تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848427349




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توان موشکی؛ کانون درگیری در پسابرجام


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توان موشکی؛ کانون درگیری در پسابرجام
آمریکایی‌ها از ابتدای مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 به‌دنبال طرح موضوع موشک‌های ایران در این مذاکرات بوده‌اند. اکنون و در فضای پسابرجام این موضوع با جدیت بیشتری در دستورکار قرار گرفته است. سؤالی که در اینجا پیش می‌آید، این است که چرا امریکا به‌رغم فاصله چند هزار کیلومتری با منطقه خلیج فارس، هر چند وقت یک‌بار با کشورهای منطقه رزمایش برگزار می‌کند در حالی‌که در برخورد با هرگونه رزمایش ایران در حریم امنیت خود، به گونه‌ای متناقض عمل می‌کند؟
فارس: توافق هسته­‌ای میان ایران و 1+5 به‌­منزله روندی محسوب می‌­شود که قدرت مانور دولت اوباما را به‌­واسطه القای ثمربخشی دیپلماسی فشار و تحریم علیه ایران، تقویت نموده است. در چنین شرایطی، دولت اوباما با کوبیدن بر طبل موفقیت در برخورد با برنامه هسته‌ای ایران تا حدودی بر انتقادات معطوف به ناکارآمدی سیاست­های خود که عمدتاً از سوی جمهوری‌خواهان مطرح گردیده، فایق آمده است. سناریوهای متعددی درخصوص الگوی رفتاری امریکا در فضای پسابرجام مطرح شده است. رهیافتی که اخیراً با جدیت بیشتری در دستورکار سیاست اعلامی و اعمالی امریکا قرار گرفته، تحدید توان موشکی ایران می‌­باشد.

اوباما بعد از کسب اطمینان در خصوص کنترل قابلیت­‌های هسته‌­ای ایران و قرار دادن آن بر ریل برجام، پروژه جدیدی را به دستگاه دیپلماسی امریکا سپرده است. در این زمینه، سیاست راهبردی ایالات متحده معطوف به آن است که به­‌موازات القای ناکافی بودن توافق برجام به­‌منظور لغو تمامی تحریم‌­ها، مسائل و موضوعات دیگری از جمله قابلیت­‌های موشکی ایران و مسائل منطقه‌­ای را پیش می­‌کشد تا زمینه گسترش حوزه‌­های مذاکراتی میان دو کشور و در نتیجه پی­‌ریزی چهارچوب موردنظر خود را به‌­وجود آورد.


ایالات متحده امریکا با علم به اینکه توان موشکی جایگاه ویژه­‌ای در دکترین دفاعی ایران دارد، سیاست محدودسازی راهبردی ایران را در این حوزه تعقیب نموده است. بخشی از این راهبرد از طریق پیوند دادن توان موشکی ایران به برنامه هسته­‌ای دنبال می­‌شود. مقامات کاخ سفید بر این باورند که موشک‌های آزمایش­‌شده ایران، قابلیت حمل سلاح هسته‌ای را دارد و از این ­رو باید مشمول توافق و رژیم­‌های راستی­‌آزمایی قرار گیرند. نامه مشترک آمریکا و هم‌پیمانان آن به بان‌ کی‌مون را شاید بتوان نخستین اقدام امریکا در این حوزه دانست. در این نامه به تناقض آزمایش‌های موشکی اخیر ایران با برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت اشاره شده است.


بخش دیگری از راهبرد امریکا معطوف به اطمینان­‌بخشی به متحدان و شرکای منطقه­‌ای می­‌باشد. در این حوزه، دولت اوباما اهداف متنوعی را دنبال می­‌کند. از یک‌­سو در پی آن است تا هم‌­پیمانان منطقه­‌ای خود را متقاعد نماید که توافق هسته‌­ای با ایران تأثیری بر مناسبات راهبردی ­و امنیتی این کشورها با ایالات متحده نخواهد داشت و از سوی دیگر نیز ایالات متحده از طریق پروژه ایران­ هراسی به‌­دنبال آن است تا ضمن برجسته نمودن توان موشکی ایران آن را به­‌منزله تهدیدی برای کشورهای منطقه و امنیت منطقه­ ای و حتی جهانی نشان دهد تا هم زمینه مساعد را برای فروش تسلیحات خود فراهم سازد و هم بسترهای لازم برای برهم زدن موازنه قوا در منطقه غرب آسیا به نفع رژیم صهیونیستی را به­ وجود آورد.


سفر اخیر جان کری، وزیر خارجه امریکا به منطقه و دیدار با وزرای خارجه 6 عضو شورای همکاری خلیج ­فارس را باید در همین راستا مورد بررسی قرار داد. وی در پایان این ملاقات­ها اظهار داشت که واشنگتن آماده کار با ایران برای حل­ و فصل موضوع آزمایش‌­های موشکی است. بخشی از سخنان کری در چارچوب رهیافت «موازنه تهدید» سازماندهی شده است؛ جایی­‌که وی اعلام داشت امریکا با کشورهای منطقه علیه آزمایش­های موشکی ایران متحد است. واضح است که رویکرد یادشده به­‌منزله الگوی رفتاری امریکا در فضای پسابرجام، دربردارنده نشانه­‌های تهدیدآمیزی برای توان موشکی جمهوری اسلامی ایران (به‌­عنوان شالوده دکترین دفاعی کشورمان) می­باشد.


در مجموع رویکرد امریکا در برخورد با توان موشکی ایران را می­توان تابعی از سیاست کلان این کشور برای محدودسازی توانمندی‌­های راهبردی کشورمان دانست. در چنین فرایندی، تضعیف منابع قدرت دفاع ملی و پایه­‌های بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران به­‌عنوان هدف غایی محسوب می­‌شود. حال آنکه چنین رسالتی از طریق سازوکارهای متنوعی دنبال می‌­شود؛ گاه در عین به­‌کارگیری ادبیات تهدید از امکان مذاکره با ایران برای حل ­و فصل موضوع آزمایش‌­های موشکی سخن به میان می­‌آید و گاه نیز به­‌موازات تحریم­‌های اقتصادی، از سازوکارهای تحریم فنی استفاده می­‌شود.


در این میان، سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر رد هرگونه مذاکره خارج از چارچوب هسته‌­ای بایستی به‌عنوان مبنای عمل دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گیرد. در کنار این موضوع، باید ضمن حفظ وحدت داخلی از هرگونه ارسال پالس­‌های اشتباه از سوی مقامات داخلی خودداری شود.





تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن