تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838005929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خروج ٢٤٦ شهر از تنش آبی


واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: خروج ٢٤٦ شهر از تنش آبی
در مناطق سیل‌زده احتمال آلودگی آب و خطر ابتلا به بیماری‌های اسهالی وجود دارد وقوع سیل در کشور ١٠ برابر شده است
در آخرین روزهای هفته گذشته بود که هواشناسی هشدارهایی درباره وقوع سیل منتشر کرد اما سیل آمد و همه چیز را با خود برد، البته انتظاری جز این هم نمی‌رفت. مگر می‌شود ظرف دو- سه روز مشکلات زیرساختی و اساسی چند دهه را برطرف کرد و جلوی سیل و خسارت آفرینی‌اش را گرفت؟ آن هم درکشوری که اصولا به موضوع پیشگیری اعتقادی ندارد و تنها راهکارش برای بلایای طبیعی تشکیل ستاد بحران است.

 با این وجود اما، سازندگان سد، از سیل استفاده تبلیغاتی‌شان را بردند و تلاش کردند با این بهانه اشتباهات مدیریتی در این زمینه را توجیه کنند و سدها را عامل مهار سیلاب‌ها بدانند. این درحالی است که براساس اعتقاد کارشناسان تخریب بستر رودخانه‌ها در ایران، از بین رفتن پوشش گیاهی و تغییر کاربری اراضی و تحریف مسیرهای اصلی جریان آب ازجمله مهم‌ترین عوامل افزایش خسارت سیلاب‌ها در سال‌های اخیر بوده است.

با تمام این اوصاف گرچه کسی وقوع سیل را خبر خوشایندی نمی‌داند اما این رویداد برای کشوری که با بحران شدید خشکسالی دست‌وپنجه نرم می‌کند، چندان هم اتفاق منفی و بدی نبوده است.

براساس اعلام مسئولان وزارت نیرو سیلاب‌های بهاری باعث بهبود قابل توجه وضع مخازن سدهای کشور شده است، به‌طوری که مخازن تمام سدهای جنوبی و غربی کشور پر و آبگیری شده و مخازن سدهای شمالی نیز سرریز شده‌اند. حالا این موضوع یعنی افزایش ١٠ تا ١٥‌درصدی بارندگی‌ها در بهار امسال باعث شده که ٢٤٦ شهر کشور از تنش آبی خارج شود و به این ترتیب باز هم این بارندگی‌ها و سخاوت آسمان بوده که به نجات ایران از وضع بحران آمده است.

اتفاقی که پیشتر درباره وضع آلودگی هوا نیز رخ داده است. با این حال باید منتظر ماند و دید خروج شهرهای ایران از تنش آبی و پرشدن مخازن سدها به منزله فرصتی دوباره است برای مدیرانی که اصل پیشگیری را تا زمان وقوع بحران فراموش می‌کنند یا این معجزه آسمان باز هم متولیان را به غفلت فرو برده و خیالشان را تا وقوع بحرانی دوباره راحت می‌کند؟

٢٤٦ شهر از لیست قرمز خارج شد
حالا بارندگی‌های مطلوب و سخاوت آسمان در بهار امسال باعث شده است که ٢٤٦ شهر از تنش آبی خارج شوند. براساس گفته حمیدرضا تشیعی معاون نظارت بر بهره‌برداری آبفای کشور از ٥٤٧ شهر دارای تنش آبی در‌ سال گذشته تعداد شهرهای دارای تنش به ٣٠١ مورد کاهش داشته است. با این حال هنوز برخی شهرهای بزرگ کشور در لیست قرمز وزارت نیرو قرار دارند. شهرهای بزرگی مانند کرمان، اصفهان، شیراز، مشهد، بندرعباس، و بوشهر که همچنان وضع تنش آبی را تجربه می‌کند. براساس آمار شرکت مدیریت منابع آب ایران تا ١٨ فروردین‌ماه میزان بارندگی‌ها نسبت به‌ سال گذشته ١٥‌درصد و نسبت به درازمدت ٣‌درصد رشد داشته است اما درحوزه آبریز فلات مرکزی که اکثر شهر‌ها دارای تنش آبی هستند، مانند شهر‌های کرمان، ری، اصفهان و شیراز میزان بارندگی‌ها نسبت به ‌سال گذشته ٦‌درصد و نسبت به درازمدت ١٨‌درصد کاهش داشته و این شهرها ناچار هستند آب مورد نیاز خود را از طریق منابع زیرزمینی تأمین کنند. این درحالی است که جدیدترین وضع سدهای کشور پس از سیلاب‌های اخیر حاکی از آن است که مناطق جنوبی، غربی و شمالی کشور از خطر خشکسالی رهانده شده‌اند.

علیرضا دایمی معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو درباره وضع سدهای کشور بعد از بارندگی‌های سیلابی چند روز اخیر اعلام کرد: با بارش‌های اخیر اکنون سدهای جنوبی در خوزستان مثل دز و چندین سد در مناطق غربی، لرستان و کرمانشاه کشور آبگیری و پر شدند. ضمن این‌که سد کرخه نیز وضع بهتری پیدا کرده و ٣ونیم‌میلیارد مترمکعب آب درمخزن دارد و سدهای خوزستان، کرمانشاه و لرستان نیز وضع خوبی دارند.

او ادامه داد: سدهای قسمت‌های شمالی کشور از گذشته هم وضع خوبی داشته‌اند و اکنون نیز سد سفیدرود از ١٥روز پیش سرریز شده و مخزن آن کامل پر شده است.

وضعیت مناسب سد شرقی تهران
اخبار منتشرشده از وضع سدها همچنین حاکی از آن است که سدهای تهران نیز به وضع مطلوب ذخایر آبی رسیده‌اند و با بارندگی‌های اخیر و ورود روان آب‌ها به سد لتیان، بیش از ۹۵‌درصد از مخزن ۹۵‌میلیون مترمکعبی سد لتیان پُر از آب شده است.

سد لتیان روی رودخانه جاجرود با سطح حوزه آبریزی به مساحت ٦٩٨٠٠کیلومتر مربع و با متوسط جریان آب سالانه به میزان ٣٥٠‌میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله ٣٥کیلومتری شمال‌شرقی تهران قرار دارد. این سد که در ‌سال ١٣٤٦ به بهره‌برداری رسیده؛ یکی از ٥ سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است.

با بارندگی‌های اخیر و ورود روان آب‌ها به سد لتیان، بیش از ٩٥‌درصد از مخزن ٩٥‌میلیون مترمکعبی سد لتیان پُر از آب شده و برای جلوگیری از سرریز این سد، دریچه‌های خروجی آب در بدنه سد لتیان باز شده‌اند و آب به پایین‌دست و مخزن سد ماملو هدایت می‌شود.

تهرانی‌ها مراقب وقوع سیل باشند
با این وجود ادامه بارش‌ها و پرشدن مخازن سدها هشدارهایی نیز به دنبال داشته است. وزارت نیرو در این زمینه اطلاعیه‌هایی درباره وقوع سیلاب در تهران و خوزستان صادر کرده است. براین اساس اعلام شده با توجه به شرایط بارشی در فصل بهار و وقوع بارش باران، امکان سیلاب‌های مخرب در سطح حوضه‌های آبریز، رودخانه‌ها و مسیل‌های استان تهران وجود دارد. بنابراین گردشگرانی که قصد تفریح در اطراف رودخانه‌ها و مسیل‌های اطراف تهران را دارند، باید نسبت به هشدارهایی که ازسوی سازمان‌های مربوطه اعلام می‌شود، توجه جدی داشته باشند.

همچنین فرمانداري ويژه دزفول نیز از افزايش دبي رودخانه دز خبر داد و گفت: طبق اعلام مديريت سد دز به زودی دبي رودخانه دز به ١٢٠٠مترمكعب برثانيه مي رسد و این مسأله یعنی سرریزشدن سدها درجنوب کشور احتمال وقوع سیل دوباره در مسیرهای رودخانه را دارد.

باروری ابرها دوباره در دستورکار قرار گرفت
به جز این حالا با پرشدن مخازن سدها دوباره زمزمه‌هایی درباره طرح‌های فراموش‌شده مقابله با خشکسالی و مدیریت منابع آب شنیده می‌شود. یکی از این برنامه‌ها باروری ابرهاست که درباره اجرا و موفقیت آن همیشه حرف و حدیث‌های بسیاری وجود داشته است. این درحالی است که به گفته محمد‌مهدی جوادیان‌زاده رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، این طرح در اوایل فصل پاییز آغاز می‌شود. براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته قرار است که از ابتدای آبان‌ماه عملیات باروری ابرها به منظور افزایش ١٥‌درصدی بارش‌ها در مناطق خشک کشور صورت بگیرد.

جوادیان‌زاده دراین‌باره گفت: با توجه به این‌که شرایط ابر‌ها در فصل تابستان برای باروری مناسب نیست، لذا در این بازده زمانی نمی‌توان ابر‌ها را بارور کرد. بنابراین این طرح در اوایل فصل پاییز آغاز شده و در انتهای بهار پایان می‌یابد. به‌گفته وی، قرار است که از ابتدای آبان‌ماه ٨٠ تا ١٠٠ سورت پرواز صورت بگیرد و لذا از هم‌اکنون تمهیدات اساسی برای این مسأله درنظر‌گرفته شده است.
رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان این‌که قرار است در استان‌های خشک فلات مرکزی و حاشیه دریاچه ارومیه این عملیات اجرایی شود، تأکید کرد: براساس برآورد‌های صورت‌گرفته، این طرح حدود ١٠‌میلیارد تومان هزینه در بردارد. باروری ابر‌ها موجب افزایش ١٠ تا ١٥‌درصدی بارش‌ها می‌شود، به‌عبارتی این طرح می‌تواند سالی یک‌میلیارد مترمکعب آب تولید کند. وی ضمن گلایه از میزان بودجه تخصیصی باروری ابر‌ها، گفت:‌ سال گذشته تنها ١٠‌درصد از بودجه تصویب شده به ما تخصیص یافت که این مسأله ما را با مشکلات زیادی روبه‌رو کرد.

بنا بر این گزارش، رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها ادامه داد: برای بهترشدن فعالیت باروری ابر‌ها نیازمند افزایش حمایت‌های مالی هستیم، علاوه ‌بر این نیز پروژه‌هایی را برای ساخت تجهیزات داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی درنظر‌ گرفته‌ایم که اجرایی‌شدن آنها نیازمند حمایت‌های مالی است.


منبع: روزنامه شهروند


یکشنبه, 29 فروردين 1395 ساعت 01:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


حوادث

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن