واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: رایج ترین روش درمان پوکی استخوان، استفاده از مکمل های دارویی محتوی کلسیم و ویتامین D و هورمون درمانی است که، غالبا از این درمان ها به صورت ترکیبی استفاده می شود. اما امروزه روش جدیدی با نام توربوتراپی را می توان جایگزین این روشها نمود.
توربو تراپی، توربوسانیک یا ویبریشن تراپی چیست و چه کاربردهایی دارد؟توربو تراپی یا بصورت دقیق تر (Sonic Whole-Body Vibration (SWBV تکنولوژی جدیدی است که جهت ایجاد ارتعاش از امواج صوتی بجای امواج موتور های ویبره یا چرخشی استفاده می کند. این تکنولوژی یک سیستم صوتی با مدارهای مغناطیسی جدید را بجای موتورهای ویبره چرخشی به کار گرفته است و در نظر دارد که تمام جنبه های منفی موتور های ویبره را از بین ببرد.ویبره های چرخشی علاوه بر صدا و معایب زیادی که موجب ایجاد مشکلاتی برای بدن می گردد، از لحاظ کارایی و قدرت، نمی توانند در سطح ارتعاشاتی SWBV عمل کنند. بیشتر ورزش های معمول مانند پیاده روی، دویدن و اسب سواری با فرکانس پایین از 1 تا 8 هرتز بر روی بدن تاثیر می گذارند. با SWBV امکان ورزش و تمرین در این فرکانس های فوق پایین فراهم شده است و شما میتوانید شدت فرکانس و پریود آن را از 3 تا 50 هرتز کنترل کنید. از آن مهمتر اینکه، حرکات صرفا عمودی است، همان جهتی که بدن ما در طی ورزش های معمول تجربه می کند. این تکنولوژی توسط شرکت توربو سونیک آمریکا و با عنوان “ورزش ارتعاشی تمام بدن” (whole body vibration exercise) و با نام تجاری SWBV که مخفف Sonic-Whole-Body-Vibration می باشد، طی سال های اخیر ارائه شده است.
با بهره گیری از روش توربوتراپی، می توان به کمک امواج توربوسانیک فیبرهای عضلانی را متناسب با فرکانس اعمال شده منقبض کرده، با این روش بدون اینکه فرد نیاز به تلاش فیزیکی و خسته کننده ای داشته باشد، قدرت عضلاتش افزایش مییابد. اکثر بیماران دچار پوکی استخوان، به غیر از مساله کهولت سن از بیماری های زمینه ای مثل بیماری های قلبی – عروقی، چاقی، آرتروز، بیماری های روماتیسمی یا برخی معلولیت ها رنج می برند و قادر به ورزش کردن نیستند و این موضوع باعث تحلیل رفتن بافت عضله آنها می گردد.لرزش های توربوسانیک به صورت لرزش های پرسرعت صوتی به شکل عمودی است که در جهت خلاف جاذبه بر استخوان ها وارد می شود که موجب جذب کلسیم خون توسط استخوان ها شده، به تراکم استخوان ها می افزاید. این روش تقویت عضلات می تواند، جایگزین ورزش های مقاومتی و حرکات فیزیکی در افراد سالمند و نیز افرادی شود که به دلیل نداشتن وقت کافی قادر به انجام تمرینات مورد نظر نیستند.توربوتراپی همچنین در افرادی که به دلیل کم تحرکی، بیماری های مختلف مانند کم کاری تیروئید، ژنتیک، تغذیه نامناسب، اختلالات هورمونی و ... دچار چاقی هستند، یا افرادی که به دلایل بیماری های مفصلی مثل آرتروز و کاهش قدرت عضلات، قادر به فعالیت مناسب نیستند و این فرایند منجر به چاقی در آن ها شده است، می تواند به افزایش متابولیسم سلولی و افزایش مصرف کالری و کاهش وزن کمک کند.از طرف دیگر بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، پوکی استخوان به عنوان یک عامل خطرناک و کشنده در کنار سرطان ها، سکته های قلبی و مغزی حیات افراد را تهدید می کند. پوکی استخوان فی نفسه به عنوان بیماری تلقی نمی شود، اما عوارض خطرناکی همچون شکستگی ها را دارد که این شکستگی ها می تواند، ناشی از ضربات شدید یا خفیف و در مواردی حتی بدون ایجاد ضربه ایجاد شود. برخی از این شکستگی ها مثل شکستگی لگن می تواند، منجر به مرگ شود.رایج ترین روش درمان پوکی استخوان، استفاده از مکمل های دارویی محتوی کلسیم و ویتامین D و هورمون درمانی است که، غالبا از این درمان ها به صورت ترکیبی استفاده می شود. اما ممکن است، برخی از بیماران به دلایل خاصی مانند مشکلات گوارشی، کلیوی و... قادر به استفاده از این درمان ها نباشند. در چنین مواقعی انجام تمرینات ورزشی مقاومتی، با تحمل وزنه که افزایش تراکم استخوان را به همراه دارد به بیمار توصیه می شود.علاوه بر موارد گفته شده، لرزش های توربوسانیک موجب تحریک پرده تغذیه کننده غضروف ( سینوویال) و تغذیه مناسب تر غضروف مفصلی شده که این امر از طریق پمپ مکرر مایع سینوویال به داخل و خارج غضروف، متناسب با فرکانس توربوتراپی انجام می شود. یافته های پژوهشی بیانگر آن است که، بهبود وضعیت غضروف های مفصلی در زانوها، مفاصل ران و ستون فقرات از کمر تا گردن موجب کاهش درد پس از چند جلسه درمان با روش توربوتراپی گردیده و در کنار درمان های دارویی موجب تسریع در روند درمان می شود و همچنین از ویژگی های مهم این روش درمانی آن است که، افراد تحت درمان در پایان هر جلسه درمانی احساس خستگی نمی کنند.
تهیه و ترجمه: گروه سلامت سیمرغ
اختصاصی سیمرغ
عضله سازیپوکی استخوان
زیر مجموعه: سلامت دسته: تازه ها و ویژه های سلامت
بازدید: 8
منتشر شده در 1395/01/18
1395/01/18
###12##12###
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]