واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نيويوركتايمز: نقش مردم در انتخاب كانديداها غيرمستقيم است
در حالي كه تنور انتخاباتي درون حزبي امريكا همچنان داغ است و به مخاطبان رقابت كانديداها دو حزب امريكا براي كسب آراي مردمي را نشان ميدهد...
در حالي كه تنور انتخاباتي درون حزبي امريكا همچنان داغ است و به مخاطبان رقابت كانديداها دو حزب امريكا براي كسب آراي مردمي را نشان ميدهد، يكي از روزنامههاي معروف امريكايي اذعان كرد كه روند انتخابات رياستجمهوري امريكا به شيوهاي است كه مردم عادي در اين انتخابات نقش چنداني ندارند. در محدوده همين دموكراسي دوحزبي اظهارات پوپوليستي كانديداي پيشتاز جمهوريخواهان آيندهاي تيره و تار را پيش چشم مردم امريكا تصوير ميكند.
بيشتر نگاهها به اين معطوف است كه آيا برني سندرز، سناتور دموكرات ميتواند گوي سبقت را از هيلاري كلينتون، وزير خارجه سابق امريكا بربايد و نامزد اصلي حزب دموكرات شود. اميدهاي طرفداران اين كانديدا براي جواب مثبت به اين سؤال با وقوع هفتمين پيروزي پي در پي سندرز در انتخابات مقدماتي حزب دموكرات، اين بار در ايالت وايومينگ بيشتر شده است.
سندرز در چند هفته گذشته پيروز قاطع ايالتهايي بوده كه انتخابات مقدماتي دموكراتها را برگزار كردهاند. او توانسته از هشت انتخابات اخير، در هفت ايالت هيلاري كلينتون را شكست دهد.
با وجود اعلام پيروزي سندرز در وايومينگ، اين ايالت نمايندگيهاي خود را ميان برني سندرز و هيلاري كلينتون بر اساس اختلاف آراي ميان كانديداها تقسيم كرد. نتايج در اين ايالت 55/7 درصد در برابر 44/3 درصد به نفع سندرز بود. بدين ترتيب هر كدام از كانديداها هفت نمايندگي را به خود اختصاص دادند و تغييري در جدول نهايي نتايج به وجود نيامد اما به لحاظ رواني، برني سندرز كه خود متولد و بزرگ شده شهر نيويورك است، ميتواند با اتكا به پيروزيهاي اخيرش اميدوارتر به انتخابات روز ۱۹ آوريل در ايالت نيويورك نگاه كند.
مردمسالاري غيرمردمي امريكا
در همين فضا وقتي موضوع نامزد شدن كانديداهاي انتخابات رياستجمهوري در امريكا مطرح ميشود، مشخص ميشود كه دموكراسي امريكايي، چندان هم دموكراتيك نيست.
روزنامه امريكايي نيويوركتايمز با اشاره به اين مطلب به رقابتهاي انتخابات رياستجمهوري امريكا اشاره كرد و نوشت: براي چندين دهه است كه دو حزب اصلي امريكا (جمهوريخواه و دموكرات) از يك پروسه پيچيده براي انتخاب نامزدهاي خود استفاده كردهاند و در اين پروسه، مردم عادي تنها به شيوه غيرمستقيم در روند انتخابات نقش دارند.
اين گزارش ميافزايد، يك هفته پيش در شهر «ناشويل»، حاميان «دونالد ترامپ» نامزد پيشتاز جمهوريخواهان در انتخابات رياستجمهوري 2016 امريكا، رهبران جمهوريخواه را متهم كردند كه تلاش ميكنند تا ليست نمايندگان (دليگيت) اين ايالت را با افراد ضدترامپ پر كنند.
از طرف ديگر حاميان «برني سندرز» رقيب دموكرات «هيلاري كلينتون» در انتخابات رياستجمهوري 2016 امريكا نيز سردرگم هستند كه به چه دليل با وجود آنكه سندرز همچنان در انتخابات درون حزبي ايالات مختلف امريكا پيروز ميشود، ظاهراً نميتواند تعداد وكلاي انتخاباتي (دليگيت) كلينتون را به واسطه پيشتازي او با وكلاي انتخاباتي ارشد كاهش دهد. در نظام پيچيده انتخابات امريكا، در واقع مردم به طور مستقيم نامزد دلخواه خود براي رياستجمهوري را انتخاب نميكنند و اين افرادي به نام «وكلاي انتخاباتي» هستند كه با رأي به كانديداها به نمايندگي از مردم، تعيين ميكنند چه كسي ميتواند نامزد يك حزب براي شركت در انتخابات (در انتخابات مقدماتي) يا رئيسجمهور بعدي امريكا (در انتخابات سراسري) باشد.
آينده امريكا با ترامپ
يك روزنامه امريكايي در گزارشي با رويكرد طنز درباره رياست جمهوري دونالد ترامپ شرايط امريكا بعد از پيروزي وي را شبيهسازي كرد.
«بوستون گلاب» در گزارشي كه مبناي آن اظهارات و مواضع مطرح شده ترامپ در جريان مبارزات انتخاباتي است، تصويري از صفحه اول فرضي خود در روز پيروزي ترامپ را منتشر و نوشته كه با صدور دستور اخراج گسترده «مهاجران غيرقانوني» توسط «رئيسجمهور ترامپ»، «آشوب و شورش» بسياري از شهرهاي امريكا را در بر ميگيرد. براي مقابله با شورش و آشوب در بسياري از شهرهاي امريكا قانون حكومت نظامي وضع و براي مدتها تمديد ميشود. با رياست جمهوري ترامپ به دليل اخراج گسترده مهاجران و آشوبها و همچنين «جنگهاي تجاري با چين و مكزيك»، بازارهاي مالي امريكا سقوط ميكند.
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]