تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):برتر از هر کار نیکی، کاری هست تا جاییکه مرد در راه خدا کشته شود، پس چون در راه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821239710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دلایل استقبال سرد کاسترو از اوباما و بهای انقلابی‌ماندن کوبا +تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:الف: دلایل استقبال سرد کاسترو از اوباما و بهای انقلابی‌ماندن کوبا +تصاویر

تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۸ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۵
کوبا آخرین کشور آمریکایی بود که برده داری را در ۱۸۸۶ لغو کرد. کوبای انقلابی همواره در عرصه بین‌الملل به عنوان یکی از مدافعان کارزار ضدنژادپرستی در جهان شناخته می‌شود.به گزارش مشرق،  «ما نیازی به هدیه از جانب امپراتوری (آمریکا) نداریم.». این بخشی از نامه ۱۵۰۰ کلمه‌ای «فیدل کاسترو»، رییس جمهور سابق کوبا در واکنش به سفر هفته گذشته اوباما به این کشور بود که در روزهای اخیر در رسانه‌های دولتی کوبا منتشر شد.
دلایل استقبال سرد کاسترو از اوباما و بهای انقلابی‌ماندن کوبا +تصاویر
صحنه جنجالی نشست خبری کاسترو و اوباما که در پایان آن رئیس جمهور کوبا مانع از حرکت اوباما برای در آغوش‌کشیدن خود شد
 فیدل ضمن برشمردن تاریخچه دشمنی‌های آمریکا نسبت به کشورش و تاکید مجدد بر استقلال کوبا، به امریکا هشدار داد که کشورش نیازی به الطاف آمریکایی ندارد. رهبر سابق کوبا در این نامه نسبتا بلند خود در پاسخ به خواست اوباما برای «فراموشی گذشته‌ها و چشم‌دوختن به دوستی آینده»، محاصره بیر‌حمانه 60 ساله کوبا توسط آمریکا، خصومت نیم‌قرنی آن از طریق وضع تحریم‌های سنگین تجاری، حمله به تمامیت ارضی کوبا در جریان تجاوز به خلیج خوک‌ها در 1961 و سرنگونی هواپیمای کوبایی توسط کوبایی‌های تبعیدی مورد حمایت آمریکا و کشته‌شدن 73 سرنشین آن در 1976 را یادآور شد. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 گفتنی است که در جریان سفر سه روزه اوباما به کوبا، رییس جمهور آمریکا حتی یک بار هم نام فیدل را به زبان نیاورد، ولی چند دیدار با برادر 84 ساله او، رائول، رییس جمهور فعلی کشور داشت. رائول هم ضمن استقبال سرد از اوباما، چندبار در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک، به صراحت و به طور مستقیم در برابر رییس جمهور امریکا موضع گرفت، تا نشان دهد که همان انقلابی دیروز است که در دهه 1950، در کوه‌های سییرا مائسترا بر علیه حکومت دست نشانده آمریکای «فولجنسیو باتیستا»، در کنار فیدل و چه گوارا جنگیده بود. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
از راست: چه گوارا، رائول و فیدل در دوران اوج انقلابی گری
 اما فیدل و رائول چرا در برابر اوباما و لبخندهای آمریکا چنین موضعی گرفته‌اند؟ آن‌ها چرا به رویکرد جدید واشینگتن برای نزدیکی به هاوانا با چشم تردید نگاه می‌کنند؟ آن دو و سایر رهبران کوبا نگران از دست رفتن کدام دستاوردها به واسطه آغوش گشودن به روی آمریکا هستند؟ 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
رائول و فیدل، همچنان انقلابی
 تصویری که رسانه‌های غربی در همه این سال‌ها از کوبا به دست داده‌اند، تصویر کشوری فقیر، بدبخت و منزوی است که تحت دیکتاتوری برادران کاسترو دست و پا می‌زند و در خقفان نبود آزادی از عشق دموکراسی از نوع آمریکایی بی‌تاب است. این تصویر تا چه اندازه درست است؟ در گزارش پیش رو سعی داریم بر بخشی از آن چه که انقلاب کوبا در عمر 6 دهه‌ای خود صورت داده است، پرتوی بیافکنیم، تا تصویری ملموس‌تر از دغدغه‌های رهبران کوبا ارایه دهیم.  کوبا؛ یک انقلاب واقعی در نظام آموزش
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

از 1959، یعنی زمان پیروزی انقلاب کوبا، این کشور یک انقلاب واقعی در آموزش به راه انداخت. بی‌سوادی و عقب‌ماندگی تحصیلی پیش از 1959 یک مشکل حاد در کوبا بود. اولین و بزرگ ترین دستاورد کوبا در زمینه آموزش، ریشه‌کنی بی‌سوادی بود(در 1959، نرخ بی‌سوادی حدود 25 درصد بود).
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
پوستر کمپین سوادآموزی در کوبا
 دولت انقلابی کارزار سواداموزی به راه انداخت که در آن حدود 280000 داوطلب کار آموزش توده مردم را به عهده گرفتند و توانستند در عرض یک سال تقریبا بی‌سوادی را به کل ریشه کن کنند. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
داوطلبان کمپین سوادآموزی
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 مدت کوتاهی بعد، تحصیلات رایگان در همه مقاطع، از پیش دبستانی تا آخر دکترا، در دستور کار دولت قرار گرفت و اجرایی شد. این تحصیلات که در اختیار همه اقشار جامعه کوبا قرار دارد، توسط قانون اساسی و دولت کوبا تضمین شده است. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 کوبا امروز بیشترین سرانه آموزگار را به نسبت جمعیت خود در جهان دارد. رهبران انقلاب کوبا از ابتدا به اهمیت بنیادین آموزش عمومی واقف بودند. آن‌ها می‌دانستند که اموزش، اولین گام در تحقق شخصیت فردی هر کوبایی است که در نهایت خیر آن به کل جامعه می‌رسد. به علاوه، آموزش رایگان برای همه، یک ابزار عملی و موثر برای تحقق برابری در جامعه هم هست. حتی در جامعه‌ای که نابرابر طبقاتی حذف‌شده باشد، نابرابری آموزشی و شغلی به جای می‌ماند. وقتی تحصیلات از ابتدا تا به انتها برای همه آحاد جامعه ممکن، در دسترس و رایگان باشد، بخش مهمی از پیش زمینه‌های برابری محقق می‌گردد. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

معجزه در نظام سلامت
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 نظام سلامت در کوبا همچون نظام آموزش، کاملا رایگان است- از گهواره تا گور. نه تنها این نظام سلامت رایگان است، که یکی از بهترین‌ها در جهان هم محسوب می‌شود.   پیش از انقلاب 1959، اکثریت عمده کوبایی‌ها دسترسی محدودی به خدمات پزشکی و سلامت داشتند. نخبگان سرمایه‌دار، پزشکان خصوصی خود را داشتند، ولی فقراء تنها به چند بیمارستان محدود با امکانات ابتدایی دسترسی داشتند و داروها و وسایل درمان بسیار گران بود. در روستاها وضع بسیار وخیم تر بود. عملا چیزی به نام خدمات پزشکی در روستاهای کوبا وجود نداشت. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 یکی از شعارهای اصلی انقلاب کوبا این بود که نظام سلامت همگانی و رایگان، حق پایه‌ای شهروندان کوباست. انقلاب کوبا در واقع یک جور اخلاق پزشکی جدید را در این کشور پایه‌ریزی کرد- پزشکی نه برای منفعت شخصی، که برای خدمت به خلق. قانون اساسی 1976 کوبا صراحت دارد که : «دولت حق تامین خدمات پزشکی و بیمارستانی را از طریق ایجاد شبکه‌های خدمات پزشکی روستایی، ارتقاء کمپین‌های سلامت عمومی، آموزش سلامت، معاینات منظم پزشکی، واکسیناسیون عمومی و سایر اقدامات جهت پیش‌گیری از شیوع بیماری، تضمین می کند.» 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 طبق گزارش های «سازمان سلامت جهانی»، امید به زنده‌ماندن (که در کشور ما به اشتباه امید به زندگی ترجمه شده است) در کوبا 78 سال است، 76 سال برای مردان و 80 سال برای زنان. در مقایسه، امید به زنده ماندن در آمریکا برای مردان 75 و برای زنان 80 سال است. این نرخ در کوبای 1959 به طور میانگین تنها 58 سال بود. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 در واقع کوبا بیش از هر کشوری در دنیا، به نسبت جمعیت، پزشک دارد. در 1959، تنها 6300 پزشک کوبایی چه در داخل، و چه در خارج از آن وجود داشت. اکنون کوبا حدود 75000 پزشک دارد که 35000 نفر آن‌ها در خارج از کوبا و 40000 نفر از آن‌ها در داخل این کشور مشغول به کارند. حدود 100000 دانشجوی رشته‌های مختلف مرتبط با پزشکی در کوبای امروز در حال تحصیل هستند. همچنین، کوبا بر اساس ایدئولوژی انقلابی خود، حدود 80000 دانشجوی خارجی، عمدتا از کشورهای فقیر آمریکای لاتین و کارائیب را به رایگان آموزش پزشکی می‌دهد. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 کوبا صنعت بیوتکنولوژی و داروسازی پیشرفته ای هم دارد. برای مثال، دانشمندان کوبایی توانستند واکسن مننژیت B و هپاتیت B را بسازند و با بهترین کیفیت به تولید انبوه برسانند. اولین‌بار کوبایی‌ها توانستند واکسن سنتتیک پیشگیری از بیماری ذات الریه را بسازند و به تولید انبوه برسانند. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

 کوبا این دستاوردهای پزشکی را صرفا برای خود نگه نمی‌دارد، بلکه از ابتدای استقرار خود، برنامه صدور خدمات پزشکی به کشورهای فقیر جهان سوم را در دستور کار داشت. فقط در سال 2009، 36.500 دکتر کوبایی به 81 کشور جهان اعزام شدند تا خدمات پزشکی و درمانی ارایه دهند، خدماتی که آن کشورها در حالت عادی به آن دسترسی نداشتند. این تعداد، بیشتر از تمام پزشکانی است که سازمان سلامت جهانی یا کل کشورهای پیشرفته به کشورهای جهان سوم می‌فرستند.  کوبا همچنین برنامه های پزشکی و درمانی مشترک با سایر کشورها را هم اجرا می‌کند. نمونه شاخص آن، برنامه‌ای موسوم به «ماموریت معجزه» Mission Miracle با کشور ونزوئلاست که قصد آن مبارزه با نابینایی است. تحت این برنامه، بیماران فقیر از کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب به کوبا سفر می‌کنند تا به طور رایگان مورد جراحی چشم قرار بگیرند. تا سال 2010 بالای 1 میلیون نفر تحت این برنامه مورد درمان قرار گرفتند. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما

شکست دادن تبعیض نژادی و جنسیتی  کوبا یکی از کشورهای پیشتاز در مبارزه با نژادپرستی و تبعیض جنسیتی در دنیا به حساب می‌آید. از زمان شروع استعمار اسپانیا بر کوبا در 1492، برای قرن‌ها تبعیض نژادی یک مولفه پایدار در جامعه کوبا بود. اصولا استعمار اسپانیایی‌ها بر این جزیره با کشتن و امحاء بومیان کوبا رقم خورد. اربابان استعمارگر اسپانیایی از نژادپرستی و برتری‌نژادی به عنوان توجیه بی‌رحمی خود نسبت به کارگران بومی خود بهره می‌بردند. به علاوه، نژادپرستی برای سه قرن توجیه بردگی کوبایی‌های سیاه پوست بود که در مزارع عظیم شکر و تنباکو برای اسپانیایی‌ها بیگاری می‌کردند. یک گزاره استعماری قدیمی در بین اربابان اسپانیایی و خانواده‌های آنان شایع بود : «کودکان زاده می‌شوند تا شاد باشند. سیاهان زاده می‌شوند تا مرغ ها را بدزدند.»