واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: هنرنمایی ماهرانه نخست وزیر انگلیس در انحراف افکار عمومی
رئیس حزب مخالف در پارلمان انگلیس ، سخنان دیوید کامرون نخست وزیر این کشور را در پاسخ به اتهام هایی که ضد وی در اوراق پاناما مطرح شده، هنرنمایی ماهرانه ی وی در انحراف افکار عمومی خواند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، کامرون و پدر فقیدش در اوراق پاناما به اقدام برای فرار از مالیات و پنهان کردن دارائی ها در گریزگاه های مالیاتی متهم شده اند. این افشاگری اعتراض های گسترده ای را در انگلیس بدنبال داشته و هزاران نفر از مردم این کشور کناره گیری کامرون را از قدرت خواستار شده اند.
وی در سخنانی در مجلس عوام تلاش کرد به اتهام های مطرح شده پاسخ رسمی بدهد و از اقدام های دولت خود در مقابله با فرار مالیاتی دفاع کرد.
اما جرمی کربین (Geremy Corbin) رئیس حزب کارگر که حزب مخالف دولت در پارلمان به شمار می آید سخنان نخست وزیر را هنرنمایی ماهرانه وی در انحراف افکار عمومی خواند و افزود: « اطمینان دارم نخست وزیر هم از اقدام حرفه ای روزنامه گاران در افشای رسوایی گسترده ی فرار از مالیات در سطح دنیا که در اوراق پاناما اتفاق افتاد استقبال می کند. این افشاگری همان چیزی است که بسیاری از مردم آن را احساس کرده بودند. هم اکنون آشکار شده است که قانون برای ثروتمندان و مردم عادی متفاوت است. شاید نخست وزیر از خشم و عصبانیت مردم از این بی عدالتی بزرگ ناخرسند باشد اما چگونه امکان دارد که رفتگران ، معلمان و پرستاران کار می کنند و مالیات می پردازند اما برخی مقام های ارشد بر این باروند که قانون شامل حال آنان نمی شود. افشاگری هفته گذشته بسیار فراتر از آن چیزی است که نخست وزیر مسائل شخصی خود می خواند. در این زمینه شش پرسش مهم مطرح است که هم برای پارلمان و شاید هم برای مردم بوجود آمده است.»
کربین پرسش را بدین ترتیب مطرح کرد: « اول اینکه چرا نخست وزیر دارایی های خود را به بخش ثبت دارایی پارلمان اعلام نکرده است. اعلام دارایی های ویژه ی نخست وزیر که ممکن است با عملکرد وی ارتباط پیدا کند الزامی است. نخست وزیر می گوید رویدادهای هفته ی گذشته را بد مدیریت کرده است. نکته مهم اینجاست که چرا وی شش سال پیش دارایی هایش را که در گریزگاه مالیاتی ذخیره کرده است به بخش ثبت دارائی ها در پارلمان اعلام نکرد. دوم آیا ایشان می تواند آشکارا اعلام کند که سهام خود را در گریزگاه مالیاتی چه زمانی در سال 2010 واگذار کرده است؟ و نیز وی مشخص کند 72 هزار پوند سهامی را که در آن سال فروخته آیا در گریزگاه مالیاتی سرمایه گذاری کرده بوده است یا خیر؟»
رئیس حزب مخالف در پارلمان انگلیس سپس به قانونی اشاره کرد که بر اساس آن همه وزرای دولت موظند پیش از آغاز به کار همه دارایی های خود و خانواده خود را اعلام کنند تا از تداخل احتمالی منافع و عملکرد آنان در دولت جلوگیری شود و پرسید: « آیا نخست وزیر فهرستی از دارایی های خود در خارج از کشور به پارلمان ارائه کرده است و اگر نه آیا وی فکر نمی کند تعهد داشته است که چنین کند؟ وی هم اکنون دارد سیاست هایی را اعمال می کند که با هدف جلوگیری از خروج سرمایه از کشور طراحی و اجرا می شوند. و آیا نخست وزیر اکنون به این نتیجه نرسیده است که شفاف سازی در زمینه دارائی های شخصی باید درباره ی سپرده های خارج از کشور هم اعمال شود؟»
کربین گفت: « شرکت حقوقی موساک فونسکا که در پاناما واقع است بیش از یکصد هزار شرکت سری را در جزایر ویرجین انگلیس ثبت کرده است. این یک رسوایی به تمام معناست که قلمروهای خارجی انگلیس بیش از نیمی از شرکت های سوری موساک فونسکا را شامل می شوند. حقیقت این است که انگلستان در مرکز صنعت جهانی فرار از مالیات قرار دارد. این یک رسوایی ملی به شمار می آید و باید خاتمه پیدا کند.»
وی از اعلام نخست وزیر مبنی بر اقدام فوری برای جلوگیری از فرار مالیاتی استقبال کرد اما گفت این اقدام خیلی دیر دارد اتفاق می افتد و دولت باید خیلی زودتر از اینها به فکر اقشار فرودست جامعه می افتاد که دارند کار می کنند و مالیات می پردازند.
کربین از دیوید کامرون درخواست کرد کمیته حقیقت یاب مستقلی تشکیل دهد تا افشاگری اوراق پاناما را به دقت بررسی نماید.
رئیس حزب کارگر ضمن تاکید بر حمایت از اقدام واقعی برای پایان دادن به سوء استفاده از قانونی که ثروتمندان اجازه پیدا می کنند آن را دور بزنند اما مردم عادی باید از آن پیروی کنند افزود: « باید اطمینان حاصل کنیم که اعتماد و عدالت به نظام مالیاتی کشور بازگردانده می شود. نخست وزیر بر این باور است که فرار مالیاتی عملی است غیراخلاقی . اما خودش دارایی های خانوادگی خود را در گریزگاه مالیاتی پنهان کرد. لذا باید تلاش ها در جهت شفاف سازی این نظام مالیاتی شدت بگیرد. گام هایی عملی می توان برداشت که فرار از مالیات را سر و سامان بدهد.»
کربین در ادامه گفت خشم عمومی از عملکرد نخست وزیر نشانگر آن است که وی دیگر نمی تواند در این مقام به کار خود ادامه بدهد. شش سال است که داریم در شرایط کمرشکن ریاضت اقتصادی زندگی می کنیم. خانواده های بسیاری مجبور شده اند به مراکز تهیه غذای مجانی رو بیاورند. سالمندان از دریافت مواجب خود بازمانده اند و استانداردهای زندگی دارد کاهش پیدا می کند. اگر ثروتمندان مجبور می شدند مالیات خود را بپردازند بسیاری از این رخدادها قابل پیشگیری بود.
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]