واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
زبان ترکی در اروپا به رسمیت شناخته شد
روز نو :
به رسمیت شناخته شدن زبان ترکی در اتحادیه اروپا موجی از مخالفتها را در پی داشته است.
اکسپرس نوشت، در حالیکه هنوز حتی یکی از 28 کشور عضو اتحادیه اروپا به نفع عضویت ترکیه در این اتحادیه رای نداده است، اعضای پارلمان اروپا با 375 رای موافق در برابر 133 رای مخالف، با اضافه شدن زبان ترکی به جمع 24 زبان رسمی اتحادیه اروپا موافقت کردند.
به رسمیت شناخته شدن زبان ترکی در اتحادیه اروپا پس از آن صورت گرفت که «نیکوس آناستاسیادس» - رئیس جمهور قبرس – از رئیس هلندی اتحادیه اروپا خواست زبان ترکی را به منظور تقویت تلاشها برای دستیابی به یک توافق بلندمدت با ترکیه برسر قبرس به جمع 24 زبان رسمی اتحادیه اضافه کند.
این اقدام که حدود 25 میلیون پوند به بودجه سالانه اتحادیه اروپا اضافه خواهد کرد، خشم منتقدان حضور ترکیه در اتحادیه اروپا را برانگیخته است. آنها معتقدند اضافه شدن زبان ترکی میتواند به نوعی الحاق این کشور به اتحادیه اروپا را در آینده نه چندان دور تضمین کند. کشوری که به عقیده آنها به دلیل موارد متعدد نقض حقوق شهروندی و نبود حاکمیت قانون و آزادی مطبوعات، فاصله زیادی تا پیوستن به اتحادیه اروپا دارد.
به اعتقاد منتقدان، ترکیه در صورت عضویت در اتحادیه اروپا با توجه به جمعیت زیاد خود که از سال 1985 تا 2015 از 50 میلیون به 77 میلیون نفر رسیده و انتظار می رود تا سال 2018 آلمان را پشت سر بگذارد، نمایندگان بیشتری نسبت به انگلیس در پارلمان اروپا خواهد داشت و به دومین قدرت بزرگ رایدهنده در اتحادیه اروپا تبدیل خواهد شد. این مسئلهای است که به اعتقاد منتقدان، نفوذ اتحادیه اروپا در سطح منطقه و جهان را بیش از پیش کاهش خواهد داد.
سرانه تولید ناخالص داخلی ترکیه نیز کمتر از یک چهارم انگلیس است و همین مسئله نگرانیهای دیگری را نیز درخصوص افزایش مهاجرت شهروندان ترکیهای به انگلیس در صورت پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا مطرح کرده است.
ماه گذشته اتحادیه اروپا تفاهمنامهای را با هدف مقابله با موج فزاینده پناهندگان به اروپا با ترکیه به امضا رساند. به موجب این تفاهمنامه هر مهاجری که از آبهای ترکیه وارد قبرس شود، به ترکیه بازگردانده شده و در عوض، کشورهای عضو اتحادیه اروپا یک پناهنده سوری را از ترکیه قبول خواهند کرد.
ترکی در حالی زمان رسمی اتحادیه اروپا شده است که 24 زبان رسمی دیگر مربوط به کشورهایی است که در اتحادیه اروپا عضویت کامل دارند و در حالیکه ولزی و کاتالانی به عنوان زبانهای رسمی این اتحادیه به رسمیت شناخته نشدهاند؛ زبان ترکی به این افتخار دست یافته است.
به گفته کمیسیون اروپا، تمام شهروندان اتحادیه اروپا می توانند به تمامی اسناد اتحادیه اروپا در تمامی زبانهای رسمی این اتحادیه دسترسی داشته باشند و به زبان خود با این کمیسیون مکاتبه کنند. در نشستهای سطح بالا بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز شرکتکنندگان می توانند هنگام سخنرانی از زبان رسمی خود استفاده کنند.
هلندی، فرانسوی، آلمانی و ایتالیایی نخستین زبانهایی بودند که در اتحادیه اروپا به رسمیت شناخته شدند. با عضویت بیشتر کشورها در این اتحادیه، تعداد زبانهای رسمی نیز افزایش یافته است. با این حال، به دلیل اشتراک زبانی برخی از کشورهای عضو، تعداد زبانهای رسمی در حال حاضر کمتر از تعداد کشورهای عضو اتحادیه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]