تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842610374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سریال ایرانی ببیند و سکه جایزه بگیرید!


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



سریال ایرانی ببیند و سکه جایزه بگیرید!
این شاه بیت تمامی سریال‌های تلویزیونی تعطیلات نوروزی سال 95 بود، با این تفاوت که در برنامه تلویزیونی "قرعه" به جای 10 میلیون تومان جایزه ویژه، برنامه‌سازان دست و دلبازی به خرج داده و 20 میلیون تومان جایزه درنظر گرفته بودند.
روز نو : هوشنگ صدفی - کارشناس رسانه و منتقد - با پرداختن به موضوع استفاده از تمهید اهدای سکه برای نشاندن مخاطب پای تلویزیون و تماشای سریال‌های نوروزی، تصریح کرده است که «تاکنون معلوم نشده در طول 13 روز برنامه پخش‌شده "قرعه"، "زعفرانی" و"بیمار استاندارد" این سکه‌های ربع‌آزادی به برندگان تلویزیونی اهدا شد یا نه؟ یا در آینده درباره قرعه‌کشی برندگان جایزه ویژه سریال‌های یادشده مراسمی برپا خواهد شد؟ در طول پخش برنامه، هیچ‌وقت برندگان اتفاقی سریال ها در ذیل برنامه‌ها قید نشدند شاید هم به دلیل کمبود بودجه، موضوع به بعد از تصویب بودجه رسانه ملی در مجلس شورای اسلامی موکول شده است !»


صدفی در ادامه مطلبش که اختصاصی در اختیار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا قرار داده، آورده است:


«دوست ندارم در این مقال به نقد و بررسی مجموعه‌های تلویزیونی بپردازم شاید به این دلیل که رسانه ملی به جز برنامه‌های "دورهمی" مدیری با چاشنی اصلاح سبیل "سروش صحت" و سر وصورت هنرمندان، فصل جدید "خندوانه" و چند مجموعه داستانی خارجی و مستند ایرانی و خارجی، حرفی برای گفتن نداشت شاید این موضوع برای مدیران جدید رسانه ملی، نوعی شکست رسانه‌ای محسوب شود.»


بودجه و بهانه تولید


او نوشته است:


«البته هربار صحبت ازریزش مخاطبان و افت برنامه های تلویزیونی می شود ساز کمبود بودجه وامکانات از سوی مدیران تلویزیونی و روابط عمومی سیما کوک می شود در حالی که در دهه هفتاد با وجود کمبود بودجه و امکانات در رسانه ملی، شبکه بومی "تهران" در قیاس با شبکه‌های فراگیر با چند برنامه زنده و بودجه اندک توانست جایگاه مهمی در بین شبکه‌های تلویزیونی ایرانی پیدا کند یا برنامه "خانواده" شبکه یک در دوره مدیریت معاونت فعلی سیما، توانست گوی سبقت را از سایر شبکه‌ها برباید؛ البته اسناد نظرسنجی این ادعا در آرشیو صداو سیما موجود است. باید کنکاش کرد و دید چرا یک شبکه بومی با مخاطبان اندک در پایتخت، توانست نسبت به مخاطبان ملی سبقت بگیرد ؟ آیا نوع برنامه‌سازی، مدیریت، خلاقیت برنامه سازان یا مدیریت کلان رسانه ملی در موفقیت ها موثر بوده است ؟ بنابراین آسیب شناسی رسانه ملی می تواند به خوبی دلایل موفقیت برنامه سازی و جذب مخاطبان در گذشته و ناکامی شرایط فعلی را به خوبی نشان دهد، چرا که برخی مدیران موفق سال های نه چندان دور، هم چنان در مدیریت رسانه ملی ایفاگر نقش هستند.


شکست تلویزیون از تلگرام


این منتقد و روزنامه‌نگار سپس تاکید کرده است که به رغم تمامی مشکلات موجود در رسانه ملی و ریزش مخاطبان گسترده، باز رسانه ملی را دوست دارد و در توضیح آن گفته است:


«شاید به این دلیل که جزو نسل دیداری و شنیداری هستم که علاقه زیادی به فرهنگ شفاهی و فضای مجازی ندارد؛ بنابراین نگارنده نیز مثل مدیران و برنامه‌سازان رسانه ملی دغدغه آب شدن تدریجی مقبولیت رسانه ملی را دارد مقبولیت و مشروعیت رسانه ملی در طول سال‌های اخیر اغلب مورد تردید مخاطبان عام وخاص قرار گرفته که لازم است در این زمینه پژوهش قابل تأملی صورت گیرد تا نقاط قوت و ضعف رسانه ملی بازنگری شود. واقعا دردآور است رییس پلیس فتای ناجا پس از انتخابات هفتم اسفند ماه در پاسخ به سوال ایسنا درباره فعالیت‌های انتخاباتی بگوید: "۷۹ درصد از کل فعالیت‌های انتخاباتی در فضای مجازی در تلگرام انجام شد و مابقی شبکه‌ها همچون فیسبوک، توئیتر و غیره نقش جدی نداشتند. پس باید پذیرفت نقش رسانه ملی در اطلاع‌رسانی انتخاباتی اخیر نیز کمرنگ تر شده است و بیراه نیست که بگوییم که رسانه ملی از شبکه‌های فضای مجازی در انتخابات اخیر شکست خورد.


در نگرش نظریه‌پردازان ارتباطات، از تلویزیون به عنوان فن‌آوری یا یک نوع ارتباط یاد می‌شود "ریموند ویلیامز" نظریه‌پرداز ارتباطات، به تلویزیون به عنوان یک محصول فرهنگی می‌نگرد، این موضوع را بیش از دیگران پرورش می‌دهد. به عبارت دیگر فرهنگ و تلویزیون به وضوح روابط دوسویه محکمی با هم دارند؛ تلویزیون بر فرهنگ اثر می‌گذارد و فرهنگ نیز در مقابل، بر تلویزیون از نظر ترفندهای تفسیری و گرایش های اجتماعی، تاثیر می گذارد.»


الگوبرداری از ماهواره‌


هوشنگ صدفی در ادامه این مطلب آورده است:


«بی‌گمان مدیران ارشد رسانه ملی در سطح کلان با وجود بضاعت‌های علمی و پژوهشی به این مهم واقفند، اما نمی‌دانم چرا در طول این سال‌ها نتوانستند از روند روبه رشد ریزش مخاطبان رسانه ملی بکاهند و حتی در خفا با وجود سامانه‌های پژوهشی قابل اعتنا در زمینه آسیب‌شناسی رسانه ملی و مخاطبان‌، اقدام عملی به خرج ندادند. گفتن این جمله از زبان مدیران یا برنامه‌سازان تلویزیونی که برنامه کلاه قرمزی، پایتخت، خندوانه، دورهمی و قس علیهذا توانسته از گرایش مخاطبان ایرانی به شبکه‌های ماهواره‌ای بکاهد نوعی دهن کجی به مجموعه باورها و نگاه‌های فرهنگی به این رسانه عریض و طویل با بودجه و امکانات گسترده است. مگر رسانه ملی با داشتن ده‌ها شبکه رادیویی و تلویزیونی متنوع چه چیزی کم دارد که شبکه تلویزیونی "من و تو" یا "بی بی سی" یا شبکه‌های هنجارشکن ماهواره‌ای دارند و بدتر از آن که اخیرا برخی از برنامه‌سازان "دورهمی"، "شب کوک"، "خندوانه"، "اخبار"، "آشپزی" و برنامه‌های دیگر دست به الگوبرداری ولو اندک از این برنامه‌ها زده‌اند. باید پذیرفت در مقابله با شبیخون فرهنگی از شبکه‌های ماهواره‌ای شکست خورده‌ایم و به‌رغم قوانین محدودکننده مجلس شورای اسلامی و برخورد نیروی انتظامی در استفاده از امکانات دریافت برنامه ماهواره‌ای کار به جایی رسیده که برنامه‌سازان تلویزیونی با الگوبرداری از آنها، برنامه مونتاژی را تحویل مخاطبان ایرانی می‌دهند؛ بنابراین از نظر فرهنگی چه اشکالی دارد که‌ آب را از سرچشمه اصلی نخوریم؟»


این منتقد در پایان مطلبش نوشته است:


«به نظر می‌رسد سالهاست که ناقوس ریزش مخاطبان رسانه ملی به صدا درآمده است اما متاسفانه مدیران رسانه ملی آن را نشنیده‌اند وگرنه چه لزومی داشت که عزت الله ضرغامی، رییس سابق رسانه ملی در دیدار با دانشجویان علوم اجتماعی دانشگاه تهران مدعی شود 95 درصد ایرانیان تلویزیون ایران را تماشا می‌کنند!


بد نیست با اشارتی از "مولانا" به مطلب پایان دهم:


من گنگ خواب دیده و عالم تمام کر / من عاجزم ز گفتن و خلق از شنیدنش»






تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن