واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: روحاني: بخش رواني بهجا مانده از دوران تحريم هنوز به تلاش براي زدودن نياز دارد
جوان در گزارشی آورده است:
به گزارش نامهنیوز، «گرچه تحريمهاي بانکي برداشته شده و همکاريهاي بانکي آغاز شده است، اما براي زدودن جو رواني بهجا مانده از دوران تحريم در اين زمينه، نيازمند تلاش مضاعفي هستيم.» اين گزاره بخشي از سخنان رئيسجمهور کشورمان در نشست خبري ديروز با نخستوزير ايتالياست که به صراحت اعلام و اعتراف میکند که تحريمها در عمل همچنان پابرجاست ولو اينکه روي کاغذ برداشته شده باشد. خواه اين ماندگاري تحريمها ناشي از «جو رواني» به تعبير ايشان باشد يا کارشکني و فشار غربيها در مسير اجراي برجام. آنچه که در عمل ديده ميشود اين است که تاکنون از برجام و در باغ سبزهايي که نشان داده ميشد، خبري نيست و برخلاف وعدههاي داده شده در زندگي مردم گشايشي حاصل نکرده است. اين همان رويکرد منتقدين منصف است که همواره تأکيد ميکنند نبايد چندان به دشمنان دل خوش کرد و بهجاي نگاه به بيرون، رويکرد دروني اتخاذ کرد و اقتصاد مقاومتي را وجهه همت خود قرار داد؛ تجربهاي که طي 37 سال گذشته بارها و بارها به اثبات رسيده است.
حجتالاسلام روحاني که روز گذشته و پس از مراسم امضاي شش يادداشت تفاهم و موافقتنامه همکاري ميان تهران- رم، در جمع خبرنگاران صحبت ميکرد، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران براي روابط خود با ايتاليا اهميت زيادي قائل است و مواضع رم در دوران سخت تحريمها نيز، موضعي متعادل در مقايسه با برخي ديگر از کشورها بود. وي خاطرنشان کرد: اگرچه ايتاليا در مذاکرات 1+5 حضور نداشت، اما با انتخاب خانم موگريني، سهم و نقش خود را در موفقيت اين مذاکرات ايفا کرد. دکتر روحاني با اشاره به انتخاب ايتاليا به عنوان اولين مقصد سفر اروپايي خود پس از اجرايي شدن برجام و پايان تحريمها گفت: سفر من به رم و سفر نخستوزير ايتاليا به تهران طي سه ماه گذشته، بيانگر اين پيام روشن است که دو دولت براي توسعه روابط در زمينههاي مختلف اراده مستحکمي دارند.
رئيسجمهوري گفت: دو کشور در زمينه صنعت، حمل و نقل، گردشگري، علم و فناوري و در ساير زمينههاي اقتصادي تفاهمات و اسناد خوبي در گذشته به امضا رساندهاند و امروز بايد براي اجرايي شدن آنها، گامهاي مؤثري برداشته شود.
دکتر روحاني با اشاره به امضاي 36 سند همکاري طي سه ماه اخير و در جريان سفر به رم و سفر نخستوزير ايتاليا به تهران اظهار داشت: اجراي اين 36 سند ميتواند مسير جديدي براي توسعه روابط اقتصادي دو کشور به ويژه در زمينههاي سرمايهگذاري و ورود فناوريهاي جديد از ايتاليا به ايران فراهم کند.
رئيسجمهوري با اشاره به اينکه در زمينه روابط بانکي و بيمه صادراتي گامهاي خوبي برداشته و ارتباطات برقرار شده است، تصريح کرد: هنوز در اين زمينهها نيازمند اقدامات سريعتري براي حل و فصل برخي جزئيات هستيم، چراکه گرچه تحريمهاي بانکي برداشته شده و همکاريهاي بانکي آغاز شده است، اما براي زدودن جو رواني بهجا مانده از دوران تحريم در اين زمينه، نيازمند تلاش مضاعفي هستيم.
دکتر روحاني با اظهار خرسندي از اينکه ايتاليا در ميان کشورهاي اتحاديه اروپا به عنوان کشوري پيشران براي توسعه روابط با ايران پيشگام شده است، اظهار داشت: قبل از تحريمها، ايتاليا به عنوان بزرگترين شريک تجاري ايران در اتحاديه اروپا بهشمار ميرفت و امروز هم ميتواند اين جايگاه خود را بار ديگر به دست آورد.
تروريسم ربطي به اديان آسماني ندارد
دکتر روحاني در بخش ديگري از سخنان خود رايزني با طرف ايتاليايي براي مبارزه با اسلامهراسي را مورد اشاره قرار داد و گفت: ضرورت دارد که دنيا بداند اديان آسماني از جمله اسلام، هيچ ارتباطي با ترور و تروريسم ندارند و همه اديان آسماني پيامآور صلح، دوستي و همزيستي مسالمتآميز بين انسانها هستند.
رئيسجمهوري خاطرنشان کرد: در جريان مذاکرات خود قرابت مسيحيت و اسلام و تنفر هر دو دين از تروريسم، مورد تأکيد قرار گرفت و مقرر شد همکاريهاي دو کشور در اين زمينه شروع و تداوم يابد.
دکتر روحاني گفت: معضلات کشورهاي منطقه از جمله افغانستان، يمن، عراق، سوريه، لبنان و ليبي از موضوعات ديگري بود که در جريان مذاکرات مورد بحث و بررسي قرار گرفت و بر رايزني و هماهنگي بيشتر دو کشور براي حل و فصل معضلات منطقه تأکيد شد.
رئيسجمهوري خاطرنشان کرد: دو طرف در مذاکرات، بر اراده خود براي مبارزه با تروريسم و کمکهاي نوعدوستانه به ويژه به مردم آسيبديده و آواره يمن و سوريه تأکيد کردند.
ديدگاه مشترک حقوق بشري ايران و ايتاليا
«متئو رنتسي»، نخستوزير ايتاليا نيز در اين نشست مشترک مطبوعاتي با بيان اينکه همواره روابطي مبتني بر دوستي بيشائبه ميان ملتها و دولتهاي دو کشور جريان داشته، گفت: دوره جديد روابط ايران و ايتاليا فرازي تاريخي از روابط دو کشور است. وي روابط دو کشور را عميق و دوستانه خواند و افزود: سابقه مثبت روابط دو کشور مبناي بسيار مؤثري براي ارتقاي هرچه بيشتر سطح تعاملات و همکاريهاي دو طرف در عرصههاي مختلف است. نخستوزير ايتاليا در ادامه با اشاره به اينکه توافق هستهاي ميان ايران و کشورهاي 1+5 بر محور اعتماد متقابل شکل گرفت، اظهار داشت: وجود و افزايش اين اعتماد متقابل، بستر مناسبي براي گسترش و تثبيت روابط اقتصادي و همکاريها در سطوح مختلف است. رنتسي با تأکيد بر اينکه ارتباطات اقتصادي و بازرگاني با ايران بايد در اسرع وقت شکل گيرد، تصريح کرد: بنا نهادن پايههاي استوار در روابط اقتصادي نيازمند نقشآفريني بانکها و مؤسسات مالي و بيمه است و امروز نمايندگان بانکها و مؤسسات مالي و بيمه بزرگ ايتاليا در سفر به تهران همراه ما هستند تا اين مقدمات را فراهم کنند.
نخستوزير ايتاليا گفت: يکي از فرازهاي روابط دو کشور ديدگاههاي نزديک به هم دو کشور در زمينه حقوق بشر و صيانت از آن است. ما در اين زمينه ديدگاه دکتر روحاني را دنبال ميکنيم که اعتقاد دارند دين براي ايجاد و گسترش صلح و آرامش ميان بشريت شکل گرفته و تلاش ما هم مبتني بر گسترش اين ديدگاه و گفتمان است.
متأسفانه در اروپا مفهوم اسلام را معادل افراط ميدانند
رنتسي با اشاره به اينکه متأسفانه افراد زيادي حتي در کشورهاي اروپايي هستند که معتقدند مفهوم اسلام دست يازيدن به افراط و خشونتگرايي است، اضافه کرد: بايد با چنين ديدگاهي مبارزه کرد و با دکتر روحاني کاملاً موافقم که يکي از ابزارهاي کارآمد مبارزه با اين ديدگاه اقدامات فرهنگي است. وي با ابراز اميدواري نسبت به اينکه در نشست بعدي گروه 7 که در کشورش برگزار ميشود بيشتر به اين موضوع پرداخته شود، اظهار داشت: از سوي ديگر تلاش خواهيم کرد تمامي بخشهاي باقي مانده از تحريمهاي ايران را برطرف و فضاي سالمتري براي ارتقاي سطح روابط اقتصادي ايجاد کنيم و همچنين راههاي گسترش و تعميق ارزشهاي فرهنگي و اسلامي برآمده از ديدگاههاي معتقد بر پرهيز از افراطگرايي را مورد بررسي قرار دهيم.
منبع: جوان آنلاین
۲۵ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]