واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: موافقت نمایندگان مجلس با گذراندن سربازی با لباس شخصی
نمایندگان مجلس با دائمی شدن استفاده از ظرفیت مشمولان وظیفه توسط نهادهای حاکمیتی موافقت کردند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، نمایندگان مجلس این تصمیم را در ادامه بررسی و تصویب ماده 36 لایحه تنظیم برخی احکام برنامه های توسعه کشور اتخاذ کردند.
ماده 36 این لایحه تصریح می کند: در زمان صلح با تأیید ستاد کل نیروهای مسلح، قسمتی از نیاز دولت، شهرداری ها، دهیاری ها، نهادهای عمومی غیردولتی، دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و غیردولتی و فدراسیون های ورزشی و واحدهای تولیدی به نیروی انسانی دارای مدرک لیسانس و بالاتر با استفاده از خدمت مشمولان وظیفه مشروط به عدم ورود آسیب به آمادگی رزمی کشور و پس از گذراندن دوره آموزش نظامی، تأمین شود.
این نیازها از طریق وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به ستاد کل اعلام می شود.
حقوق و مزایا و جیره استحقاقی در دوره خدمت از محل اعتبارات دستگاه به کارگیرنده تأمین می گردد، میزان دریافتی این قبیل افراد نباید در مجموع از حد مقرر در قوانین نیروهای مسلح تجاوز نماید.
حداقل 50 درصد نیروی انسانی فوق که فارغ التحصیل دانشگاه هستند باید در مناطق توسعه نیافته یا کمتر توسعه یافته کشور خدمت کنند.
تبصره- سهمیه مربوط به فدراسیون های ورزشی از طریق وزارت ورزش و جوانان و صرفاً برای استفاده قهرمانان ورزشی مدال دار کشوری و بالاتر و سهمیه واحدهای تولیدی از طریق دستگاه های اجرایی ذیربط اختصاص می یابد.
همچنین نمایندگان مجلس با دائمی شدن شورای عالی آمایش سرزمین موافقت کردند.
این تصمیم در راستای بررسی و تصویب ماده 35 لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه های توسعه کشور اتخاذ شد.
ماده 35 این لایحه تصریح می کند: به منظور استقرار و نظارت بر اجرای نظام راهبردی توسعه سرزمین «شورای عالی آمایش سرزمین» با مسئولیت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با وظایف اصلی زیر تشکیل می شود:
الف- بررسی ، تصویب و نظارت بر اجرای نظام راهبردی توسعه سرزمین و تنظیم روابط ارکان و اجزای آن
ب- بررسی ، تصویب، هماهنگی ونظارت مستمر بر تهیه برنامه ها و طرحهای توسعه سرزمین در سطوح ملی، منطقه ای و استانی
پ- بررسی و تصویب ضوابط ملی آمایش سرزمین و اسناد آمایش ملی ، منطقه ای و استانی
ت- نظارت بر اجرای اصول و ضوابط ملی آمایش سرزمین در سطوح ملی و استانی و ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی ذیربط
تبصره 1 - دستگاه های اجرایی مکلفند برنامه های عملیاتی خود را به گونه ای تنظیم و اجرا نمایند که زمینه تحقق و جهت گیریهای آمایش سرزمین فراهم آید.
تبصره 2- نظارت بر اجرای مصوبات شورا بر عهده دبیرخانه ( سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) است. شورا می تواند برای انجام وظایف خود نسبت به تشکیل کارگروه های موضوعی یا موضعی اقدام نماید.
تبصره 3- آیین نامه اجرایی این ماده شامل ترکیب اعضا، شرح وظایف تفضیلی ، مسئولیتها ،اختیارات و ارکان شورا ظرف مدت 6 ماه پس از ابلاغ این قانون به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور (دبیرخانه) به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره 4- دولت موظف است در برنامه ریزی های آمایش سرزمین، همواره سیاست های خشکی و دریایی را توامان لحاظ نماید.
مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی لایحه احکام دائم برنامههای توسعه کشور به دائم شدن شورای برنامهریزی و توسعه استان رأی نداد.
تصمیم گیری، تصویب، هدایت، هماهنگی و نظارت بر همه امور مدیریت و توسعه و سرمایه گذاری همه جانبه و پایدار استان در راستای پیگیری عدالت سرزمینی و نیز تقویت تمرکززدایی و افزایش اختیارات استان ها، تقویت نقش و جایگاه استان ها در راهبری و مدیریت توسعه درون زا از جمله اهداف دائم شدن شورای برنامه ریزی و توسعه استان عنوان شده بود.
این ماده برای بررسی بیشتر به کارشناسی به کمیسیون مربوط ارجاع شد.
سه شنبه ۱۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]