واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آشفتهگویی مخالفان دولت
ابتکار در سرمقاله خود نوشت:
به گزارش نامهنیوز، دو دهه است که سنتی در کار سیاست افتاده است. در این دودهه هرگاه رئیس جمهوری آمده است؛ یکی از دو چهار سالش که می گذرد، طرح عبور از او کلید می خورد. چهار سال از ریاستِ جمهوری اسبق گذشته بود که طرح عبور از او کلید خورد. عده ای از جناح متبوع، که به تندروهای آن جناح شهره بودند عزم عبور یافتند. در این میان عقلا و معتدلین آن جریان برگزینه پیشین خود پای فشردند و در نهایت رئیس جمهور وقت با آراء بالاتر در پاستور ابقا شد. رئیس جمهور بعدی که بر سر کار آمد باز در بر همان پاشنه چرخید. این بار اما به جای تندروها، معتدلین و عقلای قوم اصولگرا، ساز عبور کوک کردند. طرح «دولت ائتلاف» محسن رضایی و «دولت وحدت ملی» علی لاریجانی به نوعی عبور از احمدی نژاد محسوب می شد. این بار هرچند عقلای جریان ریاست جمهور وقت، آستینِ عمل بالا زدند تا از او عبور کنند اما کارگر نیفتاد و رئیس دولت همچنان در پاستور ماند. در این عبور، عده ای از جریان متبوع روسای جمهور وقت آهنگ عبور می زدند. در یک عبور تندروها محور بودند و در دیگری عقلا. نقد اولی ها محافظه کاری رئیس جمهور اصلاح طلب بود و نقد دومی ها تندروی رئیس جمهور اصولگرا.
اخیراً نیز با نزدیک شدن به پایان دوره اول ریاست حسن روحانی، اقلیت نزدیک به دولت پیشین سخن از چهارساله بودنِ این دولت می کنند. ابهام ایجاست که چگونه قرار است از رئیس جمهور عبور کنند؟ حامیان دولت پیشین که هیچ کدام در ریاستِ روحانی نقشی نداشتند. از قضا در این سه سال از اردوگاهِ اصولگرا ریزش های زیادی به سبد روحانی صورت گرفت. جدا شدن علی لاریجانی و ناطق نوری از اصولگرایان در این انتخابات از خسران های بزرگ جریان اصولگرایی به حساب می آید. البته دو ژنرال اصولگرا هنوز هم اصولگرا هستند اما نه بر مدار تندروان. تندروانی که امروز مدار و محور جریان اصولگرا
شده اند. حضور نیروهای نزدیک به علی لاریجانی در لیست مورد حمایت دولت و اصلاح طلبان، خود گواه این ادعاست. قراعت تندروهای جریان اصولگرا(که دهه ای است محور آن جریان شده اند) از اتفاقات سیاسی، هر روز فاصله بیشتری با قرائت معتدلین و عقلای آن جریان می گیرد. سخنان اخیر کاظم جلالی در مورد حوادث سال 88 به هیچ وجه قابل جمع با مواضع لیست «جبهه متحد اصولگرایان» نیست. حوادث سال 88 یکی از نقاط عطف سیاست در ایران است. نحوه ی قرائت آن حوادث، صف بندی جدیدی در سیاست داخلی ایران ایجاد کرده است. نگاه منتسبان به علی لاریجانی به برجام و تعامل با دنیا نیز از تفاوت های آشکار و عمیق این دو گروه حکایت دارد. آفتاب عقلانیت و اعتدال برآمده است و از دستمایه این آفتاب گره های زیادی گشوده شده و ظرفیت جدیدی از نظام شکوفا شده است. مشکل تندروها این است که هنوز این ضرورت را درک نکرده اند. جامعه صف بندی جدیدی یافته است. نگاهی به سبد آرای لیست امید می تواند پیام های زیادی داشته باشد. گو اینکه هنوز در درک چرایی پیروزی حسن روحانی در سال 92 هم مانده اند که این چنین پیش گویی هایی به کمان گمان می افکنند. شاید فکر می کنند حسن روحانی از راست برخاسته است. طرح چهارساله کردن ریاست جمهوری از دالان «عبور» می گذرد. عبور نیز علی القاعده باید از جریان متبوع و همراهان دیروز باشد نه از اپوزیسیون دولت! اگر اصلاح طلبان سخن از عبور بگویند و یا از چهار ساله بودن دولت روحانی حرفی بزنند، کمی راست می آید اما از مخالفان شناسنامه دار که این حرف شنیدنی نیست! تو گویی انتخاباتِ اسفند 94 مخالفان دولت را به آشفته گویی کشانده است و آنان را دچار سردرگمی و گیجی سیاسی کرده است. آنان هنوز زمین بازی را تشخیص نداده اند. و با این آشفته گویی ها ره به جایی نخواهند برد.
منبع: روزنامه ابتکار
۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]