تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805148170




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فقدان محبوبیت؛ بلای جان اصول‌گرایان


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: فقدان محبوبیت؛ بلای جان اصول‌گرایان
نتیجه انتخابات هفتم اسفند نشان داد که وحدت نیز دوای درد اصول‌گرایان نبود و آنها باید مشکل کار را در جای دیگر پیدا کنند
 به گزارش نامه  نیوز، شاید امروز خود اصول‌گرایان به این نتیجه رسیده باشند که بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و دو انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه سال 94، با یک فقدان محبوبیت اجتماعی روبرو شده‌اند. اصول‌گرایان به واسطه حاشیه نشینی جریان اصلاحات در 12 سال گذشته یکه تاز میدان سیاست در ایران بودند. همین یکه تازی باعث شد تا آنها هیچگاه به دنبال جلب نظر مردم نروند و به واسطه سبد رای ثابت و حاشیه نشینی جریان اصلاحات خود را فاتح تمام رقابت‌های سیاسی در ایران بدانند.
 
حضور پر تعداد نامزدهای اصول‌گرا در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 خود حکایت از این معنا دارد. حضور هم زمان قالیباف، رضایی، ولایتی، جلیلی و حداد عادل( در آخرین روزهای انتخابات انصراف داد) نشان داد آنها دوران پسا احمدی نژاد را متعلق به خود می‌دانستند.
 
ظهور " روحانی و عارف" در این انتخابات و استفاده از استراتژی وحدت از سوی اصلاح طلبان و جریان اعتدال باعث شد برخلاف نظر اصول‌گرایان، "حسن روحانی" یار نزدیک هاشمی و دبیر شورای عالی امنیت ملی دولت اصلاحات، سکان هدایت کشور را به دست بگیرد و لقب "هفتمین رئیس جمهور ایران" را به خود اختصاص دهد.
فقدان محبوبیت؛ بلای جان اصول‌گرایان
 
برخی ناظران سیاسی بر این باور بودند که اصول‌گرایان بعد از این شکست، در رفتار سیاسی‌شان تجدید نظر می‌کنند و به آسیب شناسی جریان خود می‌پردازند. جریان راست ایران یا همان محافظه کاران دهه 60 و 70 مهم ترین دلیل شکست خود را نرسیدن به وحدت اعلام کردند و گفتند اگر به وحدت می‌رسیدیم الان یکی از ما رئیس جمهور بود نه حسن روحانی!
 
بر همین اساس آنها تصمیم گرفتند برای انتخابات مجلس دهم که دوسال بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 92 یعنی در اسفند 94 برگزار می‌شد وحدت را در دستور کار خود قرار دهند. در میان این دو انتخابات آنها دو تن از زعمای اصلی خود یعنی آیت‌الله مهدوی کنی و حبیب‌الله عسگر اولادی را از دست دادند. درگذشت این دو باعث شد چهره‌های جدید رهبری جریان اصول گرایی به عهده بگیرند که یکی از معروف‌ترین آنها آیت‌الله مصباح یزدی، یکی از رادیکال ترین روحانیون جریان اصول‌گرایی بود.
 
اصول‌گرایان با رهبری آیت‌الله مصباح در کنار حضور آیات موحدی کرمانی و یزدی، به یک لیست واحد در تهران و شهرستان‌ها رسیدند، لیستی که به دلیل حضور چهره‌های بی‌شمار از نزدیکان فکری آیت‌الله مصباح یزدی در فهرست وحدت، اعتراض بسیاری از اصول‌گرایان با سابقه را در پی داشت.
 
اصول‌گرایان نهایتا با این فهرست‌ وارد انتخابات شدند و شکست سختی را از جریان مقابل یعنی لیست اصلاحات و اعتدال خوردند. هیچ کدام از 30 نامزد اصول‌گرایان در تهران نتوانستند به مجلس راه پیدا کنند. این در حالی بود که لیست رقیب از افرادی تشکیل شده بود که اکثرا برای مردم ناشناخته بودند. در شهرستان‌ها هم اصول‌گرایان نتوانستند اکثریت را در اختیار بگیرند و تقریبا نیمی از کرسی‌های شهرستان‌ها را به رقیب و نامزدهای مستقل واگذار کردند.
 
نتیجه  انتخابات هفتم اسفند نشان داد که وحدت نیز دوای درد اصول‌گرایان نبود و آنها باید مشکل کار را در جای دیگر پیدا کنند. اصول‌گرایان در دهه 90 با مشکل محبوبیت روبرو هستند. نکته‌ای که روح‌الله حسینیان هم به آن اشاره می‌کند:"به عقیده من اصولگرایان جاذبه خود را نزد مردم از دست داده‌اند. اصولگرایان در انتخابات می‌نشینند لیست تهیه می‌کنند و هرچه پیرمرد است را در این لیست می‌گذارند. معلوم است که چنین لیستی هیچ جذابیتی برای مردم ندارد. جامعه ما یک جامعه جوان است؛ بنابراین لیست پیرمردها نمی‌تواند جاذبه‌ای برای مردم ایجاد کند و آنها را وادار کند تا دنباله‌رو این لیست باشند و برای آن کار کنند."
 
شاید این شکست‌ها باعث شود بعد از سال‌ها اصول‌گرایان به این نتیجه برسند که برای بازگشت به قدرت احتیاج به یک رنسانس اساسی دارند. البته این فقدان و محبوبیت و نبود سیاست‌های جذاب باعث شده است تا برخی از اصول‌گرایان به این فکر کنند که این نقطه ضعف خود را با افرادی مانند محمود احمدی نژاد پر کنند.
 
باید دید که بالاخره این جریان سیاسی برای انتخابات آینده چه تصمیمی خواهد گرفت و چه روشی را برای رقابت با اصلاح‌طلبان انتخاب خواهند کرد.



منبع: فارس


۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن