واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
«بستنی های ایتالیایی » در تهران
روز نو : نخست وزیر ایتالیا در دومین روز از هفته کاری اروپایی ها به تهران می آید تا اولین مقام عاليرتبه «چکمه» باشد که طی یک دهه اخیر، راهی سرزمین پارس شده باشد.
دو ماه پیش بود که متئو رنتزی در رم، میزبان رئیس جمهور روحانی بود حالا قرار است مرد اول دولت ایران در کاخ خاطره انگیز سعد آباد، دعوت او را پس دهد. جریان «اعتدال» ایرانی و «دموکرات» ایتالیایی قرار است تا در تهران، اسناد مهمی را برای
همکاری های دو جانبه از جمله در بخش خودروسازی نهایی کنند. فراموش نکرده ایم که قبل از تحریم ها، هم نژادهای ما در سرزمین «داوینچی» بزرگ ترین شریک تجاری مان در اتحادیه اروپا بودند.
نکته جالب ماجرا این است که چیزی حدود 250 نفر نخست وزیر جوان و میانه روی ایتالیا را در سفر به تهران، همراهی می کنند. در هیاتی که با رنتزی ، بهار تهران را تجربه خواهند کرد، چند وزیر ، مقامات اقتصادی و همچنین مدیران ارشد بانک های بزرگ ایتالیایی ، تجار و صاحبان صنایع ایتالیایی حضور دارند. روسای صندوق ضمانت صادرات «ساچه»، شرکت نفت ایتالیا « انی» و کنفدراسیون صنایع این کشور« کنفیندوستریا» ، هم بلیت تهران شان را اوکی کرده اند. ساچه همان موسسه ای است كه کار خرید هواپیماهای ایرفرانس برای ایران را گارانتی کردند.بر اساس آنچه به تحریریه روزنامه قانون رسیده سفر آقای نخست وزیر ،2 روز طول خواهد کشید و رنتزی با دکتر روحانی، اسحاق جهانگيري معاون اول رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی ، رو در رو گفت و گو خواهد کرد.
اما این تمام ماجرا نیست؛ رنتزی قرار است تا در همایشی بزرگ که «تم» اقتصادی خواهد داشت و مدیران شرکت ها ، تجار و بازرگانان ایرانی و ایتالیایی برای حضور در آن، کارت «دعوت» دریافت کرده اند، شرکت کند.حال کمی هم درباره موضوع اسنادی که قرار است توسط رنتزی و روحانی امضا شود، صحبت کنیم؛ از قرار معلوم، کمیسیون مشترک، اسناد و یادداشت تفاهمهایی در زمینههای علمی و فناوری، گردشگری ، محیط زیست و راهآهن را به رشته تحریر در آورده اند که امضای روسای دولت پارس و رم، پای آن خواهد خورد.چیزی حدود 30 نفراز رسانه چی های ایتالیایی هم رنتزی را قدم به قدم همراهی خواهند کرد تا اخبار مربوط به این سفر مهم را به گوش دنیا برسانند.البته سفر رنتزی پایان کار ایتالیایی ها در فروردین درتهران نخواهد بود، سه روز مانده به اردیبهشت ماه، وزیر خارجه سابق ایتالیایی ها که الان شخص اول دستگاه دیپلماسی و امنیت اتحادیه اروپاست، برای بار دوم به ایران می آید تا آخرین تحولات تهران - بروکسل را مرور کند. از فدریکا موگرینی می گویم، زنی که در آخرین ماه های گفت و گوهای هسته ای، جانشین کَتی اشتون شد و شاید پا قدم او بود که داستان کشدار مذاکرات به نتیجه رسید! حالا قرار است که فدریکا برای دومین بار در طول چند ماه اخیر ، راهی تهران شود و در هوای بهاری بارانی تهران با ظریف، به گفت و گو بنشیند. هر چند موگرینی در اوج مذاکرات هسته ای، شنونده جمله معروف ظریف «هیچگاه یک ایرانی را تهدید نکنید» بود اما به هر حال، او در ذهن ایرانی ها یک شخصیت مثبت دارد.
مروری بر روابط اقتصادی ایران و ایتالیا
بعد از انقلاب اسلامی روند همکاریهای اقتصادی تهران و رم سیر صعودی بهخود گرفت و حجم مبادلات دو کشور از سال 1999 تا 2011 میلادی تقریباً سه برابر شد؛ بهطوریکه از حدود دو میلیارد یورو در سال 1999 به نزدیک به 7 میلیارد یورو در پایان سال 2010 رسید و ایتالیا به اولین شریک تجاری جمهوری اسلامی ایران در اتحادیه اروپا تبدیل شد. ایتالیا حدود 13 درصد نفت خود را از ایران تامین می کند و ایران به عنوان چهارمین صادرکننده بزرگ نفت به این کشور محسوب می شود. شرکت نفتی «انی» یکی از مهم ترین شرکت های ایتالیایی محسوب می شود که در پروژه هایی مانند توسعه فازهای 4 و 5 پارس جنوبی و میادین نفتی دارخوین مشارکت کرده و قصد دارد با رفع تحریم، به بازار ایران بازگردد. ایران همچنین بازار مهمی برای ایتالیا بوده است. شرکت بیمه اعتباری ساچه اخیرا در گزارشی اعلام کرد که از نخستین سال تحریم علیه ایران صادرات ایتالیا 19 درصد کاهش پیدا کرد و سپس به 25 درصد رسید. تحریم ها از سال 2006 میلادی 15 میلیارد یورو به اقتصاد ایتالیا زیان زد که 60 درصد این زیان تنها در سال های 2011 تا 2013 بود. ایتالیا که درگیر بدهی های عمومی، رکود و بحران اقتصادی است، بی صبرانه در انتظار لغو تحریم ها برای ورود به بازار پرسود ایران و رسیدن به فرصت های جدید اقتصادی برای شرکت هایی است که ادامه حیات آنان در گروي صادرات است.ایتالیا در دوران تحریم ها نیز در ایران کار کرد. در سالهای اخیر مناسبات دوجانبه بهرغم اتخاذ مواضع خصمانه از سوی غرب در قبال برنامه هستهای صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران، در سطح مطلوبی قرار داشته و هیأتهای عالیرتبهای در سطوح
ریاست جمهوری، معاون رئیس جمهور و وزرای خارجه بین دو کشور تبادل شده است. روند همکاریهای اقتصادی و بازرگانی فیمابین افزایش یافته و علاوه بر تبادل هیأتهای مختلف، سمینارهایی برای تقویت همکاریهای دو طرف در کلیه زمینههای اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی در پایتختهای دو کشور برگزار شده است که جدیدترین مورد آن سمینار آشنایی با فرصتهای اقتصادی و سرمایهگذاری ایران در شهرهای رم و میلان در اسفند 1389 بوده است . هر چند برخی از صنایع مهم ایتالیا از قبیل فولاد و نساجی بهتدریج به بازار ایران راه پیدا کردهاند، ولی بخش عمده مبادلات دو کشور بر پایه همکاریهای نفتی استوار بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]