تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806739349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قیمت گذاری نفت، جلوه گاه بدعت سعودی ها


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: قیمت گذاری نفت، جلوه گاه بدعت سعودی ها
آمریکا در جریان تحریم‌ها سهم ایران را در بازار نفت ربود.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا در جریان تحریم‌ها سهم ایران را در بازار نفت ربود.  جمله‌ای  که ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگوی خود با تلویزیون روسیا ٢٤ سخن گفت. این در حالی است که آمریکا هرگز به‌عنوان صادرکننده عمده نفت در جهان مطرح نبوده که حالا بتواند در زمان تحریم‌ها بازارهای نفتی ایران را برباید.



قیمت گذاری نفت؛جلوه گاه بدعت سعودی ها/ایران برنده میدان



این سخن ظریف به تعبیر برخی از تحلیلگران، می توان کنایه‌ای به روسیه پنداشت، یا می شود این‌گونه تفسیر کرد که آمریکا به‌صورت غیرمستقیم بازارهای نفتی ایران را از سیطره ایران درآورده و در عین حال که قدرت خود را در بازارهای نفت و گاز تحکیم کرده، به رقبای ایران این فرصت را داده که بازارهای نفتی ایران را از آن خود کنند. کارشناسان حوزه انرژی براین باورندکه، بیان این سخن از زبان وزیر امور خارجه ضمن هشدار به روسیه برای درنظرگرفتن سهم ایران در بازارهای نفتی، می‌تواند جلب حمایت این کشور در آستانه نشست دوحه باشد؛ به این معنا که روسیه برای مستثنا‌کردن ایران از فریز نفتی در این نشست حمایت کند. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای که روز جمعه گذشته پخش شد گفت: در جریان تحریم‌های ضد تهران، آمریکا سهم ایران را در بازار جهانی نفت ربوده است. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران برای بازپس‌گیری جایگاه مناسب خود در بازار نفت مصمم است.


 ظریف در ادامه مصاحبه با تلویزیون روسیا ٢٤ ابراز داشت: در حال حاضر ایران به بازار نفت بازگشته است و امیدواریم دیگر تولیدکنندگان نیز به این نتیجه برسند و به نظر من، روسیه نشان داده است که شرایط مشخصی را که ایران پس از لغو تحریم‌ها دارد، درک می‌کند. وی ابراز امیدواری کردکه، همه کشورها چه اعضای اوپک یا غیراوپک به این واقعیت اذعان کنند و آن را در نظر بگیرند.


 نشست «فریز نفتی» در اکوادور


در همین حال که زمان چندانی تا ١٧ آوریل (زمان برگزاری نشست دوحه با هدف فریز نفتی) باقی نمانده، برخی کشورهای آمریکای جنوبی در پایتخت اکوادور در حال برگزاری نشستی به‌منظور محدودکردن صادرات نفت برای افزایش قیمت هستند. وزرای نفت کلمبیا، ونزوئلا و اکوادور درحال‌حاضر در پایتخت اکوادور جمع شده و در حال بررسی امکان محدودکردن صادرات نفت از سوی این سه کشور هستند. بنا بر اعلام وزارت نفت اکوادور، این نشست به ریاست کارلوس پارجا، وزیر نفت این کشور در حال انجام است. بنا بر گفته وزیر نفت اکوادور، این نشست در راستای ایجاد یک موضع مشترک در میان کشورهای این منطقه پیش از برگزاری نشست دوحه قطر با حضور کشورهای عضو اوپک و غیر عضو اوپک برگزار می‌شود. 



قیمت گذاری نفت؛جلوه گاه بدعت سعودی ها/ایران برنده میدان



ایران سنت های قیمت گذاری نفتی را زیر پا می گذارد


جمهوری اسلامی ایران با رویکردی جدید و با زیرپاگذاشتن سنت‌های قیمت‌گذاری اقدامات خود در بازار جهانی شدت بخشیده است و این نشان می‌دهد در شرایطی که تولیدکنندگان رقیب در تلاش برای رسیدن به توافق بر سر فریز تولید هستند، تهران به دنبال بازیابی سهم خود از بازار است. ایران برای بازپس‌گیری سهم خود از بازار نفت آسیا، قیمت نفت فروزان(میدان نفتی) برای تحویل ماه می ‌در این بازار را سه سنت کمتر از قیمت پیشنهادی از سوی شرکت آرامکو برای نفت عرب مدیوم تعیین کرد.



قیمت گذاری نفت؛جلوه گاه بدعت سعودی ها/ایران برنده میدان



 شرکت ملی نفت ایران، نفت خام فروزان خود را برای ماه می‌ در بازار آسیا زیر قیمت پیشنهادی از سوی شرکت آرامکو برای نفت عرب مدیوم عرضه خواهد کرد. این سومین ماهی است که ایران پس از هفت سال نفت خود را پایین‌تر از نفت عربستان عرضه می‌کند. شرکت ملی نفت ایران همچنین نفت سبک کشور در بازار آسیا را ٦٠ سنت کمتر از شاخص‌های نفت خاورمیانه عرضه خواهد کرد. 


در ادامه سیر کاهشی بهای نفت، قیمت نفت ایران بار دیگر نزولی شد و تا سطح بشکه‌ای ۳۵ دلار کاهش یافت تا متوسط ارزش اسمی نفت صادراتی ایران از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون کماکان کمتر از ۳۰ دلار و نصف قیمت سال ۲۰۱۵ باشد، اما با این وجود مؤسسه گلدمن ساکس اعلام کرده قیمت ۳۵ دلار برای هر بشکه نفت رقمی «متعادل» است و پیش‌بینی می‌شود قیمت نفت سال آینده ۶۰ دلار شود. 


تحریم صنعت نفت؛ دستاویز نخ نما شده آمریکا که امروز به سود هیچ کس نیست


 در دوران تحريم صنعت نفت ايران و در حالتی كه اقتصاد آمريكا با بحران مواجه بود، آمريكا با دستاویز تحریمهای یکجانبه موفق شد بعد از بحران بانكی سال 2008 قيمت نفت را به طور مصنوعی در محدوده ٨٠ تا صد دلار بالا نگه دارد؛ بنابراين بالانگه‌داشتن قيمت نفت با كمك عربستان، رضايت ديگر توليدكنندگان نفت را نيز به همراه داشت. دراين‌ميان برخی مصرف‌كنندگان ممكن بود ناراضی باشند؛ اما آنها نيز جايزه خود را از آمريكا گرفته بودند؛ زيرا در آن زمان ايران چاره‌ای نداشت، جز اينكه نفت خود را به كشورهايی مانند چين، هند، ژاپن و ديگر كشورها بدهد و در مقابل، اين كشورها به بهانه تحريم ايران، پول نفت را به ايران ندادند.



قیمت گذاری نفت؛جلوه گاه بدعت سعودی ها/ایران برنده میدان



 در اين حالت، موقعيتی ايجاد شد كه هم مصرف‌كنندگان عمده در شرق آسيا و هم توليدكنندگان در خاورميانه، آمريكای لاتين و روسيه راضی بودند ايران، هم تحريم دلاری باشد و هم تحريم نفتی. در اين زمان آمريكا بهره پول را پايين آورد و شروع به چاپ دلار كرد؛ به‌همين‌دليل قدرت خريد دلار كاهش يافت؛ بنابراين هر كسی كه دلار داشت، در شيل‌اويل و شيل‌گس سرمايه‌گذاری كرد و در نتيجه توليد نفت آمريكا حدود پنج ميليون بشكه در روز افزايش يافت.


هشدار ظريف به روسيه


رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بيان اينكه آمريكا سهم ايران را در بازار نفت گرفت، به‌‌عنوان يك ديپلمات آينده را پيش‌بينی مي‌كند و به روسيه هشدار میدهد كه آمريكا با جايگاهی كه پيدا كرده، همان‌طوركه جای ايران را در بازار نفت گرفت، میتواند جای روسيه را نيز بگيرد. كشورهايی كه توانسته‌اند تاكنون در حداكثر توانشان توليد كنند، اكنون به كشوری كه میخواهد به جايگاه خود در قبل از زمان تحريم‌ها بازگردد، می گويند در سطح توليد يك ميليون بشكه در روز بمان. به‌همين‌دليل از سياست زنگنه در اين‌باره استقبال می كنم. ايران نياز ندارد در نشست دوحه شركت كند و اگر شركت كرد، بايد تأكيد كند اگر به نفت به عنوان يك كالا نگاه كنند، بايد با يكديگر رقابت كنند و در اين صورت قيمت نفت بيشتر كاهش می یابد.


تحریم‌های آمریکا، بازارهای نفتی ایران را تحت‌تأثیر قرار داد


 تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران وضع کرده است و محدودیت‌هایی که این کشور برای ایران قائل شده بود، سبب شد ایران بازارهای نفتی خود را از دست بدهد. حتی ریشه تحریم‌های اروپا نیز در تحریم‌های آمریکا نهفته بود. در نتیجه می‌توان سخنان آقای ظریف را از این زاویه تعبیر کرد. تحریمهایی که بانک‌های آمریکایی برای شرکت نفت ایران گذاشتند، سبب شد بازارهای خود را از دست بدهیم و کشورهایی مانند روسیه، عربستان و عراق بازارهای ایران را بربایند، اما درعین‌حال آمریکا در بازارهای نفتی صادرکننده محسوب نمی‌شود که بتواند به‌ صورت مستقیم تأثیری بر بازار ایران داشته باشد. در سوی دیگر با توجه به بحران اقتصادی که گیربان دولت سعودی راگرفته به نظر می رسد در میان مدت ریاض بیشترین و مهلکترین زیان را از بدعت قیمت گذاری نفت متحمل خواهد شد.



قیمت گذاری نفت؛جلوه گاه بدعت سعودی ها/ایران برنده میدان



چانه‌زنی برای نشست دوحه


به بیان برخی کارشناسان دیگر طرح این مسئله از سوی ظریف در مصاحبه با تلویزیون روسیه چه می‌تواند باشد، گفت: این رفتار آقای ظریف را می‌توان نوعی چانه‌زنی در مسئله فریز نفتی تعبیر کرد. روسیه پیش‌تر اعلام کرده بود احتمالا بتوان در مسئله فریز نفتی ایران را مستثنا کرد. قاعدتا سخنان وزیر امور خارجه در این راستا به علت نزدیکی نشست دوحه برای فریز نفتی بوده است که بتوانیم دیگر کشورها را برای بازگشت خود به بازارهای نفتی جهان قانع کنیم. به‌این‌ترتیب، با توجه به کاهش قیمت نفت، مصرف در دنیا افزایش می‌یابد، بنابراین امکان پیداشدن بازار برای ایران و در کنار آن اگر دیگران بازار نفت خود را افزایش ندهند، امکان متعادل‌شدن بازار وجود دارد و سخنان آقای ظریف را می‌توان نوعی جلب همسویی روسیه در نشست دوحه دانست. 

محمدرضاشجاعیان




۲۷ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن