واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: راهاندازي كلينيكهاي شهروندي با مشارکت مديريت شهري
در حالي كه بيش از 170 هزار نفر عضو شوراهاي شهر و روستا هستند وزير دادگستري از راهاندازي دفاتر و كلينيكهاي شهروندي در نقاط مختلف كشور با همكاري شوراها و شهرداريها با هدف آگاهي شهروندان از حقوق شهروندي خود خبر داد.
حجتالاسلام مصطفي پورمحمدي وزير دادگستري در بيست و ششمين اجلاس عمومي شوراي عالي استانها گفت: شوراها نقش ارزشمند، ناظر و تسهيلكننده و اتصالدهنده مردم و جامعه با مجموعه خدمتگزاران، دستاندركاران و دستگاههاي اداري هستند.
وزير دادگستري ضمن تأكيد بر تبيين نقش و جايگاه شوراها خاطرنشان كرد: شوراها بايد تلاش كنند جايگاه واقعي خود را پيدا كنند چراكه هيچكس دلسوزتر از اعضاي شوراها به شورا نيست و هيچكس جز اعضاي شوراها نميتواند جايگاه شوراها را ارتقا ببخشد و نقش خود را تقويت و مردم را بيشتر به حمايت خود بطلبد.
پورمحمدي با بيان اينكه شوراها وظايف متعددي بر عهده دارند تصريح كرد: شوراها تنها مسئول جمعآوري زبالهها، آمادهسازي پاركها، بوستانها، رنگآميزي جداول و مبلمان شهري نيستند و در واقع شوراها مسئول شهروندان هستند و شوراها قبل از هرچيز بايد حافظ حقوق شهروندان باشند و اين مطالبه اساسي است كه جامعه از شوراها دارد.
وي اظهار اميدواري كرد شوراها در تحقق وظايف خود كوشا باشند و خود را مشغول موضوعات كوچك از جمله آمادهسازي بوستانها و پاركها و... نكنند چراكه اين موارد تنها بخشي از وظايف شوراهاست و وظيفه اصلي شوراها حقوق شهروندي است.
وي با اشاره مجدد به ارتقاي جايگاه شوراها و برجسته كردن نقش و مطالبه اساسي از آنها بيان داشت: امروزه ملاك رشد كشورها حقوق شهروندي است و ما نيز بايد تلاش كنيم مردم در نقاط مختلف كشور به حقوق شهروندي خود آگاه باشند.
وي نقش شورا را در تحقق حقوق شهروندي مهم دانست و بيان كرد: شوراها ميتوانند در تبيين حقوق شهروندي، آموزش و بسترسازي آن در جامعه نقش مهمي داشته باشند به طوري كه بخشي از جامعه به دليل ناآگاهي و عدم آموزش از حقوق شهروندي خود مطلع نيستند.
وي با اشاره به همكاري معاونت حقوقي شهروندي وزارت دادگستري با مجموعه شهرداري تهران تصريح كرد: ما در مرحله نخست براي راهاندازي دفاتر و كلينيكهاي شهروندي تعاملي را با مجموعه شهرداري آغاز كردهايم به طوري كه در سراهاي محلات و برخي از مناطق و نواحي شهر تهران، دفاتر و كلينيكهاي شهروندي داير خواهد شد.
پورمحمدي با اشاره به ظرفيت و پتانسيل شوراها و NGOها و سمنها خاطرنشان كرد: هماكنون بيش از دهها هزار NGO و سمن در كشور فعال هستند و از ظرفيت بالقوهاي برخوردارند و ما ميتوانيم از اين ظرفيت جهت تحقق حقوق شهروندي استفاده كنيم.
پورمحمدي ادامه داد: وزارت دادگستري بنا دارد با همكاري شوراها و شهرداريها كلينيكيها و دفاتر حقوق شهروندي را در نقاط مختلف كشور داير كند و انشاءالله شوراهاي اسلامي شهر و روستا پشتيباني در مسئله تأمين حقوق شهروندي داشته باشند چراكه اين كار جزو كاركردهاي خاص شوراها محسوب ميشود و توان فوقالعادهاي براي حل مسائل اجتماعي و آسيبهاي اجتماعي هستند.
پورمحمدي در ادامه با اشاره به مسئله فساد در كشور خاطرنشان كرد: در هر جايي كه فساد وارد شده است حق و سلامت از در بعدي عبور نموده است و انتظار ما از شوراها نظارت است و اصليترين كار شوراها نيز جلوگيري از فساد است.
وزير دادگستري تصريح كرد: مظهر سالمسازي و اجتماعي و نماد نظارت سلامت اجتماعي شوراها بايد باشند و شوراها نبايد همانند ما كه درگير بروكراسيهاي اداري شدهايم گرفتار اينگونه موارد بشوند و مردم از شوراها انتظار سلامت اداري و اجتماعي دارند و توقع ما نيز اين است كه شوراها خود سالمساز، ايمنساز و طاهرساز باشند و نقش پاكسازي را داشته باشند و خود را از آسيبهاي مختلف دور نگه دارند.
وزير دادگستري تصريح كرد: آشنايي به حقوق شهروندي يكي از مهمترين سياستهاي راهاندازي كلينيكها و دفاتر شهروندي است و چنانچه شهروندان از حقوق خود مطلع شوند در آرامش و تعلق آنها به كشور مؤثر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]