کوبا آخرین کشور آمریکایی بود که برده داری را در 1886 لغو کرد. ولی لغو رسمی آن و پایان سلطه استعمار اسپانیا تغییر چندانی در وضعیت سیاهان کوبا ایجاد نکرد. حکومت‌های دست نشانده آمریکا در کوبا، بعد از استقلال ظاهری آن در حوالی سال 1900، قوانین تبعیض‌آمیز علیه اقلیت‌های نژادی تصویب کردند که سیاهان را به حاشیه می‌راند.  پیروزی انقلاب کوبا در 1959، یک پیروزی بزرگ بر نژادپرستی هم بود. انقلاب کوبا، سرکوب‌شده‌ترین اقشار اجتماع را هم ارتقاء داد. بازتوزیع انقلابی زمین‌ها در می 1959 و کاهش چشمگیر اجاره بهای خانه (به حداکثر 10 درصد درآمد ماهیانه مستاجر)، از مهم‌ترین اقدامات دولت انقلابی کوبا در جهت رفع تبعیض از اقشار محروم بود.
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
مالکم ایکس رهبر اسطوره ای سیاهان امریکا در کنار فیدل
 سیاهان کوبا تحت پوشش برنامه‌های حمایتی دولت قرار گرفتند و سیستم‌های آموزش و سلامت خصوصی و تبعیض‌آمیز حذف شد. آموزش و درمان رایگان بیش از همه به سیاهان کوبا یاری رساند. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
جس جکسن(وسط)، کشیش برجسته سیاهپوست در کنار فیدل و دانیل اورتگا
 این اصلاحات تنها در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی نبود، بلکه انقلاب کوبا از همان ابتدا تلاش خود را برای اصلاحات فرهنگی و ایدئولوژیک در زمینه ریشه‌کنی تبعیض نژادی آغاز کرد. فیدل کاسترو در سخنرانی‌های عمومی خود همواره بخشی را به ضرورت حذف روابط نژادی تبعیض‌آمیز و برقراری برابری نژادی اختصاص می‌داد. 
 کوبای انقلابی همواره در عرصه بین‌الملل به عنوان یکی از مدافعان کارزار ضدنژادپرستی در جهان شناخته می‌شود. مصداق بارز آن، نقشی بود که کوبا در پایان حکومت آپارتاید سفیدپوستان در آفریقای جنوبی بازی کرد. از 1975 تا 1988، در جریان جنگ های داخلی آنگولا، حدود 300000 داوطلب کوبایی در کنار جنبش های ناسیونالیستی آنگولا بر علیه نیروهای حکومت آپارتاید آفریقای جنوبی و نیروهای مورد حمایت امریکا جنگیدند. 
دلایل استقبال سرد رائول کاسترو از اوباما
نیروهای داوطلب کوبایی که در آنگولا علیه ارتش رژیم آپارتاید آقریقای جنوبی می جنگیدند
 در کنار سیاهان، زنان کوبایی نیز پیش از پیروزی انقلاب در پایین‌ترین جایگاه در هرم جامعه کوبا قرار داشتند. بخش عمده جمعیت بی‌سواد و بیکار کوبا را زنان تشکیل می‌داند. اکنون وضعیت زنان کوبایی یک وضعیت شاخص در میان کشورهای جهان است. در 2002، 62 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه در این کشور زنان بودند که اکثریت آن‌ها در رشته‌های غیرسنتی برای زنان از جمله علوم پایه و اقتصاد درس می‌خوانند. زنان اکنون حدود 65 درصد نیروی کار حرفه‌ای و تخصصی کوبا را تشکیل می‌دهند. 51 درصد پژوهشگران علمی و 72 درصد پزشکان کوبایی زن هستند.   














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن