اقبال از محصولات داخلی در اقتصاد مقاومتی بسیار مهم است اگر شغل ثبات داشته باشد در نقاط مرزی و سایر نقاط از قاچاق محصولات و مواد مخدر مصون میشویم و در مناطقی که مواد مخدر زیادی وجود دارد اگر کارخانجات فعالی وجود داشته باشد و حقوق خوبی به افراد بدهند مردم دیگر به سراغ مواد مخدر نمیروند بنابر این اقتصاد مقاومتی نه تنها شعار نیست بلکه یک بحث کلیدی است که میتواند مشکلات زیادی را حل کند. حتی مشکلات سیاسی هم با اقتصاد مقاومتی حل میشود ، به عنوان مثال در بحث تحریمها دیگر نیازی به گفتو گو نخواهیم داشت که مانند شرایط کنونی پای گفت و گو برویم و آنها به تعهدات خود عمل نکنند در این وضعیت چقدر احساس ضعف و خود کمبینی ایجاد میشود، مقام معظم رهبری در 10 سال اخیر مرتب به موضوع اقتصاد تأکید داشتند. مردم نزدیک 40 سال در مقابل تمام قدرتهای دنیا ایستادگی کردند و اگر هوشمندی نداشتند در این مسیر قدم از قدم بر نمیداشتند.
وی اظهار داشت: مدیریت مصرف نکتهای است که اگر خانواده ها اراده کنند حتی اگر دولتها نخواهند میتوانند موفق عمل کنند. نمونه اقتصاد مقاومتی در سایر کشورها وجود داشته است مثلا گاندی در هند آن را اجرایی کرد و موفق شد مردم باید در این زمینه همت کرده، قدمهای باثباتی برداشته و اسراف را کنار بگذارند امروز شاهد هستیم تجملگرایی حتی به گوشیهای موبایل هم رسیده است چون فرهنگ اسراف در جامعه حاکم شده است.
این کارشناس امور زنان و خانواده خاطرنشان کرد: اگر اقتصاد مقاومتی اجرایی شود و فرهنگ اسراف نباشد تا حد زیادی آمار ازدواج بالا میرود، مشکل اشتغال جوانان حل میشود، خانوادهها به آرامش میرسند و جمعیت افزایش پیدا میکند. جوانی که اشتغال دارد، ازدواج هم کرده بنابراین به آرامش میرسد و درگیر آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر نمیشود. بنابراین اقتصاد مقاومتی میتواند اجرا شود و فشارهای اقتصادی از روی کشور برداشته شود و سفارش بنده به زنان این است که اگر اقتصاد مقاومتی در خانهها رعایت نشود همسایه شما و فرزندان شما بیکار میشوند و بیکاری راه کارهای خلاف را باز میکند.
روحافزا افزود: در مصرف دولتی مدیریت با مسئولان دولتی است اما کنترل مصرف خانگی بر عهده خانوادهها است. بنابراین اقتصاد مقاومتی را از هر منظری نگاه کنیم برای کشورهای اسلامی کارایی دارد.
منبع: فارس
۳۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]