واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: مقاله موگرینی در روزنامۀ آلمانی: چرا گفتگو با ایران اهمیت دارد؟
«فدریکا موگرینی» نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی هدف سفر قریبالوقوع خود به ایران را احیای روابط دوجانبه اتحادیه اروپا و ایران عنوان کرد.
به گزارش نامه نیوز، «فدریكا موگرینی» یش از سفرش به تهران در روزنامه آلمانی «هاندلز بلات» با انتشار مقالهای تحت عنوان «چرا گفت وگو با ایران اهمیت دارد؟» نوشت : ایران نقش تعیین كنندهای در شكلدهی ساختاری كه به طور روزافزون برهمكاری منطقهای و بینالمللی تكیه میكند، دارد.
او با اشاره به اینكه امروز همكاری اتحادیه اروپا و ایران از هر زمانی مهمتر است، با تاكید بر اهمیت ویژه همكاری سازنده با تهران در مسایل منطقهای و بینالمللی، نوشت: اتحادیه اروپا به یك چنین همكاری سازندهای بسیار علاقهمند است. روابط ما با ایران در گذشته برای مدتی طولانی عمدتا تحتالشعاع نگرانی از برنامه هستهای قرار گرفته بود. این موضوع هم به ما و هم به ایران صدمه زد.
وی در ادامه نوشت: سفر16 آوریل من به تهران كه بههمراه هفت كمیساریای (وزیر) اتحادیه اروپا در زمینههای انرژی، راه و ترابری، صنایع، آموزش و پرورش، محیط زیست، كمكهای بشردوستانه و مدیریت بحران صورت میگیرد. این سفر نشانهای از رسیدن به یك نقطه عطف در رابطه با ایران بوده و نشاندهنده این موضوع است كه دولتهای اتحادیه اروپا سخت مصمم هستند تا مرحله جدیدی از روابط خود با ایران را باز كنند.
«فدریكا موگرینی» در ادامه مقاله خود افزود: موضوعات مهمی وجود دارند كه مواضع دو طرف در باره آنها متفاوت است اما نتایج سالهای اخیر نشان داد كه دلایلی برای خوشبینبودن وجود دارد و حاكی از آن است كه آنهایی كه به این مساله شك داشتند در اشتباه بودهاند. ما نه فقط در مساله هستهای ایران به یك توافق رسیدیم و بیش از یك دهه سوءاعتماد و مذاكرات سخت را پشت سر گذاشتیم بلكه فراتر از آن، سازمان انرژی اتمی توانست تنها شش ماه بعد از این توافق تایید كند كه ایران تمامی تعهداتش را به اجرا گذاشته است.
وی با تاكید بر اینكه هر دو طرف باید تمامی مفاد توافق نامه هستهای را تا زمان اعتبار آن، به اجرا بگذارند، افزود : هم اكنون میتوان به این نكته اشاره كرد كه توافق هستهای وین یك جو جدیدی را به وجود آورد كه همه از آن سود میبرند.
او در ادامه نوشت: شكلگیری گروه بینالمللی حامی سوریه و موفقیتهایی كه این گروه با استقرار آتشبس و دسترسی به مناطق محاصره شده و نیز ارسال كمكهای بشردوستانه كسب كرده بدون توافق با ایران غیر قابل تصور بود. البته تا برقراری صلح راه طولانی در پیش است. ایران باید از نفوذ خود استفاده كند تا شكستن بنبست در مذاكرات ژنو را امكان پذیر سازد.
موگرینی بار دیگر بر همكاری دوجانبه بین اتحادیه اروپا و ایران اشاره كرد و نوشت: همكاری دو كشور به عنوان مثال در زمینه انرژی میتواند تاثیر مثبتی داشته باشد. اتحادیه اروپا فناوری و دانش مورد نیاز برای تولید انرژی را در اختیار دارد و بنابراین میتواند به ایران در بهبود قابلیت تولید انرژی و بهینه سازی آن كمك كند.
وی همچنین در نوشته خود خواستار همكاریهای بیشتر در زمینههای مهاجرتی با ایران شد و نوشت: یك همكاری قویتر بین دو طرف میتواند شرایط زندگی میلیونها افغانی را در ایران بهبود بخشد و از اینكه آنها راه خطرناك مهاجرت به اروپا را انتخاب كنند، كه میتواند موجب مرگ آنها بشود، جلوگیری بهعمل آورد. علاوه بر این همكاری اتحادیه اروپا و ایران میتواند موجب همواركردن راه عضویت ایران درسازمان تجارت جهانی باشد. اروپا همچنین میتواند در حیطه امنیت هوانوردی به ایران كمك كند تا هواپیماهای ایرانی بیشتری بتوانند بار دیگر به فرودگاههای اروپایی سفر كنند.
این مقام اتحادیه اروپا در ادامه مقاله خود، خواستار تقویت تبادل دانشجو و پژوهشگر بین ایران و كشورهای عضو اتحادیه اروپا و نیز همكاری در زمینههای دانشگاهی شد و تاكید كرد : همانطور كه ایران متعهد به انجام تعهدات خود در توافقنامه هستهای است به همان نسبت اتحادیه اروپا نیز باید این ضمانت را بدهد كه لغو تحریمها اثرات ملموسی در زندگی روزمره شهروندان ایرانی دارد.
وی در ادامه با اشاره به اینكه روابط بین تمدن و ملتهای ایران و اروپا قرنها برقرار بوده است، نوشت: در زمان معاصر اما یك چنین پیمان تمدنی مهمتر از هر زمانی است. ما نیازمند گفتوگوی هستیم كه تمامی موضوعات را در برگرفته و جهتگیری آن بر پایه همكاری و منافع دو طرف باشد. البته آنجایی هم كه اختلاف نظر وجود دارد باید به صراحت در مورد آن گفتوگوی سازنده شود. شركای واقعی آنهایی هستند كه ابایی از بیان اختلاف نظراتشان نداشته و آنها را بین خود مطرح كنند.
وی نوشت: این دومین سفر من در چند ماه اخیر به تهران میباشد. در تابستان سال گذشته تنها چند روز بعد از توافق هستهای ما سنگ بنایی را برای یك رابطه جدید گذاشتیم و الان باید از پتانسیل آن كاملاً استفاده كنیم. برای رشد این رابطه جدید، هر دو طرف نیازمند زمان، شجاعت و قاطعیت هستند.
موگرینی درپایان با اشاره به یكی از اشعار سعدی شیرازی «پس از دشواری آسانیست ناچار/ ولیكن آدمی را صبر باید»، نوشت : در این دوران سخت مشاركت دو طرف میتواند تغییرات تعیین كنندهای دربر داشته باشد.
منبع: ایرنا
۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]