واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تداوم همكاريهاي نظامي ايران و روسيه
آرمان در گزارشی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، توافق هستهاي باکشورهای ۱+۵ امكان ادامه انتقال سلاح به ايران را فراهم كرد. «ولاديمير پوتين» رئيسجمهور روسيه به دنبال توافق هستهاي ايران و قدرتهاي جهاني، ممنوعيت انتقال سلاح به ايران را كه از سوي خود اين كشور به دنبال اعمال تحريمها ضد ايراني ازسوي سازمان ملل اعمال شده بود، در آوريل ۲۰۱۵ لغو كرد و پس از لغو تحريمها باز هم مسكو خود خواستار تداوم همكاري به ايران از جمله فروش تجهيزات نظامي و سلاح به اين كشور شده است. از اين رو پس از ارسال محوله اس ۳۰۰ از سوي مسكو به تهران اكنون قرار بر اين است كه حسين دهقان وزير دفاع ايران با هدف شركت در همايش سالانه بينالمللي امنيت در مسكو و ديدار و رايزني با همتاي روسي اش جهت خريد سوخو- ۳۰ به اين كشور سفر كند. شايان ذكراست كه علي لاريجاني رئيس مجلس نيز به دعوت ناريشكين رئيس مجلس دوماي روسيه براي شركت در نشست روساي مجالس اوراسيا به مسكو سفر ميكند.
سفر وزير دفاع به روسيه براي خريد سوخو-۳۰
بر اساس گزارش خبرگزاري اينترفكس وزيردفاع ايران با هدف ديدار با همتاي روسي اش و رايزني براي خريد سوخو-۳۰و همكاريهاي نظامي - فني به مسكو سفر ميكند. در اين گزارش آمده است وزير دفاع ايران درباره هواپيماهاي شكاري سوخو-۳۰و تانكهاي ت۹۰ نيز گفتوگو خواهد كرد. به نقل از خبرگزاري اينترفكس، سفارت تهران در مسكو اعلام كرد: وزير دفاع ايران قرار است در روزهاي ۲۶ و ۲۷ آوريل (هفتم و هشتم ارديبهشتماه) به روسيه سفر كند. علاوه بر آن رسانه هاي معتبر داخلي خبر دادند كه علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز به دعوت ناريشكين رئيس مجلس دوماي روسيه براي شركت در نشست روساي مجالس اوراسيا به مسكو سفر ميكند.
تجهيز ايران به سوخوی- ۳۰در روزهاي آينده
سوخوي۳۰ام (Su-۳۰M) يك جنگنده چندمنظوره دونفره است كه بهطور كامل با جنگنده لاكهيد مارتين F-۱۵E ايالات متحده برابري ميكند. مدل MK نوع ويژه صادراتي اين جنگنده است. سوخو-۳۰ يك مدل توسعه يافته از خانواده جنگندههاي موفق سوخوي۲۷ (فلانكر) است كه توسط دفتر طراحي سوخو در مسكو به انجام رسيده و به وسيله شركت ايركوت (IRKUT) توليد شده است . در اين جنگنده از ادوات آويونيك و سيستمهاي ناوبري مشابه استفاده شده در سوخوي۳۷ جهت ايجاد برتري هوايي و مانورپذيري بالا استفاده شده است. اين جنگنده به موشك هاي هوا به زمين بسيار دقيق مجهز شده است كه يك مدل از اين موشك ها بردي برابر ۱۲۰ كيلومتر دارد! هندوستان نخستين كشوري بود كه بين سالهاي ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۷ طي قراردادي با روسيه به اين سلاح مجهز شد، پس از آن مالزي بود كه اين سلاح را به روسيه سفارش داد. اكنون ايران در پي استقبال روسيه جهت افزايش مبادلات نظامي و فني و لغو تحريمها و به دنبال ارسال محموله اس۳۰۰ از روسيه به ايران تهران به دنبال خريد سوخوي ۳۰ام از روسيه است. سفر روزهاي آينده وزير دفاع به مسكو و ديدار و رايزني با همتاي روسياش در راستاي خريد سوخوي ۳۰ام انجام خواهد گرفت.
نگرانيها از آينده همكاري نظامي
بر اساس اين گزارش، طي روزهاي اخير نخستين محموله از سامانه موشكي اس۳۰۰ پس از پيمودن مسيري دشوار سرانجام وارد ايران شد. طبق قرارداد بين ايران و روسيه، ايران
۴ گردان از سامانه پدافندي اس ۳۰۰ بهروز رساني شده را خريداري كرده است. طبق استاندارد قراردادهاي خريد اس ۳۰۰ سري پيام يو، هر گردان از اين سامانه موشكي، از ۴ آتشبار تشكيل ميشود كه هر آتشبار نيز از ۴ پرتابگر موشك و رادارهاي جانبي و خودروهاي فرماندهي و پشتيباني تشكيل ميشود. اس ۳۰۰ روسيه به عنوان سامانه موشكي ضد هوايي روسيه يكي از پيشرفتهترين سلاحهاي دفاعي ميان برد در جهان است. اين سامانه در ميدان جنگ آزمايش شده و ارتشهاي متعددي در سراسر جهان براي خريد آن درخواست دادهاند. تحريم سازمان ملل متحد عليه ايران از فروش
اس ۳۰۰ به ايران جلوگيري كرده بود. اما به هر حال سامانه موشكي
اس ۳۰۰ پس از فرازو نشيبهاي بسيار وارد ايران شد. اكنون مقامات ايران و روسيه برآنند تا همكاريهاي نظامي و فني خود را تا حد امكان افزايش دهند. همانطور كه پيش ازاين نيز اشاره شد مشاركت و همكاريهاي نظامي و فني تهران و مسكو طي اين سالها دچار دست اندازيهاي فراواني نيز شده است؛ مسكو قبل از اين به بهانه تحريمها تداوم انتقال سلاح به ايران را لغو و ممنوع اعلام كرد. اينبار نيز با تجديد همكاري ميان دو كشور در راستاي مسائل نظامي- فني و با در نظر گرفتن تجربههاي گذشته نميتوان گفت كه همكاري و مشاركت تهران و مسكو اينبار از گزند لغو وممنوعيت روسيه به بهانههاي متفاوت حفظ خواهد ماند و شرايط با دوران تحريم متفاوت است.
منبع: روزنامه آرمان
۲۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]