واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دستمزدهاي پايين صداي امريكاييها را بلند كرد
تظاهرات گسترده كارگران امريكايي براي افزايش دستمزد به ساعتي 15 دلار / طبقه متوسط و روبه پايين امريكا تحت فشار فقر رو به گسترش و بياعتنايي كارفرمايان به آنها با روند تدريجي از دست دادن قدرت خريد خود دست و پنجه نرم ميكند...
طبقه متوسط و روبه پايين امريكا تحت فشار فقر رو به گسترش و بياعتنايي كارفرمايان به آنها با روند تدريجي از دست دادن قدرت خريد خود دست و پنجه نرم ميكند؛ روندي كه بالاخره صبر آنها را به پايان رسانده و به خيابانشان كشانده است و در عين حال اين خشم خياباني تنها منبعي اقتصادي ندارد. تبعيض نژادي عملي فاحش نيروهاي پليس و قوه قضائيه عليه رنگينپوستان به خصوص سياهپوستان و در عين حال اظهارات نژادپرستانه نامزد پيشتاز جمهوريخواهان عليه مسلمانان و مهاجران هم زمينه اعتراضات خياباني را فراهم كرده است.
به گزارش «جوان» روز پنجشنبه هزاران امريكايي با تظاهرات در لسآنجلس، نيويورك و چند شهر بزرگ ديگر افزايش حداقل دستمزد را به ساعتي 15 دلار خواستار شدند. بر اساس قانون فدرال امريكا، حداقل دستمزد يك ساعت كار در امريكا از سال 2009، هفت دلار و 25 سنت است. جنبش مبارزه براي 15 دلار در بخش غذاهاي فوري (فست فود) آغاز شد. اين جنبش سپس به ديگر حوزههاي فعاليت كه دستمزدها در آن پايين است مانند پرستاري در منزل، توزيع كالا يا بيمارستانها گسترش پيدا كرد. با اين حال تظاهركنندگان لزوماً به دنبال تصويب قانوني در سطح فدرال نيستند. آنها ميگويند به اجراي اين قانون در سطح ايالتها حتي مناطق و شركتها قانع هستند. فقر رو به گسترش طبقه متوسط امريكا به طور خاص از مواردي است كه دو نامزد حزب دموكرات در كمپين خود روي آن مانور ميدهند. در حالي كه برني سندرز در طرح اين موضوع بر هيلاري كلينتون سابقه دارد، كلينتون براي اينكه از سندرز عقب نماند از فرصت اعتراضات به نفع خود بهره جسته و پنجشنبه اعلام كرد اگر او رئيس جمهور امريكا شود قانون مربوط به افزايش حداقل دستمزد به ساعتي 15 دلار را در سطح فدرال در صورت تصويب در كنگره، امضا خواهد كرد. كاليفرنيا و نيويورك اين ماه به قوانيني براي افزايش حداقل دستمزد به 15 دلار در ساعت رأي دادند اما تظاهركنندگان بيم دارند كه اين دو ايالت به تدريج حداقل دستمزد ساعتي را به اين سطح برسانند. تظاهراتي اين چنين در بسياري از شهرهاي ديگر به ويژه شيكاگو و ميامي برگزار شد.
چند تظاهرات نيز در خارج از امريكا در مقابل شعب شركتهاي امريكايي به طور مثال در رستوران مكدونالد در ديزنيلند پاريس و مقابل مقر اجتماعي اين شركت امريكايي در كره جنوبي برگزار شد. مكدونالد سال گذشته حقوق پايه كاركنانش را در رستورانهاي اين شركت در امريكا يك دلار افزايش داد، با اين حال اين افزايش شامل حال فروشگاههايي است كه حق امتياز اين شركت را دارند و بيشترشان در امريكا هستند.
اعتراض به سياهكشي
اما فقر تنها دليل خشم امريكاييها نيست. تبعيض نژادي از ديگر دلايل اعتراضات گاه و بيگاه مردم امريكاست. در آخرين دست از اين اعتراضات، در پي قتل يك نوجوان سياهپوست به دست پليس مردم شيكاگو بر ضدنژادپرستي و خشونت پليس تظاهرات كردند. در شهر شيكاگو شماري از مردم از جمله فعالان ضدنژادپرستي و خشونت پليس امريكا در محكوميت قتل نوجوان 16ساله سياهپوست در تيراندازي پليس، تظاهرات كردند. وانتريز فريزر پدرخوانده پير لوري نوجوان قرباني خشونت و نژادپرستي پليس امريكا گفت: ما عدالت ميخواهيم. ما خواستار توقف فساد در دستگاههاي دولتي و پليس هستيم. معترضان در محل قتل پير لوري به ياد او شمع روشن كردند. معترضان سپس در مقابل پاسگاه پليس كه قاتل پير لوري در آن كار ميكند، تجمع كردند. در چند سال اخير موجي از قتل سياهپوستان به دست مأموران پليس امريكا به راه افتاده است كه انتقاد گسترده محافل حقوق بشري داخلي و بينالمللي را به همراه آورده است.
تظاهرات عليه دونالد ترامپ
صدها امريكايي با برپايي تظاهرات در نيويورك، خشم و نارضايتي خود را از «دونالد ترامپ» نامزد جمهوريخواه انتخابات 2016 رياست جمهوري امريكا به نمايش گذاشتند. گروهي از تظاهركنندگان نيويورك روز پنجشنبه دستنوشتهاي با خود حمل ميكردند كه روي آن نوشته شده بود: نيويورك با اين حزب (جمهوريخواه) نفرت مخالف است. بسياري از تظاهركنندگان از ترامپ به عنواننژادپرست ياد كردند و برخي نيز شعار ترامپ را اخراج كنيد، سر دادند. گفته ميشود كه 11 تن از اين معترضان بازداشت شدند. مواضع سياسي ترامپ از جمله ساخت ديوار در سراسر مرز امريكا با مكزيك، اخراج 11 ميليون مهاجر غيرقانوني و ممنوعيت ورود مسلمانان به امريكا، خشم و اعتراض بسياري را برانگيخته است. نتايج يك نظرسنجي كه از سوي شبكه خبري ابيسي و نشريه واشنگتنپست صورت گرفته، نشان ميدهد 67 در صد از مردم امريكا ترامپ را نامزدي بياعتبار و منفور ميدانند؛ چيزي كه از سال 1984 تا كنون در مورد هيچ نامزد پيشتاز جمهوريخواهي سابقه ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]