واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: كیاسری: اصلاحطلبان 60درصد كرسیهای باقی مانده را به دست می آورند
رئیس هیأت اجرایی خانه احزاب و دبیركل مجمع جانبازان انقلاب اسلامی پیش بینی كرد كه اصلاح طلبان 60 و اصولگرایان 40درصد كرسی های باقی مانده را در مرحله دوم انتخابات مجلس دهم به دست خواهند آورد.
حجتالاسلام علی اكبر مرتضوی كیاسری اظهار داشت: در مرحله دوم حاصل انتخابات آنچه كه هست مشابه دور نخست نخواهد شد و معتدل تر می شود یعنی این گونه نیست كه بگوییم تمام اصلاح طلبان رای می آورند و تمام اصولگراها رای نخواهند آورد.
عضو هیات رئیسه خانه احزاب اظهار داشت: نتایج انتخابات اصلا غیر قابل پیش بینی است؛ متناسب با شرایط زمانی و مكانی و اتفاقاتی كه در زمان و مكان در روزهای آغاز فرآیند شكل گیری انتخابات و یا هنگام ثبت نام داوطلبان رخ می دهد، رفتارهایی كه از مسئولان هیات های نظارت و اجرایی، شورای نگهبان، وزارت كشور و خود كاندیداها سر می زند احساس اجتماعی را به سود فرد و یا گروهی كه فرد به آن گروه وابسته است رقم می زند.
وی در تحلیل خود از مرحله نخست انتخابات مجلس دهم گفت: در مرحله اول انتخابات مجلس مقداری این احساس اجتماعی انگیختگی پیدا كرد كه نمی خواهیم بگوییم درست است اما در تحلیل، دیگران این را خیلی به كار بردند كه شورای نگهبان "قلع و قمع كرده است" و این عبارت عواطف سیاسی جامعه را نسبت به افرادی كه وابستگی فرد یا گروهی داشتند رقیق كرده یعنی نسبت به آنها توجه و ترحم ایجاد كرده و یا غلیظ كرده یعنی نسبت به طیف دیگر جامعه،آنها را برانگیخته و عصبانی كرده است.
حجت الاسلام مرتضوی كیاسری افزود: در نتیجه آنچه كه رقم زده شد در انتخابات دوره پیشین چه در بحث خبرگان چه در بحث مجلس حاصل برداشت سیاسی - اجتماعی محض جامعه بوده است؛ نمی گوییم از آگاهی سیاسی نبود اما از آگاهی سیاسی – اجتماعی عجین شده با عصبانیت هایی بود كه حاصل رفتار برخی از مسئولان و یا افراد در حوزه های مختلف بوده است.
** بروز بی سابقه ترین پدیده در تاریخ انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران
وی ادامه داد: در حوزه انتخابیه تهران یك لیست از نفر اول تا سی ام رای می آورد و از یك لیست اصلا كسی رای نمی آورد و این بی سابقه ترین پدیده در طول انتخابات مجلس شورای اسلامی در ادوار گوناگون در تهران بوده است.
این عضو هیات رئیسه خانه احزاب گفت: رفتار مسئولان در حوزه بررسی صلاحیت ها در بخش اجرایی و هچنین رفتار جناح ها منجر به انگیختگی اجتماعی شده است.
عضو هیات رئیسه خانه احزاب افزود: در مرحله دوم این حساسیت به این شكل نیست چرا كه تب و تاب انتخاباتی كم شده است.
وی اظهار داشت: اصولا در هر دوره كه انتخابات به مرحله دوم یا میان دوره ای كشیده می شود؛ التهاب ها كم و به تبع آن حساسیت های حوزه اجتماعی و سیاسی و انگیختگی كمتر می شود.
انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی برای 68 كرسی در 10 اردیبهشت ماه برگزار می شود.
منبع: ایرنا
۳۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]