واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
مشکل دریاچه ارومیه ترسناک است
روز نو : هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران گفت: واقعیت این است که مشکل دریاچه ارومیه را خود ما انسانها ایجاد کردهایم و خودمان هم باید حلش کنیم.
گری لوئیس در مراسم امضای فاز سوم سند همکاری مشترک سازمان ملل متحد، دولت ژاپن و سازمان حفاظت محیطزیست در حوزه آبریز دریاچه ارومیه، گفت: دریاچه ارومیه با اهمیت ملی و بینالمللی دچار مشکل جدی است. مشکل از نظر زیستی، از نظر مردم، برای معیشت مردم و برای سلامت مردم، وحشتناک و ترسناک است.
وی با بیان اینکه علت خشک شدن دریاچه ارومیه کاملاً مشخص است، گفت: علت عمده این است که اغلب آب حوزه دریاچه ارومیه به کشاورزی و برای تولید غذا، تغییر کاربری داده شده که هدف باارزشی است ولی استفاده بیش از حد ما از این منابع، خود را به صورت خشک شدن دریاچه نشان میدهد.
گری لوئیس تصریح کرد: به عنوان یک واقعیت ما انسانها این مشکل را خودمان ایجاد کردهایم و خودمان باید آن را حل کنیم؛ ما میتوانیم و ما این کار را میکنیم.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران گفت: تمرکز ما باید در بخش کشاورزی باشد تا آب را صرفهجویی کنیم و آب صرفهجویی شده را به سمت دریاچه جریان بدهیم و مطمئن شویم که معیشت کشاورزان هم پایدار مانده است.
گری لوئیس افزود: در حقیقت سازمان ملل با دولت جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۵ فعالیت مشترک داشته است که طرح حفاظت تالابهای ایران را در این همکاری شروع کردیم و دریاچه ارومیه از اولین پایلوتهای ما بوده است.
وی توضیح داد: ما در سال سوم کارمان را با ذینفعان مختلف، توسعه خواهیم داد. جوامع محلی، کشاورزان، سازمانهای جامعهمحور و همچنین سازمانهای ملی و محلی دولتی مثل سازمان حفاظت از محیطزیست در این پروژه همکاری دارند. هدف ما در این کار، کاهش مصرف آب و کاهش مصرف مواد شیمیایی و کنترل آلودگی در دریاچه است.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران گفت: در طول مدت همکاری با ایران در سه سال آخر یک دوست جدید همراه ما شده است. ژاپن در دنیا به عنوان یک کشور پیشرو در حل مشکلات جهانی شناخته شده است.
گری لوئیس ادامه داد: امسال با امضای این تفاهمنامه، وارد سومین سال مشارکت در آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی میشویم و از ژاپن تشکر میکنیم که کمکش را از طریق UNDP به پروژه رسانده است.یک سوم آب مصرفی بخش کشاورزی را به دریاچه ارومیه برگردانده ایم
وی در تشریح دستاوردهای کلیدی این پروژه گفت: ۷۵ روستا را تا امروز تحت پوشش کامل پروژه قرار دادهایم. در این فرآیند اراضی کشاورزی ۵۰ هزار هکتاری را پوشش دادهایم و در کل این منطقه که کار میکردیم، یک سوم آب مصرفی بخش کشاورزی را صرفهجویی کردیم که میتواند به دریاچه ارومیه برگردد.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران افزود: جایی که کار کردیم، مصرف مواد شیمیایی را تا ۴۰ درصد کاهش دهیم و در تعداد کمی از مزارع، مصرف این مواد را به صفر رساندیم.
گری لوئیس با تاکید بر اینکه کاری که انجام شده قابل توجه و بزرگ بوده و به طور قطع میتواند در احیای دریاچه ارومیه تاثیر داشته باشد، تصریح کرد: تمام کاری که ما کردهایم تنها پنج درصد اراضی حوزه دریاچه ارومیه را تحت پوشش قرار میدهد؛ بنابراین نیاز فوری ما، تعمیم و ارتقای نتایج است.
وی ادامه داد: ما مجبوریم که این تجربه را به مقیاسهای بزرگتر تعمیم بدهیم. سازمان ملل و UNDP در اولویتگذاری برنامه ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، محیطزیست را یکی از اولویتهای مشارکت با جمهوری اسلامی ایران تعیین کرده است و در این برنامه با همکاری شرکا، همکاران و دوستانمان در دولت جمهوری اسلامی ایران در چند محور پروژه را پیش خواهیم برد.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران، آب، تخریب اراضی شامل جنگلزدایی و بیابانزایی، ارتقای کارآیی مصرف انرژی در راستای اهداف رئیسجمهور برای رسیدن به اقتصاد کم کربن، آلودگی آب و هوا که شامل ریزگردها هم میشود و تنوع زیستی و گونههای در خطر انقراض از جمله یوزپلنگ آسیایی را به عنوان مسائل مورد توجه برشمرد.عمده افزایش تراز دریاچه ارومیه به دلیل وضعیت خوب بارندگی است
گری لوئیس از خبرنگاران و اصحاب رسانه تشکر کرد و گفت: بدون تلاش و پیگیری شما، کار ما مسکوت میماند و با کار شما، حرفهای ما به خانهها میرود و در قلب و فکر مردم میرود و اثربخشی کار ما را افزایش میدهد.
وی ادامه داد: همه میدانیم بخش عمده افزایش تراز دریاچه ارومیه به دلیل وضعیت خوب بارندگی است و با ذوب شدن برفها، وضعیت بهتر نیز خواهد شد. اما یادمان باشد که حمایت طبیعت که ایجاد شده میتواند تلاشهای ما را برای احیا تسریع کند و امیدواریم که مشکل با ایجاد راهحلهای دوطرفه حل شود.
هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران در پایان گفت: بیایید که همچنان به سمت هدفمان حرکت کنیم، قدردان کمکهای خارج از کشور و طبیعت باشیم و به قول شما ایرانیها از تو حرکت، از خدا برکت.
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]