واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تشكيل فراكسيون اميد تا نيمه ارديبهشت
روز نو : تركيب فراكسيونهاي مجلس دهم تا بدينجاي كار به غير از فراكسيون اميد بسيار نامشخص است و گفتوگوها و مذاكرات فشردهاي در اين ارتباط روبهرو و پشتپرده جريانهاي سياسي مختلف وجود دارد. در همين ارتباط روز گذشته و پس از اينكه علي مطهري در صفحه اينستاگرام خود با اشاره به درخواستهاي مكرري كه از وي براي آمادگي براي كانديداتوري رياست يا نایب رئيسي مجلس جديد شده، از آمادگي خود براي كانديداتوري نايبرئيسي مجلس جديد گفت، بحثها بيش از پيش در ارتباط با تركيب فراكسيونها و صندليهاي هيات رئيسه بالا گرفته است. فعاليت اصلاحطلبان براي مجلس جديد و همچنين بررسي مخالفخوانيها در برابر برجام دو موضوع طرح شده در گفتوگو با سيدمحمود ميرلوحي، معاون پارلماني وزير كشور دولت اصلاحات و استاندار اسبق سمنان بود كه وي در پاسخ به هر دوي اين موارد به يك موضوع مشخص و مشترك اشاره كرد و آن اينكه اصلاحطلبان و حاميان دولت مسيري كه گام اول آن را در ۹۲ و گام دوم آن را در ۹۴ برداشتند با استحكام ادامه خواهند داد.
در شرايط فعلي چه گمانههايي را در ارتباط با موضوع تركيب هيات رئيسه جديد مجلس دهم محتمل ميدانيد؟
در مجموع سياستهاي شوراي عالي اصلاحطلبان اين است كه مساله هيات رئيسه مجلس را يك موضوع درون مجلسي ميدانند. ما معتقديم تا تشكيل فراكسيون اميد و تعيين تكليف شيوه و آييننامه كار اين فراكسيون و همچنين يكي از مهمترين موضوعات كاري اين فراكسيون يعني تصميمگيري براي چگونگي مشاركت در انتخاب هيات رئيسه و اركان مجلس بايد صبر كرد و فعلا ترجيح اين است كه در اين ارتباط به مصاديق ورود نكنيم. فراكسيون اميد در حال شكلگيري است و به نظر تا نيمه ارديبهشت به سرانجام خواهد رسيد، تا آن هنگام هم جهتگيريها و تركيب مجلس دهم به صورت قطعي مشخص خواهد شد و زمان مناسبتري براي ورود به مصاديق است. در حال حاضر جريان مقابل به اميد اينكه ميان اصلاحطلبان و اعتداليون اختلاف ايجاد كند مرتب تقابل دو گزينه محتمل رياست يعني آقايان لاريجاني و عارف را به عنوان خط رسانهاي خود دنبال ميكند و به آن دامن ميزند. اين خود گواهي بر اين است كه رقيب پذيرفته كه اكثريت را به دست نياورده و با اين تاكتيكها اميد دارند بتوانند برخي از نمايندگاني كه با تابلوي مستقل در مجلس حاضر شدهاند را به سمت خود رهنمون كنند و به اردوي خود جلب كنند. گرچه در حال حاضر ميشود بهصورت انفرادي از بعضي منتخبان ليست اميد نظرشان را جستوجو كرد و بنابر آن گرايشهای آنها را در اين ارتباط به دست آورد ولي به صورت كلي در حال حاضر به نظر كمي زود ميرسد كه بتوان نظري نزديك به واقع داد و اين مساله حتما به بعد از انجام دور دوم انتخابات در حوزههاي باقيمانده موكول ميشود.
در حال حاضر منتخبان ليست اميد جلسات تقريبا منظمي دارند، شما اطلاعي از اينكه در اين جلسات آيا به مصاديق مورد بحث ورود شده داريد؟
تا جايي كه بنده شاهد هستم و اطلاع دارم اين است كه ارزيابي ديدگاهها حركت در مسير خواست و پيام راي مردم در انتخابات هفتم اسفند است، پيامي روشن از اقبال به آنچه كه ليست اميد با سرليستي آقاي عارف مطرح كردند و همين موضوع هم در ميان منتخبان ليست اميد در مجلس دهم ديده ميشود؛ موضوعي كه به راحتي و بدون زحمت چنداني ميتوان از خروجي جلسات همانديشي منتخبان ليست اميد متوجه آن شد. اما اين موضوع در شرايطي است كه در حال حاضر دوستان ما براي جمعبندي اين موارد هيچ تعجيلي ندارند و علاقه و كنجكاوي كه از بيرون مجلس شكل گرفته است در درون جلسات منتخبان ليست اميد به اين شكل نيست. در حال حاضر منتخبان ليست اميد طي اين جلسات خود را آماده ميكنند كه از لحاظ اطلاعات لازم بهروز شوند و در تلاشند تا هرچه بيشتر با سازوكارهاي فعاليت در مجلس آشنا شوند. در كنار اين موضوعات بخش مهمي از اين جلسات به بررسي مسائل كلان كشور و اولويتهايي كه نياز است به محض استقرار مجلس جديد مورد توجه قرار گيرند و بدانها پرداخته شود اختصاص داده ميشود. مساله ديگري كه دوستان در جلسات بدان ميپردازند سازوكار فراكسيون در حال تشكيل اميد است كه يكي از خواستهاي واضح رايدهندگان تشكيل و انسجام هرچه بيشتر چنين فراكسيوني براي پيگيري مطالبات مطرح شده است. يكي از پيامهاي رايهاي ليستي رايدهندگان در انتخابات هفتم اسفند به منتخبان خود اين است كه به سازوكار و ساختاري كه از شما پشتيباني كرده توجه داشته باشيد. توجه به همين موضوع سبب شده كه منتخبان ليست اميد با جديت بر اين موضوع تمركز كنند تا هرچه بهتر بتوانند فراكسيون سامانمند و قدرتمندي كه همگام خواست مردم است را در مجلس جديد تشكيل دهند. موضوع ديگري كه منجر ميشود دوستان در جلسات خود از ورود به مصاديق راجع به موضوعات مطرح در رسانهها براي رسيدن به تركيب هيات رئيسه و اركان مجلس بعدي بهدور باشند اين است كه ببينند ديگر جریانهای موجود در مجلس چه خواهند كرد و با چه تركيب و چه فراكسيونهايي در مجلس جديد حضور پيدا ميكنند. موضوعي كه در حال حاضر وجود دارد اين است كه جداي از نيروهاي مستقل ديگر نيروهايي كه خارج از ليست اميد به مجلس جديد راه يافتهاند هنوز تكليفشان مشخص نيست. اينكه آنها به چه تعداد فراكسيون و با چه وزني تقسيم ميشوند هم موضوع مورد توجهي است؛ در حال حاضر موضوع تشكيل يا عدم تشكيل فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت و همچنين موضوع اينكه آيا فراكسيون اصولگرايان مرز و محدودهشان به جبهه پايداري ختم ميشود يا ميتوانند همه را دربرگيرند از جمله مواردي است كه مطرح است و در جريان امور پيشرو تاثیرگذار است كه به همين دليل بايد براي آن برنامه داشت و در اين روزها يكي از مواردي كه بايد روي آن كار شود چنين موضوعي است.
روز گذشته آقاي مطهري اعلام كرد كه براي نايبرئيسي در مجلس جديد كانديدا خواهند شد. حال سوال اينجاست كه آيا ايشان در قالب فراكسيون اميد در مجلس دهم حاضر خواهند شد يا اينكه فراكسيوني مستقل از اصلاحطلبان و اصولگرايان بهراه مياندازند؟
در حال حاضر نميشود در اين ارتباط برآورد دقيقي داشت. آقاي مطهري در جريان انتخابات يك ليستي به نام صداي ملت دادند كه البته نتايج اين ليست را در انتخابات ديديم و پس از آن برآيند نظرات ايشان اين بود كه احترامشان را به ليست اميد و عقبه و پشتيباني كه اين ليست برايشان داشته ابراز كردند. با توجه به اينكه ليست اميد در تهران يكجا راي آورده است اما اينكه آيا همه اين ۳۰ نفر منتخب تهران يكجا عمل خواهند كرد يا به صورت ديگري باشد و مجلس آينده دو سه يا چهار فراكسيوني باشد از جمله بحثهايي است كه درحال حاضر مطرح است. اگر آقاي مطهري بتواند تعريفي از حدفاصل ليست اميد و اصلاحطلبان و اعتداليون در مجلس جديد و جريان خود داشته باشد شايد بتواند فضا را روشنتر ببیند. تا بدينجاي كار دو جريان فراكسيوني اصولگرايان و رهروان به جمعبندي نرسيدهاند و تكليف اينكه در مجلس جديد هر دو حاضر خواهند بود يا در يك فراكسيون ادغام ميشوند مشخص نيست؛ اما با اين همه به نظر ميرسد كه آقاي لاريجاني فراكسيون رهروان ولايت را تشكيل خواهند داد. در چنين شرايطي اگر آقاي مطهري هم بخواهد يك فاصله ديگري با آقاي لاريجاني و رهروان تعريف كند به نظر يك موضوع چندان روشني نباشد و در اين زمينه ابهامات جدي وجود دارد. با روشن شدن اين موضوعات و محدودهاي كه آقاي مطهري در نظر دارد ميتوان در زمينه چگونگي به سرانجام رسيدن هيات رئيسه نظر قطعي داد. جريان اصلاحات با توجه به مصالح كشور و منافع ملي با همراهي اصولگرايان معتدل از جمله آقاي مطهري و ديگر دوستاني چون ايشان گام اول و گام دوم را برداشته و خود را در سايه اين همراهي براي گام سوم كه انتخابات رياستجمهوري آينده است آماده ميكند. اصلاحطلبان ادامه اين مسير را براي كشور مفيد ميدانند و هربار نيز تاكيد كردهاند تا جايي كه منافع ملي و خواست مردم بر ادامه اين همراهي هست آن را ادامه خواهند داد.
اصلاحطلبان در مجلس آینده باید چگونه رفتار کنند تا از این طریق پیروزی روحانی در سال۹۶ تضمین شود؟
اصلاحطلبان و اصولگرایان اعتدالی قبل از هر چیز باید بکوشند از هرگونه تقابل با دولت بپرهیزند. در یک فضای مشوش تندروها میتوانند مدیریت مجلس را به دست بگیرند و این به ضرر دولت است، زیرا به وجود آمدن فضای رونق سیاسی و حتی اقتصادی نیاز به آرامش و همکاری مجدانه دولت و مجلس دارد. نمایندگان مجلس وظیفه دارند بر اساس وظایف نمایندگی خود وزارتخانههای مختلف را مورد تحقیق و تفحص قرار دهند تا از این طریق بتوانند از کاستیهای دولت در ارجای وعدههای انتخاباتیاش بکاهند تا دولت با پرونده و کارنامه روشن بتواند در رقابتهای سال ۹۶ شرکت کرده و به پیروزی برسد.
شما به بعد اقتصادی فعالیتهای مجلس اشاره کردید، اصلاح طلبان در بعد اقتصادی برای خروج کشور از حالت رکود فعلی چه برنامهای را در نظر دارند؟
درست است بهرغم اینکه دولت توانسته تورم را کاهش دهد ولی هنوز مشکلات زیادی در اقتصاد خرد و کلان کشور وجود دارد. مجلس باید بتواند دولت را در اجرای برنامههای اقتصادی کمک کند و با نظارت بر اجرای بودجه از هرگونه ریخت و پاش احتمالی جلوگیری کند و در جهت بهینهسازی اقتصاد ایران تلاش کند. خوشبختانه دولت مسیر خوبی را برای هموار کردن حضور سرمایهگذاران خارجی در اقتصاد ایران به وجود آورده است. به طور طبیعی این مسیر دارای مشکلات فراوان و سدهای زیادی است که مجلس میتواند با اصلاح قوانین و تسهیل شرایط تجارت خارجی نقش مفیدی داشته باشد. مجلس در به وجود آوردن ثبات در اقتصاد از طریق تسهیل قوانین و مقررات نقش پررنگی میتواند ایفا کند.
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]