واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 35 میلیارد ریال تخصیص اعتبار حمایتی برای سازمانهای مردم نهاد
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 35 میلیارد ریال تخصیص اعتبار حمایتی و سازمانهای مردم نهاد را داشتیم و 45 درصد در زمینه درمان و کاهش آسیبها و حدود نیم درصد نیز در زمینه اشتغال اختصاص دادیم.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در نشست خبری که امروز (چهارشنبه) برگزار شد در رابطه با مجموعه اقدامات این ستاد طی سالهای اخیر اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال 92 سه هزار نمایشگاه سیار پیشگیری از اعتیاد ویژه دانش آموزان را در سراسر کشور تهیه و برگزار کرد.
وی افزود: تفاهمنامههای همکاری با دانشگاههای مختلف از قبیل دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه آزاد، قرآن و حدیث، پیام نور، علم و فرهنگ و خوارزمی منعقد و همچنین در سه روز گذشته تفاهم نامه همکاری با دانشگاه شهید بهشتی امضا شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از دیگر اقدامات این ستاد آموزش 130 هزار نفر از مدیران شهر تهران در حوزه پیشگیری از مواد مخدر است و آموزش 3 هزار نفر از دستگاههای مختلف کشور برای افزایش منابع انسانی در حوزه مبارزه با اعتیاد از دیگر کارهای انجام شده است.
افشار در ادامه تصریح کرد: برای اولین بار در طول عمر ستاد در چند ماهه آخر سال 94 تعداد 12 هزار و 200 نفر از پرسنل نیروی انتظامی را در زمینه پیشگیری از اعتیاد آموزش دادیم.
وی افزود: تهیه کتابچه و بروشورهای ویژه سربازان نیز در این زمینه به منظور پیشگیری از اعتیاد انجام شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: از سند راهبردی منطقه عسلویه رونمایی شد که به عنوان قطب اقتصادی کشور محسوب میشود همچنین تهیه سند پیشگیری از اعتیاد در کیش و قشم نیز از اقدامات مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر است.
افشار تصریح کرد: تهیه کتابچه ویژه خانوادهها، لوح فشرده مقدمات ویژه کارشناسان اعتیاد، تهیه لوح فشرده از طریق فضای مجازی، اتخاذ تفاهمنامهای با وزارت بهداشت، کمیته امداد، دانشگاهها و.... آموزش فرزند پروری و پیشگیری از اعتیاد نیز از دیگر کارهای انجام شده این ستاد است.
وی افزود: تلاش ویژهای داریم تا در محیطهای چهار گانه ( خانه، محله، محیطهای آموزشی و فضای مجازی) به منظور جلوگیری از اعتیاد اقدامات مناسبی را انجام دهیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حوزه درمان نیز اقدامات مهمی از قبیل ابلاغ سند جامع درمان جمعیتهای اجتماعی و نظامنامههای آن، ابلاغ پروتکل و بازنگری آن توسط وزیر بهداشت و همچنین نهایی کردن دستور العمل بیمه معتادان در پایان سال 94 با اختصاص اعتباراتی و تامین آن با هر نوع پوشش بیمهای در سطح کشور انجام گرفت.
افشار تصریح کرد: در حوزه توسعه مشارکتهای مردمی نیز اقدامات مهمی توسط این سازمان صورت میگیرد فراهم شدن زمینه ایجاد2هزار و 271 سازمان مردم نهاد فراهم شد که 9 درصد رشد را با خود به همراه دارد.
وی افزود:35 میلیارد ریال تخصیص اعتبار حمایتی و سازمانهای مردم نهاد را داشتیم و 45 درصد در زمینه درمان و کاهش آسیبها و حدود نیم درصد در زمینه اشتغال اختصاص دادیم.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 260 بازدید نیز توسط خیرین اجتماعی از مراکز ترک اعتیاد در مرکز کشور و حدود 15 میلیارد ریال توسط آنها در این زمینه کمک شد.
افشار تصریح کرد: اخبار ضد و نقیضی در دو هفته گذشته در رابطه با اردوگاه شفق در بین عموم مطرح شده است که صحت ندارد.
وی افزود: اردوگاه شفق به عنوان یک مرکز درمانی اعتیاد در سنوات گذشته ایجاد شد و حدود 4 میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی فضاهای فیزیکی، اقامتی، پشتیبانی، مکانیکی، بهداشتی و ... آن در نظر گرفته شد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: با توجه به نیازجدی تهران این فضا به عنوان مکان نگهداری زنان معتاد متجاهد اختصاص داده شد.
افشار در ادامه تصریح کرد: با همکاری دانشگاه پزشکی و سازمان بهزیستی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، دستگاه قضایی کشور و حمایت شهرداری این مرکز به منظور نگهداری از معتادان آماده شد.
وی افزود: حدود 500 نفر از زنان معتاد متجاهر از سطح شهر جمع آوری و غربالگری شدند که حدود 100 نفر از آنها معلوم شد معتاد متجاهر نیستند بلکه جزء افراد و بیماران روانی، متکدیان و .... که به مراکز بهزیستی تحویل داده شدند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: 400 نفر باقیمانده از این افراد جمع آوری شده در مرکز شفق نگهداری شدند.
افشار در ادامه تصریح کرد: کمپ شفق تمام استانداردهای لازم در زمینه بهداشتی، خدماتی، درمانی و ... را دارا است و دسترسی به متادون و مواد درمانی در این مرکز با هیچ کمبودی مواجهه نیست.
وی افزود: بر اساس آئین نامه اگر عدهای از معتادان جمع آوری شده دارای خانواده باشند و خانواده آنها تضمین به قبول آنها کنند و تعهد دهند که دیگر به سطح خیابانها باز نمیگردند آنها را به خانوادههایشان تحویل میدهند و بر این اساس 170 نفر از این افراد به خانواده خود تحویل داده شدند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: نگهداری از فردی که دارای آسیب اجتماعی و اعتیاد است سخت بوده و دوباره امکان این وجود دارد که به علت مصرف مواد و اعتیاد خود علی رغم فشار خانواده به سطح شهر برود و به اعتیاد خود ادامه دهد.
افشار تصریح کرد: 230 نفر از افراد باقی مانده نیز قرار شد از مرکز شفق به مراکز بهاران سطح شهر تهران منتقل شوند اما با توجه به اینکه مراکز بهاران به دلیل برخی موارد به موقع به بهره برداری نرسید برخی از مشکلات را با خود به همراه داشت.
وی افزود: اولین مرکز بهاران در منطقه 2 در چند روز گذشته به مرحله بهره برداری رسیده و 26 نفر از این افراد در اختیار این مرکز قرار گرفتند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با خبر وجود بد رفتاری ونبود امکانات و شرایط مناسب در کمپ شفق گفت: تمامی این خبرها توسط تیمهای تخصصی که به مراکز ترک اعتیاد و شرکتها اعزام شدند بررسی شده و مددکاران، پزشکان، کادرهای خدماتی و مددجویان و.... مورد مصاحبه و تحقیق قرار گرفتند و تمامی فایلهای صوتی آنها نیز موجود است.
افشار در ادامه تصریح کرد: من نیز با تیمهای تخصصی این مرکز را چندین بار مورد بازدید و ارزیابی قرار داده وبا هیچ گونه مشکلی تا به این لحظه مواجهه نشده ایم.
وی افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر براساس قانون موظف به برخورد جدی با کسانی است که موجب تشویش اذهان عمومی میشوندو به همین منظور این ستاد تمام اقدامات حقوقی خود را در این زمینه انجام خواهد داد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در رابطه با حضور آقایان در کمپ شفق گفت: هر اردوگاه بر اساس ماده 16 سه لایه دارد که اولین لایه آن نیروهای امنیتی و بخش نگهبانی این مراکز است.
که ممکن است که کادر آن همگی مرد باشند که البته هیچگونه دسترسی به محیط داخلی ندارند و در طول ساعات غیر اداری هم لایحه سوم این اردوگاه که بخش نگهداری از معتادان است توسط مددکاران و متخصصین کنترل میشود که بر این اساس هیچ گونه تخلفی صورت نگرفته است.
وی در رابطه با خبر مرگ و میر تعدادی از افراد در این کمپ افزود: تعداد زیادی کارتن خواب با انواع بیماریها در سطح کلانشهرها حضور دارند که تعدادی از آنها دچار امراض عفونی میشوند و در نهایت نیز منجر به مرگ و میر آنان میشوند که مرگ و میر جزء جدایی ناپذیر اعتیاد است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حدود سه هزار نفر به دلیل مرگ و میر ناشی از اعتیاد در اورژانسها از بین میروند.
افشار در ادامه تصریح کرد: در مجموع 500 نفر از سطح شهر و جمع آوری و در این کمپ نگهداری شده و 5 نفر نیز از آنها فوت شدند اما نه در مرکز بلکه به علت داشتن امراض عفونی فوت شدهاند که علت مرگ 3 نفر از آنها اوردوز بوده و علت مرگ دو نفر دیگر در حال بررسی است.
وی در رابطه با شایعات مربوط به تاثیر متادون در اوردوز کردن این افراد در کمپ شفق گفت: این خاص محیطهای جمعی است که افراد همیشه نیازهایشان بیشتر از حد معمول بیان میکنند و رفتاری اعتیادی دارند .
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: فرد معتاد در چرخه سرخوشی و خماری به دنبال تهیه مواد است.
وی در رابطه با آمار معتادان خیابانی افزود: برخی معتقد بودند 15 هزار و بعد 12 هزار و در آخر به 8 هزار نفر میرسد اما به اعتقاد من در سطح شهر تهران این رقم به بالای 6 یا 7 هزار نفر نخواهد رسید.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در حال حاضر 7 مرکز بهاران راه اندازی شده است و ظرفیت آنها کافی نیست و هدف نهایی ایجاد ظرفیت 6 هزار و 600 نفر است و الان حدود 10 درصد ظرفیت ایجاد شده است.
۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]