تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804839153




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تدبير و اميد كجايي؟ دقيقاً كجايي؟


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تدبير و اميد كجايي؟ دقيقاً كجايي؟
اقتصاد ايران كه زماني دل به وعده احياي 100روزه دولت تدبيرو اميد خوش كرده بود، اين روزها با گذشت هزار روز از آغاز به كار دولت، جز جولان ركود اقتصادي چيز ديگري نمي‌بيند در اين ميان از دولت بايد پرسيد تدبير و اميد دقیقاً كجا است؟!
نویسنده : هادی غلامحسینی 


اقتصاد ايران كه زماني دل به وعده احياي 100روزه دولت تدبيرو اميد خوش كرده بود، اين روزها با گذشت هزار روز از آغاز به كار دولت، جز جولان ركود اقتصادي چيز ديگري نمي‌بيند در اين ميان از دولت بايد پرسيد تدبير و اميد دقیقاً كجا است؟!
پيش از روي كار آمدن دولت يازدهم نيز به دلايلي چون تحريم‌هاي ناعادلانه غربي، جهش بهاي ارز، افزايش هزينه واردات و اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها شاهد فراز و فرود تعدادی از شركت‌ها بوديم اما روحاني با اتكا به اقتصاددان‌ها و تكنوكرات‌ها و ژنرال‌هايش و همچنين برنامه‌اي كه براي سياست خارجه و برنامه هسته‌اي داشت، مدعي شد اقتصاد و معيشت مردم را در يك برنامه 100روزه سرو سامان خواهد داد.
امروز كه اين يادداشت به رشته تحرير درمي‌آيد تقريباً هزار روز از آغاز به كار دولت مي‌گذرد و در تمام طول مدت فعاليت دولت يازدهم تقريباً ماهی نبوده است كه خبر تعطيلي بنگاه‌هاي اقتصادي در خروجي رسانه‌ها قرار نگيرد كه كمبود نقدينگي و سرمايه در گردش، ضعف تقاضا در بازار، واردات كالاي مشابه، كالاي قاچاق و... كه همه و همه نشان از بي‌تدبيري و ضعف در سياستگذاري است، از جمله دلايل اصلي تعطيلي بنگاه‌هاي اقتصادي به شمار مي‌رود.
در اين بين شاخص‌ها و المان‌هاي اقتصادي نيز نشان مي‌دهد شركت‌هاي زيادي نيز در نوبت و صف تعطيلي نشسته‌اند، زيرا هيچ يك از بسته‌هاي خروج از ركود اقتصادي دولت يازدهم كارگر نيفتاده است. دولت یازدهم در طول فعاليت خود با هدف خروج از ركود و ايجاد رونق اقتصادي سه بسته اقتصادي به اجرا درآورد كه در ادامه به تأثير اين بسته‌ها روي دو شاخص مهم تورم و نرخ رشد اقتصادي نگاهي مي‌اندازيم.
   
فراز و فرود نرخ رشد اقتصادي
به ادعاي خود دولت، اقتصاد ايران بعد از 9 فصل متوالي رشد منفي و رکود تورمي در سال‌هاي 90 تا 92 سرانجام در بهار سال 93 با رشد مثبت 4 درصدي و در عين حال کاهش تورم مواجه شد و رشد اقتصادي در بهار و تابستان 4 درصد و در پاييز 2 درصد و براي کل سال 93 به طور متوسط 3 درصد رشد کرد، در اين بين طبق گزارش مركز آمار نرخ رشد اقتصادي در نيمه ابتدايي سال 94 تنها يك درصد بود كه اين مركز نرخ رشد اقتصادي 9 ماهه ابتدايي سال 94 را 7 درصد اعلام كرد (گفتني است احتمال مي‌رود نرخ رشد اقتصادي در سال 94 عددي بين صفر و يك باشد).
در رابطه با نرخ رشد 3 درصدي سال 93 نيز بايد عنوان داشت كه مركز پژوهش‌هاي مجلس نرخ رشد اقتصادي اين سال را بيش‌گويي اعلام كرده و مدعي شده است كه نرخ رشد اقتصادي سال 93 عددي در محدوده 2 درصد بوده است، بدين ترتيب اگر نرخ رشد اقتصادي سال 93 را 2 درصد و سال 94 را نيز يك درصد لحاظ كنيم مي‌بينيم كه سه بسته اقتصادي دولت تدبير و اميد نتوانسته به رشد پايدار اقتصادي منجر شود و از اين گذشته نرخ رشد مجدد به سمت صفر و حتي منفي شدن ميل پيدا كرده است.
 
تورم کنترل شد اما با چه بهایی
اگرچه دولت نتوانسته بر ركود اقتصادي طي فعاليت خود غلبه كند اما در بخش كنترل تورم دستاوردهايي داشته است چراكه نرخ تورم در طول فعاليت دولت يازدهم از محدوده 40 درصد در سال 92 به زير 14 درصد در پايان 94 رسيد، اما نبايد از خاطر برد كه سياست‌هايي كه به كنترل تورم منجر مي‌شود عملاً اقتصاد را در ركود بيشتر فرو مي‌برد و مي‌توان يكي از دلايل تعميق ركود و ناكامي دولت براي ايجاد رونق اقتصادي را سياست‌هايي عنوان كرد كه براي كنترل تورم عملياتي شده است.
در شرايطي در ابتداي سال 95 قرار داريم كه مقام معظم رهبري سال‌جاري را سال «اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل» معرفي كرده‌اند، از اين‌رو انتظار مي‌رود دولت يك نگاهي به عملکرد سه سال گذشته خود بيندازد و ببيند چگونه با پافشاري بر يك نسخه اقتصادي منسوخ شده رشد و توسعه اقتصاد ايران را معطل برجام كرد، در صورتي كه مي‌توانست در كنار برجام اقدام به اصلاحات و تقويت اقتصاد داخلي ايران كند، بدين ترتيب اميد مي‌رود دولت سياست‌هاي اقتصادي خود را با سياست‌هاي كلي اقتصاد مقاومتي مطابقت بخشد، بي‌شك اگر چنين كند مواهب و دستاوردهاي اقتصادي‌اش در پايان دوره فعاليتش از دستاوردهاي فعلي آن خيلي بيشتر خواهد بود.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن