تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830020686




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درها مي‌توانند روي همان پاشنه فرصت‌سوزي سابق بچرخند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: درها مي‌توانند روي همان پاشنه فرصت‌سوزي سابق بچرخند
اعتماد در یادداشتی آورده است:
به گزارش نامه‌نیوز، مردم در جريان انتخابات ۹۴ باز به قدرت خود پي بردند و همين نكته مي‌تواند براي سال ۹۵ اميدبخش باشد. انتخابات ۹۴ براي مردم دوباره روشن كرد حتي در شرايط نابرابر سياسي هم مي‌توانند تاثيرگذار باشند و در مسير كمك به توسعه كشور قدم بردارند. اين انتخابات براي دولت و همراهان دولت هم خوشايند بود، زيرا دولت مي‌تواند اميدوار باشد در مجلس بعدي نماينده‌هاي همراه با توسعه پرشمارترند.  با توجه به دو نكته فوق مي‌توانيم نسبت به سال ۹۵ نگاهي مثبت‌ و اميدوارانه داشته باشيم و به پيامدهاي آن هم براي جامعه مدني و هم براي دولت اميدوار باشيم. اما متاسفانه نمي‌توانيم اين نگاه را به صورت همه‌جانبه به چشم‌انداز سال ۹۵ داشته باشيم، زيرا نتيجه انتخابات ۹۴ مثل انتخابات ۹۲ براي بخشي از قدرت سياسي كه در جريان انتخابات تا حدي ناكام شده، هضم نشده است و اين جريان مقاومت و كارشكني مي‌كند. آنها براي مقاومت‌شان از امكانات عمومي و امنيت برخوردار هستند و از درون به جامعه ضربه مي‌زنند. هر انتخاباتي طرف شكست‌خورده و پيروز دارد و هر پرونده‌اي هم موافقان و مخالفاني. انتخابات مجلس و سامان يافتن پرونده هسته‌اي، اگرچه براي بخشي از حكومت و جامعه خوشايند بود، ظاهرا براي بخشي ديگر ناخوشايند است. تندروها كه اتفاقا قدرت سياسي هم دارند و در ١٠ سال اخير توجهي به بحران اقتصادي و آسيب‌هايي كه دولت نهم و دهم ايجاد كرد نداشتند، يك‌باره به فكر مشكلات اقتصادي افتاده‌اند و تلاش مي‌كنند دولت روحاني را مقصر جلوه دهند. در حالي كه معضلات جامعه ما آنقدر جدي است كه حتي اگر تمام حاكميت و تمام نيروهاي جامعه مدني با يكديگر براي بيست سال آينده همراه و هم‌صدا شوند، باز هم به راحتي مهار نمي‌شوند؛  مثل معضل اشتغال يا تخريب فزاينده اقليم ايران. اين ساز مخالف و موانع‌تراشي‌ها از آنجا كه با استفاده از امكانات عمومي صورت مي‌گيرد، با وجود اميد مردم و دولت روحاني، روند توسعه را كند مي‌كند و فرصت پيشرفت را از جامعه مي‌گيرد.

مردم در جريان انتخابات ۹۴ باز به قدرت خود پي بردند و همين نكته مي‌تواند براي سال ۹۵ اميدبخش باشد. انتخابات ۹۴ براي مردم دوباره روشن كرد حتي در شرايط نابرابر سياسي هم مي‌توانند تاثيرگذار باشند و در مسير كمك به توسعه كشور قدم بردارند. اين انتخابات براي دولت و همراهان دولت هم خوشايند بود، زيرا دولت مي‌تواند اميدوار باشد در مجلس بعدي نماينده‌هاي همراه با توسعه پرشمارترند.  با توجه به دو نكته فوق مي‌توانيم نسبت به سال ۹۵ نگاهي مثبت‌ و اميدوارانه داشته باشيم و به پيامدهاي آن هم براي جامعه مدني و هم براي دولت اميدوار باشيم. اما متاسفانه نمي‌توانيم اين نگاه را به صورت همه‌جانبه به چشم‌انداز سال ۹۵ داشته باشيم، زيرا نتيجه انتخابات ۹۴ مثل انتخابات ۹۲ براي بخشي از قدرت سياسي كه در جريان انتخابات تا حدي ناكام شده، هضم نشده است و اين جريان مقاومت و كارشكني مي‌كند. آنها براي مقاومت‌شان از امكانات عمومي و امنيت برخوردار هستند و از درون به جامعه ضربه مي‌زنند. هر انتخاباتي طرف شكست‌خورده و پيروز دارد و هر پرونده‌اي هم موافقان و مخالفاني. انتخابات مجلس و سامان يافتن پرونده هسته‌اي، اگرچه براي بخشي از حكومت و جامعه خوشايند بود، ظاهرا براي بخشي ديگر ناخوشايند است. تندروها كه اتفاقا قدرت سياسي هم دارند و در ١٠ سال اخير توجهي به بحران اقتصادي و آسيب‌هايي كه دولت نهم و دهم ايجاد كرد نداشتند، يك‌باره به فكر مشكلات اقتصادي افتاده‌اند و تلاش مي‌كنند دولت روحاني را مقصر جلوه دهند. در حالي كه معضلات جامعه ما آنقدر جدي است كه حتي اگر تمام حاكميت و تمام نيروهاي جامعه مدني با يكديگر براي بيست سال آينده همراه و هم‌صدا شوند، باز هم به راحتي مهار نمي‌شوند؛  مثل معضل اشتغال يا تخريب فزاينده اقليم ايران. اين ساز مخالف و موانع‌تراشي‌ها از آنجا كه با استفاده از امكانات عمومي صورت مي‌گيرد، با وجود اميد مردم و دولت روحاني، روند توسعه را كند مي‌كند و فرصت پيشرفت را از جامعه مي‌گيرد. بنابراين به خاطر اين مانع‌تراشي‌هاي سازمان‌يافته نمي‌توانيم با وجود دستاوردها و اميدهاي كسب شده در سال ۹۴، به سال ۹۵ نگاهي صرفا خوش‌بينانه داشته باشيم.

توجه به گرايش‌هاي سياسي مردم روشن‌ مي‌كند چگونه مي‌توانيم در سال ۹۵ فرصت رشد و توسعه را، با وجود اقدام مثبتي كه مردم در سال ۹۴ انجام دادند، از دست بدهيم. در جامعه ايران تقريبا ١٠ درصد از مردم در فقر اضطراري هستند و متاسفانه آنقدر در ضعف هستند كه شرايطي ندارند تا نسبت به سياست و جامعه مدني و روند توسعه كشور حساسيت لازم را داشته باشند (و يكي از اهداف مهم رشد و توسعه ايران كاستن از تعداد و درصد اين فقرا است) . رفتار سياسي گذشته مردم نشان مي‌دهد كه حدود ۲۰ درصد ديگر هم حتي در دوره رونق سياسي مثل خرداد ۷۶ حساسيت سياسي به امور عمومي ندارند و اصلا راي نمي‌دهند و بيشتر به زندگي شخصي‌شان متوجه و مشغول‌اند يا با هر گونه مشاركت در ساختار سياسي كنوني مخالف‌اند. حدود ۲۰ درصد مردم هم حتي در شرايط سخت باز اصلاح‌طلب‌اند و همچنان مي‌خواهند نسبت به آينده اميدوار باشند، حتي در شرايط ركود تورمي. حدود ۱۵ درصد مردم پايگاه اصولگرايانند ولي تندروها به آنها مي‌گويند شما در انتخابات ۹۴ تهران شكست نخورديد، بلكه تهراني‌ها هستند كه اهل كوفه هستند و دين و ايمان ندارند! يك جمعيت بزرگ حدودا ۳۵ درصدي خاكستري هم بسته به اوضاع تصميم مي‌گيرند.

سخن من اين است كه تندروها با مقاومتي كه در برابر روند توسعه و دولت و ميانه‌رو‌ها و اصلاح‌طلبان مي‌كنند نخواهند توانست از ميان ۳۵ درصد خاكستري نيرو جذب كنند. تندروها حتي نتوانستند از ميان فقرا بخش قابل توجهي را به خود متمايل كنند. تنها پيامد كارشكني تندروها اين است كه اين ۳۵ درصد را مي‌تواند نااميد كند و اين يعني ضربه كاري به منافع ملي كشور. متاسفانه مهم‌ترين دستاورد اين ممانعت‌ها از سوي تندروها همان محروم كردن ايران از رشد و توسعه است و اينكه جامعه را به در جا زدن وادار و ميزان پيش‌بيني‌پذيري وضع جامعه را هم كم‌تر كنند. با چنين ارزيابي از جامعه مي‌توان با حمايت از دولت و تقويت اميد مردم در جهت رشد و توسعه و تقويت منافع ملي كشور در سال ۹۵ گام برداشت اما با اين شرط كه آن بخش از قدرت سياسي، به‌جاي مقاومت در برابر دولت و جامعه مدني بخواهد كه همراه جامعه در مسير توسعه قدم بردارد. متاسفانه تا زماني كه اين بخش از موضع اتكا به امكانات عمومي به عنوان مخالف توسعه مي‌ايستد، درب رشد كشور مي‌تواند بر همان پاشنه فرصت‌سوزي گذشته بچرخد و چالش‌هاي فرصت‌سوز تداوم پيدا كند (با وجود اينكه مردم در ۹۴ مثل ۹۲ اميد آفريدند).


منبع: روزنامه اعتماد


۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن