تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خدا را خالصانه ياد كنيد تا بهترين زندگى را داشته باشيد و با آن راه نجات و رستگارى را ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816239843




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سيلاب ‌باعث شد دشت خوزستان نفس بكشد!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سيلاب ‌باعث شد دشت خوزستان نفس بكشد!
گذشته از خسارات مالي و شايد جاني سيل در برخي استان‌ها، ‌اين حجم بارندگي موهبت‌هايي هم دارد، ‌آبي كه با شدت از سد سرريز شده و رودخانه‌ها را به طغيان كشانده، ‌در نهايت به حوضه آبي مي‌رسد كه همه اين سال‌ها با خشكي و بي‌آبي مواجه بوده
کد خبر: ۵۸۱۲۲۲
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۹ - 16 April 2016


باران‌هاي بهاري در استان‌هاي غربي و جنوب غرب كشور، ‌در شديدترين شكلش ظاهر شد و باعث جاري شدن سيل در شهرها و روستاها شد، سيلي كه خسارات زيادي را درپي داشت و بيشترين خسارات وارده به اراضي كشاورزي بود و كساني كه بيش از بقيه متحمل ضرر و زيان شدند ‌كشاورزاني بودند كه آماده برداشت محصول خود بودند. لخت كردن جنگل‌ها، بي‌دفاع گذاشتن خاك و تجاوز به حريم رودخانه، مسائلي است كه باعث وقوع سيل در اين مناطق شده است.

به گزارش اعتماد، گذشته از خسارات مالي و شايد جاني سيل در برخي استان‌ها، ‌اين حجم بارندگي موهبت‌هايي هم دارد، ‌آبي كه با شدت از سد سرريز شده و رودخانه‌ها را به طغيان كشانده، ‌در نهايت به حوضه آبي مي‌رسد كه همه اين سال‌ها با خشكي و بي‌آبي مواجه بوده. مديركل دفتر آموزش و مشاركت‌هاي مردمي سازمان محيط زيست با اشاره به نكات مثبت سيل دو روز گذشته، به «اعتماد» گفت: با توجه به اينكه متاسفانه منطقه چهارمحال بختياري، جزو مناطقي بود كه در سال آبي جاري، بارندگي كمتر از ميانگين درازمدت و نسبت به سال گذشته اتفاق افتاده بود، سيلي كه آمد، اتفاق مهمي بود. مناطق زاگرس ما، يكي از مناطق استراتژيك كشور است. اگر بارندگي خوب داشته باشند، مي‌تواند كيفيت جنگل بنه و بلوط را بهبود ببخشد. اگر كيفيت اين جنگل‌ها خوب شود، ميزان ذخيره آب افزايش مي‌يابد و اجازه ورود به سيل‌هاي ويرانگر داده نمي‌شود. شش ميليون هكتار، وسعت جنگل‌هاي زاگرس ما است كه ضامن بقاي اصلي‌ترين رودخانه‌هاي ما، كارون، كرخه، مازون، سيمينه رود، زرينه رود، كشكان و... است كه ٤٥ درصد آب كشور را تامين مي‌كنند.

محمد درويش در ادامه با اشاره به حجم بارندگي رخ داده در كشور گفت: ابن بارندگي مفيد بوده، چون تبديلش در خوزستان، كه همان حجم عظيم باران به سيلي با دبي چهار هزار متر مكعب درثانيه تبديل شد، اين سيل شكلاتي (با گل و لاي)، وقتي روي اراضي كشاورزي خوزستان و تالاب‌هاي منطقه كه تشنه‌اند، روان شود، مي‌تواند ميزان نمك و املاح زايدي كه در سال‌هاي طولاني در دشت‌هاي خوزستان انباشته شده را كاهش دهد، دشت را آب شويي كند تا شايد دشت خوزستان نفس بكشد.

اين مدير محيط زيستي، ‌در ادامه به تاثير اين سيل بر خليج فارس تاكيد كرد و گفت: اين سيلاب، بعد از سال‌ها توانسته شاهرگ حياتي منطقه، يعني اروندرود را سرحال بياورد. مواد غذايي زيادتري به خليج فارس برساند، در نتيجه تخم‌ريزي ماهي‌ها افزايش خواهد يافت. اين روند بهبود تا بهمنشير و خور موسي هم مي‌رود. سيلي كه اتفاق افتاده، اگر چه خسارت مالي و جاني دربر داشته، اما در مجموع به نفع فلات ايران در درازمدت است.

هرچقدر هم كه منفعت‌هاي سيل وارد شده براي طبيعت و محيط زيست زياد باشد، ‌سيل در نوع خود، ‌خسارت آور است. بارندگي هميشه براي طبيعت جنبه‌هاي مثبت فراواني به همراه داشته، ‌اما اينكه در استان‌هاي كوهستاني يا جلگه‌اي كه بر اساس قاعده نبايد بارندگي‌هاي‌شان به سيل تبديل شود، ‌همواره با خطر سيلاب مواجهيم جز دلايل و بي‌توجهي‌هاي انساني، ‌دليل ديگري ندارد.

درويش با اشاره به اين امر، ‌ادامه داد: خسارت‌هايي كه اين سيل زده هم، به خاطر نابخردي‌هاي ما بوده. اينكه حريم رودخانه را رعايت نكرديم، اجازه ساخت و ساز غيرقانوني داديم، اجازه داديم پوشش‌هاي گياهي در بالادست كارون آسيب جدي ببيند، همين مسائل باعث شد كه شاهد چنين خسارت‌هايي باشيم.

ريزگردها و گرد و خاكي كه در استان‌هاي غربي و جنوب غرب كشور، ‌مهمان هرروز مردم شده، ‌هم شايد به واسطه پرآب شدن تالاب‌ها چند وقتي دست از سر شهر و روستاهاي خوزستان و ايلام و كرمانشاه بردارد. بخش مهمي از منشأ داخلي اين گرد وخاك، همان تالاب‌هاي ترك خورده خشك بودند كه حالا به واسطه سيلاب كمي جان گرفته‌اند. مي‌ماند بيابان‌هاي خارجي و گره كوري كه روز به روز كورتر مي‌شود.

























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن