تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):پشیمانی از گناه برای توبه کافی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829960559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چشمان بسته سازمان همكاري‌هاي اسلامي


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چشمان بسته سازمان همكاري‌هاي اسلامي
اعتما در یادداشتی آورده است:
به گزارش نامه نیوز، سيزدهمين نشست سران كشورهاي اسلامي در حالي از امروز در استانبول تركيه آغاز خواهد شد كه جهان اسلام از مشكلات بسياري رنج مي‌برد. در حالي كه بيش از پنج سال است بحران سوريه تداوم يافته است، شاهد گسترش بحران تروريسم و افراط‌گرايي به ساير كشورهاي اسلامي مانند عراق و يمن هستيم. در كنار آن نيز برخي كشورهاي مسلمان دچار اختلافات شديدي هستند و اين اختلاف نيز بر بحران‌هاي موجود سايه انداخته و به تداوم آنها منجر شده است. در اين شرايط، ممكن است براي بسياري از فعالان و كارشناسان اين سوال مطرح شود كه سازمان همكاري‌ اسلامي كه با هدف همكاري ميان كشورهاي اسلامي و نزديكي ميان آنها تشكيل شده است، چه اقدامي براي كاهش اختلافات و از بين بردن بحران‌ها انجام داده است؟ و سوال ديگر اين است كه در شرايط موجود، آيا مي‌توان از كارآمدي آن سخن گفت؟ در پاسخ به اين سوالات، من اعتقاد دارم كه سازمان همكاري اسلامي نه تنها اقدامي مشخص و كارا در رابطه با حل و فصل بحران‌هاي منطقه‌اي انجام نداده است، بلكه حتي در برخي موضوعات مانند بحران سوريه و يمن نيز چشمان خود را بسته است. من اعتقاد دارم كه سازمان همكاري اسلامي از ابتداي شروع به كار، از يك ساختار و نظام منسجم و كارآمد برخوردار نبوده و همين ناكارآمدي را هم در سال‌هاي قبل به اثبات رسانده است، پس اكنون نيز نمي‌توان اين انتظار را داشت كه با اين ساختار كهنه و ناكارآمد، انتظار بهره‌وري بالا و حل و فصل بحران‌ها و مسائل جهان اسلام را داشت. اين سازمان از ابتداي شروع كار خود اهدافي را در نظر گرفت كه از جمله آنها همكاري مشترك كشورهاي اسلامي با يكديگر بود اما تا به امروز نشاني در جهت پيگيري آن اهداف نمي‌بينيم و در بيشتر مواقع، كشورهاي عضو به جاي همكاري به رقابت و حتي دشمني با يكديگر پرداخته‌اند. همچنين اين سازمان به جاي نگاه برابر به تمامي اعضا، بيشتر تامين‌كننده منافع برخي از اعضاي خود است. هم‌اكنون نيز سازمان همكاري اسلامي تحت سيطره و نفوذ عربستان سعودي است كه شايد علت اصلي آن حجم بالاي پول‌هايي است كه عربستان به بدنه اين سازمان تزريق مي‌كند.

سيزدهمين نشست سران كشورهاي اسلامي در حالي از امروز در استانبول تركيه آغاز خواهد شد كه جهان اسلام از مشكلات بسياري رنج مي‌برد. در حالي كه بيش از پنج سال است بحران سوريه تداوم يافته است، شاهد گسترش بحران تروريسم و افراط‌گرايي به ساير كشورهاي اسلامي مانند عراق و يمن هستيم. در كنار آن نيز برخي از كشورهاي مسلمان دچار اختلافات شديدي هستند و اين اختلاف نيز بر بحران‌هاي موجود سايه انداخته و به تداوم آنها منجر شده است. در اين شرايط، ممكن است براي بسياري از فعالان و كارشناسان اين سوال مطرح شود كه سازمان همكاري‌ اسلامي كه با هدف همكاري ميان كشورهاي اسلامي و نزديكي ميان آنها تشكيل شده است، چه اقدامي براي كاهش اختلافات و از بين بردن بحران‌ها انجام داده است؟ و سوال ديگر اين است كه در شرايط موجود، آيا مي‌توان از كارآمدي آن سخن گفت؟ در پاسخ به اين سوالات، من اعتقاد دارم كه سازمان همكاري اسلامي نه تنها اقدامي مشخص و كارا در رابطه با حل و فصل بحران‌هاي منطقه‌اي انجام نداده است، بلكه حتي در برخي از موضوعات مانند بحران سوريه و يمن نيز چشمان خود را بسته است. من اعتقاد دارم كه سازمان همكاري اسلامي از ابتداي شروع به كار، از يك ساختار و نظام منسجم و كارآمد برخوردار نبوده و همين ناكارآمدي را هم در سال‌هاي قبل به اثبات رسانده است، پس اكنون نيز نمي‌توان اين انتظار را داشت كه با اين ساختار كهنه و ناكارآمد، انتظار بهره‌وري بالا و حل و فصل بحران‌ها و مسائل جهان اسلام را داشت. اين سازمان از ابتداي شروع كار خود اهدافي را در نظر گرفت كه از جمله آنها همكاري مشترك كشورهاي اسلامي با يكديگر بود اما تا به امروز نشاني در جهت پيگيري آن اهداف نمي‌بينيم و در بيشتر مواقع، كشورهاي عضو به جاي همكاري به رقابت و حتي دشمني با يكديگر پرداخته‌اند. همچنين اين سازمان به جاي نگاه برابر به تمامي اعضا، بيشتر تامين‌كننده منافع برخي از اعضاي خود است. هم‌اكنون نيز سازمان همكاري اسلامي تحت سيطره و نفوذ عربستان سعودي است كه شايد علت اصلي آن را در حجم بالاي پول‌هايي دانست كه عربستان به بدنه اين سازمان تزريق مي‌كند.

با اين حال، عقب‌ماندگي و كمتر توسعه‌يافتگي كشورهاي اسلامي نيز در ناكارآمدي سازمان همكاري اسلامي نيز تاثيرگذاشته است. به طور مثال‌، ما اكنون شاهد اختلافات شديد بريتانيا با اتحاديه اروپايي در حوزه‌هاي سياسي و اقتصادي هستيم ولي آنها صرف اختلاف به تضعيف و جدايي اتحاديه اروپايي نمي‌پردازند و تلاش مي‌كنند تا از طريق سازوكارهاي ديپلماتيك و در چارچوب گفت‌وگو به حل و فصل مسائل بپردازند اما متاسفانه اين مساله در ميان اعضاي سازمان همكاري اسلامي ديده نمي‌شود و با كوچك‌ترين اختلاف، در جهت حذف و تضعيف يكديگر مي‌كوشند كه به طور مثال، پس از بروز بحران در روابط تهران و رياض، مسوولان عربستاني به جاي گفت‌وگو و تلاش براي مفاهمه به قطع روابط ديپلماتيك دست زدند و از طريق نهادهاي منطقه‌اي و بين‌المللي در تلاش هستند تا ايران را محكوم كنند.

مجموعه اين مسائل و اختلاف در نهايت منجر به اين شده است تا سازمان همكاري اسلامي دچار دگرديسي‌هاي شديد شده و از اهداف نخستين خود دور شود. در واقع اختلافات موجود در جهان اسلام موجب شده تا آرمان قدس و آزادسازي فلسطين به بوته فراموشي سپرده شود و طرفين به جاي پرداخت به آن، به درگيري و رقابت با يكديگر بپردازند.



منبع: روزنامه اعتماد


۲۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن