محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842083372
نشست استانبول فرصتی برای تقویت همبستگی دنیای اسلام
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نشست استانبول فرصتی برای تقویت همبستگی دنیای اسلام
سیزدهمین نشست سران کشورهای اسلامی در استانبول فرصتی برای تقویت همبستگی و اتحاد دنیای اسلام است.
به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سیزدهمین نشست سران سازمان همكاری اسلامی روزهای پنجشنبه و جمعه 26 و 27 فروردین در استانبول برگزار میشود و "رجب طیب اردوغان" رئیسجمهور ترکیه میزبان سران بیش از 30 دولت خواهد بود.
بررسی وضعیت فعلی سوریه، یمن، لیبی، افغانستان، سومالی، مالی، جامو و كشمیر، درگیریهای میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان و سایر كشورهای ناامن اسلامی از جمله برنامههایی است که در دستور کار سیزدهمین اجلاس این سازمان قرار دارد.
دکتر روحانی رئیسجمهور کشورمان نیز عصر امروز به عنوان یکی از سخنرانان اصلی نشست سران کشورهای اسلامی راهی ترکیه میشود. وی پیش از این تاكید كرده كه مسلمانان جهان انتظار دارند تا نتیجه نشست استانبول، ندای وحدت، همبستگی و همكاری در دنیای اسلام باشد.
روحانی در حاشیه این اجلاس دو روزه دیدارهای دوجانبهای هم با سران کشورهای اسلامی خواهد داشت. اما سازمان همکاری اسلامی دومین سازمان بینالمللی بین دولتی پس از سازمان ملل متحد با عضویت 57 کشور اسلامی در گستره بیش از چهار قاره جهان است که به عنوان صدای جمعی جهان اسلام و تضمینی برای حفاظت و حمایت از منافع جهان اسلام در زمینه ترویج صلح بینالمللی و هماهنگی میان افراد مختلف جهان به شمار میرود.
سازمان كنفرانس اسلامي از لحاظ جغرافيايي به سه گروه آسيايی و آفريقايی و عرب تقسيم میشوند.
كشورهای آسيايی: جمهوری آذربايجان، افغانستان، اندونزی، ايران، برونئی، بنگلادش، پاكستان، تاجيكستان، تركمنستان، قرقيزستان، تركيه و مالزی.
کشورهای آفريقایی: اوگاندا، بوركنيافاسو، توگو، چاد، تانزانيا، سنگال، سيرالئون، كامرون، كومور، گابن، گامبيا، گينۀ بيسائو، مالديو، مالي، موريتانی، موزامبيك، نيجر و نيجريه.
كشورهای عربی: اردن، الجزاير، امارات متحد عربی، بحرين، تونس، جيبوتی، سودان، سوريه، سومالی، عراق، عربستان سعودی، عمان، دولت فلسطين، قطر، كويت، لبنان، ليبي، مراكش، مصر، مورتيانی و يمن.
شایان ذکر است، آلبانی تنها كشور اروپايی است كه در سال 1993 به سازمان كنفرانس اسلامی ملحق شد. سورنيام از قاره آمريكا نيز در سال 1996 به سازمان كنفرانس اسلامي پيوسته است.
از اهداف اصلی این سازمان هم میتوان به ارتقاء همبستگی اسلامی میان کشورهای عضو، حمایت از همکاری میان کشورهای عضو در زمینههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و دیگر موارد اساسی و مشورت میان کشورهای عضو در سازمانهای بینالمللی، تلاش در جهت محو تبعیض نژادی و خاتمه بخشیدن به استعمار در تمام اشکال آن، اتخاذ تدابیر لازم برای پشتیبانی از صلح و امنیت بینالمللی مبتنی بر عدالت، هماهنگ کردن تلاشها بهمنظور حفاظت از اماکن مقدس و آزادسازی آنها و پشتیبانی از مبارزه ملت فلسطین و کمک به این ملت درجهت بازپس گرفتن حقوق خود و آزاد کردن سرزمین، پشتیبانی از مبارزه تمام ملل اسلامی در راه حفاظت از کرامت، استقلال و حقوق ملی، ایجاد جوی به منظور ارتقاء همکاری و تفاهم میان کشورهای اسلامی و دیگر کشورها اشاره کرد.
سازمان همکاری اسلامی در طول تاریخ شکلگیری خود تاکنون 12 نشست سران و چند نشست فوقالعاده برگزار کرده است، این نشست ها هر کدام بنا به شرایط سیاسی و اجتماعی عمومی منطقه و جهان به برخی موضوعات به صورت محوری پرداختهاند.
اجلاس اول: مراکش 1969
اولین نشست سران کشورهای اسلامی که در واقع زمینهساز شکلگیری سازمان کنفرانس اسلامی به صورت رسمی شد، در سپتامبر سال 1969 در کشور مراکش برگزار شد، با وجود اینکه پیش از این سال نیز درخواستهایی برای تشکیل کنفرانسی از کشورهای اسلامی مطرح بود، اما اجماعی در مورد آن صورت نمیگرفت، چرا که برخی از کشورها از جمله مصر این طرح را توطئهای آمریکایی برای نفوذ بر جهان عرب و شکستن ناسیونالیسم عربی معرفی میکردند، اما جنگ اعراب و اسرائیل و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها از جمله آتشسوزی مسجدالاقصی خشم مسلمانان جهان را برانگیخت و زمینهساز تقویت وحدت اسلامی در مبارزه با دشمنان شد. به دنبال این جریانات به دعوت شاه مغرب کنفرانس فوقالعادهای با شرکت 24 کشور برای بررسی خطرهایی که مقدسات اسلامی را تهدید میکند در مراکش تشکیل گردید که مقدمات تشکیل سازمان کنفرانس اسلامی را مهیا کرد.
اجلاس دوم: پاکستان 1974
دومین نشست سران کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی که اولین نشست بعد از تصویب رسمی تشکیل این اجلاس به شمار میرود، در روزهای 22 تا 24 فوریه سال 1974 در شهر لاهور پاکستان برگزار شد، در این نشست محورهای زیادی مورد بررسی قرار گرفت که موضوع فلسطین و اشغالگری صهیونیستها از جمله مهمترین محورهای آن به شمار می رود، اعضای این نشست با تاکید بر دین مشترک و مبارزه مشترک و همبستگی میان یکدیگر برای توسعه جمعی، آرمان فلسطین را آرمان تمامی کشورهای اسلامی دانسته و گفتند که اجازه نمیدهند برای تحقق منافع منطقهای یا منافع دیگر علیه این آرمان از زور استفاده شود. آنها کشورهای اسلامی را مسئول اتفاقات فلسطین دانستند.
این نشست با تاکید بر قداست شهر قدس و مسجد الاقصی تاکید کرد که کشورهای اسلامی هیچ توافق یا پروتکلی را که اجازه ادامه اشغالگری صهیونیست ها بر قدس را بدهد، امضا نمی کنند و هر گونه مذاکرات برای تحقق سازش در منطقه را مشروط به عقب نشینی اسرائیل از قدس می دانند.
اجلاس سوم: مکه 1981
سومین نشست سران کنفرانس اسلامی در روز های 25 تا 28 ژانویه در شهر مکه مکرمه برگزار شد، این نشست بعد از مذاکرات سه روزه خود مصوباتی داشت که در زمینههای مختلف قابل بررسی است، برنامه کاری اسلامی برای مقابله با دشمن صهیونیستی، برنامه حمایت از قدس و خاورمیانه، مصوبه نشست در مورد اوضاع افغانستان، تاکید بر همبستگی اسلامی، مصوباتی در مورد جنگ ایران و عراق از دیگر موارد توافق شده در این نشست بود، بیانیه نشست در مورد جنگ تحمیلی بدون اشاره به مسئولیت عراق در تجاوز نظامی به جمهوری اسلامی، خواستار توقف فوری درگیریها و آتـش بس میان دو طرف شد.
اجلاس چهارم: مراکش 1984
این نشست در روزهای 16 تا 19 ژانویه سال 1984 در شهر «دار البیضا» در مراکش برگزار شد، این نشست بار دیگر بر مواضع گذشته خود در موضوع اشغالگری رژیم صهیونیستی و حمایت از قدس شریف و جنگ ایران و عراق تاکید کرده و همچنین موضع گیریهایی نیز در مورد تجاوز هوایی آمریکا به سوریه و بلندیهای جولان و ائتلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی اتخاذ کرده و آن را عامل تهدید کننده منطقه دانست.
اجلاس پنجم: کویت1987
این نشست در روزهای 26 تا 29 ژانویه سال 1987 در کویت برگزار شد، بیانیه پایانی این اجلاس با اشاره به اسامی کشورها و سازمانهای شرکت کننده در آن با تاکید بر حمایت مجدد از آرمان فلسطین سیاست آمریکا در حمایت نامحدود از رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار ارتباط با گروه های اروپایی برای احترام بیشتر به قوانین و منشورهای بینالمللی در این زمینه شد. این اجلاس همچنین از اعضای شرکت کننده خواست تا از هر ارتباط مستقیم و غیر مستقیم با رژیم صهیونیستی اجتناب کنند. کشورهای اسلامی حاضر در این نشست اشغالگری اسرائیل در جنوب لبنان را نیز محکوم کرده و خواستار خروج فوری صهیونیستها از جنوب لبنان شدند.
اجلاس ششم: سنگال 1991
ششمین اجلاس سازمان کنفرانس اسلامی در روزهای 9 تا 11 دسامبر سال 1991 در داکار برگزار شد، این نشست نیز علاوه بر تاکید بر مواضع قبلی در زمینه آزادسازی سرزمین های اشغالی بویژه بلندی های جولان و ضرورت حمایت از آرمان فلسطین و قدس شریف جنایات صهیونیست ها در جنوب لبنان را محکوم کردند، اشغالگری عراق در کویت از دیگر محورهای مذاکرات این نشست بود و اعضا اقدام عراق در اشغال کویت را محکوم کردند.
اجلاس هفتم: مراکش 1994
اجلاس هفتم سازمان کنفرانس اسلامی نیز برای سومین بار در مراکش و شهر دارالبیضا برگزار شد، این نشست بین روزهای 13 تا 15 دسامبر سال 1994 برگزار شد و اعضای شرکتکننده با تاکید بر حمایت از آرمان فلسطین و قدس اشغالی، عقبنشینیهایی را در تقابل با دشمن صهیونیستی از خود نشان داده و حمایت خود را از روند سازش بر اساس رویکرد «زمین در برابر صلح» و سایر طرح های دیگر اعلام کردند. این نشست البته توطئه صهیونیست ها در تقسیم حرم ابراهیمی در شهر الخلیل را محکوم کرده و خواستار پایداری شهروندان سوری و لبنانی در جولان سوریه و جنوب لبنان علیه اشغالگری صهیونیستها شد. حمایت از تمامیت ارضی بوسنی و محکومیت تجاوز صربها به این کشور از دیگر بندهای بیانه پایانی این نشست بود.
اجلاس هشتم: ایران 1997
هشتمین اجلاس سران کنفرانس اسلامی در روزهای 9 تا 11 دسامبر سال 1997 در تهران برگزار شد، موضوعاتی نظیر قدس شریف و آرمان فلسطین، بوسنی و هرزگوین، جامو و کشمیر، افغانستان، سومالی، تجاوز آمریکا به لیبی در سال 1986، همبستگی با ایران و لیبی در مورد قانون داماتو، تاکید بر خلع سلاح های کشتار جمعی در منطقه و ضرورت رهایی از زبالههای هسته ای و مسموم در این اجلاس به بررسی گذاشته شد.
اجلاس نهم: قطر 2000
اجلاس بعدی سران کشورهای اسلامی در دوحه قطر و در روزهای 12 و13 نوامبر برگزار شد، بیانیه پایانی نشست نیز با اشاره به کشورها و سازمان های عضو و ناظر شرکت کننده در نشست بر ضرورت قطع روابط کشورهای عضو که با اسرائیل ارتباط دارند، تاکید کرده و جنایات صهیونیست ها در فلسطین اشغالی و قدس شریف و هتک حرمت مسجد الاقصی در بستن دربهای آن را محکوم نمودند. بیانیه با حمایت از ملت سوریه در اراضی اشغالی از رژیم صهیونیستی خواست تا به تعهدات خود در قبال منشورهای بین المللی عمل کند.
بیانیه مذکور با تبریک پیروزی ملت لبنان در بیرون راندن دشمن صهیونیستی از جنوب سرزمینهای خود خواستار تعین تکلیف ربوده شدههای لبنانی از زندانهای رژیم صهیونیستی شد.
نشست فوق العاده قطر: مارس 2003
در سایه افزایش تهدیدات غرب درباره حمله به عراق، سازمان کنفرانس اسلامی در روز 5 مارس سال 2003 و نزدیک به یک ماه قبل از حمله آمریکا به این کشور نشست فوق العادهای را ترتیب داد، در این نشست کشورهای عضو هر گونه حمله احتمالی به عراق را محکوم کردند و بر ضرورت حمایت از امنیت عراق تاکید کردند، آنها همچنین اعلام کردند که هیچ یک از کشورهای عضو نباید در حمله احتمالی به عراق شرکت کنند.
بررسی اوضاع خطرناک فلسطین اشغالی و افزایش جنایات و تجاوزهای صهیونیستها در اشغال شهرها و محدود کردن ارتباطات ملت فلسطین با دنیای خارج دومین محور مذاکرات در نشست فوق العاده دوحه بود. توقف ساخت دیوار نژاد پرستانه حایل، توقف شهرک سازی صهیونیستی و پایان دادن به اشغال شهرهای فلسطین از دیگر مطالبات کشورهای اسلامی در این نشست بود.
اجلاس دهم: مالزی 2003
دهمین اجلاس سران کشورهای اسلامی در 16 و 17 اکتبر در مالزی برگزار شد، این نشست مصوبههایی را در مورد آرمان فلسطین، قدس شریف و همچنین مناقشه جامو و کشمیر و اشغال اراضی سوریه و لبنان از سوی دشمن صهیونیستی و همچنین منازعه اعراب و اسرائیل داشت، کشورهای اسلامی تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه یاسر عرفات را محکوم کرده و ادامه خشونتهای صهیونیستها علیه ملت فلسطین و شهرک سازی صهیونیستی را محکوم کردند. این کنفرانس که پیشتر مواضع تندی علیه حمله خارجی به عراق اتخاذ کرده بود، از تشکیل شورای حکومت انتقالی در عراق استقبال کرده و از اشغالگران خواست تا به آزادی های مدنی و دینی و فرهنگی عراقی ها احترام بگذارند.
نشست فوق العاده مکه: 2005
این نشست در روزهای 7 و 8 دسامبر سال 2005 در مکه مکرمه برگزار شد و در آن اوضاع فلسطین اشغالی و عراق، جامو و کشمیر، سومالی، قبرس و سودان به بررسی گذاشته شد، همزمان با افزایش اقدامات تروریستی در عراق، این نشست اقدامات تروریستی در این کشور را محکوم کرده و همچنین تصاویر موهن و اهانت به پیامبر اعظم اسلام را نیز محکوم کرده و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.
اجلاس یازدهم: سنگال 2008
این نشست در روزهای 13 و 14 مارس سال 2008 در داکار برگزار شد، حمایت از آرمان فلسطین و درگیریهای عربی- اسرائیلی، محکومیت حمله نظامی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، نگرانی از اوضاع انسانی در غزه و دعوت از کمیته چهارجانبه و جامعه جهانی برای حل این مشکلات، تاکید بر ابتکار عربی برای حل بحران لبنان و محکومیت شدید جنایات صهیونیست ها در حمله به لبنان از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بوده است.
این نشست همچنین اقدامات آمریکا در تحمیل تحریم های یک جانبه علیه سوریه را نیز محکوم کرده و قانون مجازات سوریه را باطل اعلام کرده و بر همبستگی خود با ملت سوریه تاکید کرد. اعلام همبستگی با دولت و ملت سودان، تاکید بر حاکمیت و تمامیت ارضی سومالی از دیگر محورهای این نشست بود.
اجلاس دوازدهم: مصر 2012
دوازدهمین نشست سران 57 کشور عضو سازمان همکاریهای اسلامی به مدت دو روز در قاهره برگزار شد. در این نشست محمود احمدی نژاد بنابه دعوت رسمی محمد مُرسی رییسجمهور وقت این کشور در این نشست شرکت کرد و مسائل مهم جهان اسلام و بحرانهای جاری در کشورهای اسلامی بویژه در سوریه، بحرین و فلسطین مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در سیزدهمین نشست سازمان همکاری اسلامی که در استانبول برگزار خواهد شد قرار است؛ تصمیمها و اقدامهای عملی در راستای تلاش مشترك اسلامی و تحكیم نقش سازمان همكاریهای اسلامی در دو سطح منطقه و جهان اتخاذ شود.
از آن جا که در سالهای اخیر سران برخی از کشورهای اسلامی مواضع تند و ناعادلانهای را در قبال به خاک و خون کشیدهشدن برادران مسلمان عراقی، سوری و یمنی خود گرفتهاند، شایسته است تا از فزصتهای سیزدهمین گردهمایی سران کشورهای اسلامی برای کاهش تنشها و ایجاد همبستگی و اتحاد در جهان اسلام استفاده کنند.
۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
نشست استانبول سران سازمان همكاری اسلامی و مشكلات فراروی جهان اسلام
نشست استانبول سران سازمان همكاری اسلامی و مشكلات فراروی جهان اسلام تهران - ایرنا - اجلاس مقدماتی سیزدهمین نشست سران سازمان همكاری اسلامی در حالی برگزار می شود كه بسیاری از كشورهای اسلامی درگیر مناقشه های داخلی و مبارزه با تروریسم هستند و تبلیغات گسترده علیه مسلمان نیز در غرب به اآغاز نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول
آغاز نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول نشست مقدماتی وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پیش از نشست سران این سازمان با دعوت ترکیه برای پایان دادن به اختلافات مذهبی کشورهای اسلامی در استانبول آغاز شد ۱۳۹۵ چهارشنبه ۲۵ فروردين ساعت 10 29 به گزارش سرویس سیاسنشست كارشناسان سازمان همكاری اسلامی در استانبول پایان یافت
نشست كارشناسان سازمان همكاری اسلامی در استانبول پایان یافت استانبول- ایرنا- دومین و آخرین روز از نشست كارشناسان سازمان همكاری اسلامی عصر دوشنبه در استانبول تركیه با بررسی دستور كار اجلاس سران كشورهای عضو این سازمان در پشت درهای بسته به كار خود پایان داد به گزارش ایرنا فردا و پساراده ایران توسعه و تقویت روابط با قزاقستان است/ امیدواریم نتیجه اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی در ترکیه، وحدت
اراده ایران توسعه و تقویت روابط با قزاقستان است امیدواریم نتیجه اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی در ترکیه وحدت و یکپارچگی دنیای اسلام باشد رییس جمهور گفت امیدواریم نتیجه اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی در ترکیه وحدت و یکپارچگی دنیای اسلام باشد به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاهظریف فردا در نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول شرکت می کند
ظریف فردا در نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول شرکت می کند محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فردا -سه شنبه - در نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول ترکیه شرکت می کند به گزارش نامه نیوز نشست کارشناسان ارشد این سازمان روز گذشته -یکشنبه - آغاز شد نشست وزیراظریف فردا در نشست سازمان همكاری اسلامی در استانبول شركت می كند
ظریف فردا در نشست سازمان همكاری اسلامی در استانبول شركت می كند تهران- ایرنا- محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فردا -سه شنبه - در نشست سازمان همكاری اسلامی در استانبول تركیه شركت می كند به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا نشست كارشناسان ارشد این سازمان روز گذشته -یكشنآغاز نشستهای تخصصی سازمان همکاری اسلامی در استانبول
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۷ ۲۳ نشستهای مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی OIC با حضور کارشناسان ارشد کشورهای مختلف به منظور بررسی دستور کار اجلاس سران در شهر استانبول جمهوری ترکیه آغار به کار کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بروحانی: صدای وحدت و همكاری دنیای اسلام باید به گوش جهانیان برسد
با اشاره به برگزاری اجلاس سازمان همكاری اسلامی روحانی صدای وحدت و همكاری دنیای اسلام باید به گوش جهانیان برسد تهران ـ ایرنا ـ رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به برگزاری اجلاس سازمان همكاری كشورهای اسلامی در استانبول گفت دو كشور ایران و قزاقستان هم نظرند كه باید صدای وحدت و هنشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول
چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰ ۱۵ نشست مقدماتی وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی پیش از نشست سران این سازمان با دعوت ترکیه برای پایان دادن به اختلافات مذهبی کشورهای اسلامی در استانبول آغاز شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از سایت شبکه خبری الجزیرهامیدواریم نتیجه اجلاس سازمان همکاریهای اسلامی در ترکیه، وحدت و یکپارچگی دنیای اسلام باشد
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۶ ۰۲ رییس جمهور ایران روابط تهران و آستانه را دوستانه دیرینه و مثبت ارزیابی کرد و بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتها و توانمندیهای گسترده دو کشور برای توسعه و تحکیم بیش از پیش مناسبات و همکاریهای همه جانبه ایران و قزاقستان تأکید کرد به گزارش گروه دریاف-
سیاسی
پربازدیدترینها