محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842154030
رسایی: برخی از مردم چشمبسته رای دادند!
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رسایی: برخی از مردم چشمبسته رای دادند!
مجلس دهم جایی برای او ندارد اما شنیدن حرفهایش از معادلات مجلس آینده و انتخاباتی که یکی از غایبان آن بود، خالی از لطف نیست.
به گزارش نامه نیوز «اعتماد» با این مقدمه نوشت: حمید رسایی، اصولگرایان را به ایجاد هویتی مستقل در مجلس بعدی دعوت میکند؛ هویتی جدا از طیفهایی نظیر هواداران علی لاریجانی. همانگونه که در ابتدای مجلس نهم هم منتقدان کنونی دولت کوشیدند تا صف خود را از این دسته از اصولگرایان جدا کنند و خود، راهی جدا در پیش بگیرند. آنها البته چندان هم منتظر توصیههایی نظیر توصیههای حمید رسایی نماندهاند و از همین الان کار خود را برای گرفتن کرسیهای حیاتی مجلس آینده با ایجاد کمیتهای هفتنفره آغاز کردهاند.
اما سخنان حمید رسایی، در مقام نمایندهای که از ادامه کار باز مانده است، از آنرو میتواند حائز اهمیت باشد که این طیف از اصولگرایان نشان دادهاند که حداقل در عرصه ترسیم وضعیت سیاسی و تصویرسازی از موقعیتهای مختلف، حرفهایی میزنند که عموما انطباق زیادی با هم دارد. از همین روست که میتوان سخنان رسایی را به نیروهای باقی مانده این جریان در مجلس دهم هم بسط داد و حرف آنها دانست؛ نیروهایی که این روزها را در سودای بازسازی سیاسی خویش در بهارستان سپری میکنند.
رسایی معتقد است که طیف اصولگرایان منتقد دولت امکان انتخابی بین لاریجانی و عارف برای ریاست مجلس ندارند. چرا که از نظر او هر دوی این چهرهها دارای کار ویژهای تقریبا مشابه برای رقبای دولتی و اصلاحطلب این طیف هستند. از همین روست که او میگوید آنها در هر شرایطی باید نامزد خود را برای ریاست مجلس داشته باشند. در مقابل هم بعید به نظر میرسد که اصولگرایان منتقد دولت برای روزهای بعد از هفتم اسفند، برنامه دیگری جز این در دستور کار خویش قرار دهند. آنها هم کم و بیش مانند حمید رسایی، رئیس فعلی مجلس را چهرهای میدانند که تنها نامی از اصولگرایی برای او باقی مانده است. نشانههای این برداشت عمومی در سطح اصولگرایان منتقد دولت را هم به راحتی در کوران رقابتهای انتخاباتی میشد رصد کرد؛ از لیستی که برای قم بدون حضور علی لاریجانی بسته شد تا اعلام حمایت چهرههای اصولگرای مجلس نهم از سه نامزد حوزه انتخابیه قم که نامی از علی لاریجانی در آن وجود نداشت.
هر چند شاید داوری حمید رسایی و همفکران او درباره موقعیت لاریجانی و عارف و همینطور کاری که اصولگرایان باید در مجلس دهم انجام دهند قدری قابل پیشبینی و حتی تکراری شده باشد اما در مقابل حرفهای او درباره نتیجه انتخابات تهران بسیار بیش از اینها شنیدنی است؛ نتیجهای که هنوز اصولگرایان نتوانستهاند در بیان رسمی خود روایتی برای تحلیل آن پیدا کنند. این سردرگمی برای تعبیر معنای رای تهران در سخنان رسایی هم مشهود است. او از یک سو میگوید مردم تهران با چشم بسته رای دادهاند و از سوی دیگر با اشاره به کاهش ٢٠ درصدی آرای پایین شهر و افزایش ٢٠ درصدی آرای بالای شهر، معتقد است کارکرد اقتصادی دولت باعث بدگمانی عمومی مردم ضعیف به حاکمیت شد و این نتیجه رقم خورد.
* تصویر شما از هویت مجلس بعدی و خط و ربط سیاسی آن تا همین مرحله چگونه است؟ به عبارتی فکر میکنید تمایلات سیاسی غالب در این دوره مجلس متوجه کدام سمت باشد؟
هویت مجلس آینده را نخستین بزنگاه آن مشخص میکند که آن انتخاب هیات رییسه مجلس دهم است. اگر رئیس مجلس آینده سرلیست اصلاحطلبان در تهران یا سرلیست اصلاحطلبان در قم باشد، آن مجلس به نظر من یک مجلسی میشود که گرایش به همین جریان دارد و آن وقت خوش به حال دولت خواهد شد اما اگر به غیر از این نفر سرلیست، گزینه دیگری از مجلس بیرون بیاید آن وقت میتوان گفت که مجلس گرایش متفاوتی دارد و الا آقای لاریجانی و عارف، هر کدامشان که باشند فرقی نمیکند.
* یعنی شما بین این دو نفر که یکی اصلاحطلب و دیگری اصولگراست، تفاوتی نمیبینید؟
نه. به هر حال هر کدام که بشوند برای دولت یک سری محاسن و معایبی دارند. آن چیزی که روشن است این است که همه اینها دلشان میخواهد آقای لاریجانی رئیس باشد.
* مثلا چه کسانی؟
هم دولتیها و هم اصلاحطلبان و هم آقای هاشمی. همه اینها دلشان با آقای لاریجانی است.
* یعنی واقعا فکر میکنید در جریان اصلاحات گرایش برای ریاست به سمت آقای عارف وجود ندارد؟
وقتی کسی هر دو راهنمایش کار میکند و میتوانند در مواقعی که نیاز است او را به عنوان اصولگرا و در مواقع دیگری به عنوان اصلاحطلب معرفی و بهرهبرداری کنند، به نوعی برایشان بهتر است. به نوعی آقای لاریجانی از نظر من حالت تقطیرکننده جریان اصولگرایی را دارد، یعنی وقتی آقای لاریجانی انتخاب میشود، جریان اصولگرایی فکر میکند کسی آنجا نشسته که منتسب به اوست، در حالی که اینگونه نیست. کنترل جریان اصولگرایی برای دولت و اصلاحطلبان به وسیله آقای لاریجانی خیلی برای آنها راحتتر است یا به عبارت دیگر سرکوب جریان اصولگرایی با آقای لاریجانی راحتتر جلو میرود تا آقای عارف.
* جریان اصولگرای منتقد دولت آیا در این شرایط چهره و گزینهای دارند که بتوانند وارد این میدان کنند یا اینکه شما میگویید فقط بیان چیزی شبیه یک آرزوی سیاسی است؟
به عقیده من دارند و چهرههایی هم هستند که این قابلیت را دارند که وارد رقابت شوند اما اصل حرف من این است که تفکری که برای خود حرفی دارد و مبنا دارد، حالا درست یا غلط بحث دیگری است، نباید پای رفتار زیگزاگی آقای لاریجانی بیاید که برای ماندن در قدرت یک روز راهنمای چپ میزند و یک روز راهنمای راست. این جریان اصولگرایی نباید پای آقای لاریجانی ذبح شود. از نظر من اصلا مهم نیست چه کسی رئیس بشود، آقای لاریجانی یا آقای عارف.
* خب با این حرف شما من یک فرض مطرح میکنم که مثلا رقابت ریاست نهایتا بین آقایان لاریجانی و عارف باشد. آن وقت به نظر شما اصولگرایان باید چه کنند؟ شما در چنین لحظه و موقعیت فرضی چه پیشنهادی برای جریان اصولگرایی دارید؟
من اگر در مجلس بودم، میگفتم که جریان اصولگرایی باید مستقل عمل کند و کاندیدای سومی را وارد عرصه رقابت کند. چون عرض کردم که از نظر من هیچ فرقی نمیکند. آقای لاریجانی در ظاهر اصولگرایی را قبول دارد اما در واقع امر یک ورژن دیگری از تفکرات اصلاحطلبی است. فکر اصلاحطلبی متاسفانه یعنی اینکه برای رسیدن به قدرت باید هر کاری انجام داد. همین هم جریان اصلاحات را زمین زد و همین موضوع هم آقای لاریجانی را زمین خواهد زد. اصلاحطلبانی که دوستان جانی حضرت امام (ره) بودند حاضر شدند با دشمنان امام دست دوستی بدهند تا با رقیب مقابله کنند.
* کنایه شما به کیست؟ یعنی مثلا الان به آقای ظریف و روحانی دارید کنایه میزنید؟
نه، من دارم از سال ٧٦ به بعد را میگویم. از آن سال به بعد به خاطر رقابت سیاسی و برای اینکه طرف مقابلش در قدرت نباشد حاضر شد دست بدهد با نهضت آزادی که خودشان آمدند گفتند که امام فرموده اگر اینها به قدرت برسند چنان سیلیای به اسلام میزنند که اسلام به این زودیها سر بلند نمیکند. آقای لاریجانی هم دقیقا همان مسیر اصلاحطلبی سال ٧٦ را جلو میرود و دقیقا در این مسیر متاسفانه این جریان که آقای لاریجانی در راس آن است، عاقبتی پیدا میکند که اصلاحطلبان الان پیدا کردهاند. چون هویت آن بر اساس رسیدن به قدرت تعریف شده است.
* با توجه به نتیجه انتخابات تهران و جو روانی حاصل از آن فکر میکنید در دور دوم، اصولگرایان کار راحتی داشته باشند یا نه؟ فکر میکنید در انتخابات دور دوم نتیجه تهران تاثیر میگذارد؟
تهران متفاوت از شهرستانهاست و تابع یکسری مسائل دیگری هم هست. شهرستانها خیلی تابع مسائل سیاسی نیستند. در تهران بخشی از مردم با چشم بسته رای دادند و کاری نداشتند که در این لیست چه کسانی هستند. فقط چون یک چیزی شنیده بودند همینطور به همه رای دادند.
* این توهین به رای مردم پایتخت نیست؟ به هر حال ما مدام میشنویم که مردم با شعور و بصیرت انتخاب میکنند. این همخوانی با حرف شما ندارد.
این حرف خود رایدهندگان و حتی سیاسیون اصلاحطلب است که میگفتند ما حتی اینها را نمیشناسیم یا تعداد کمی را میشناسیم. رسما حتی میگفتند که اگر آقای کوچکزاده هم در این لیست بود ما به آن رای میدادیم.
* خب خود مقام معظم رهبری هم یک بار به صراحت گفتند که ایشان هم بر اساس لیستها رای میدهند و امکان دارد که به عنوان رهبر جمهوری اسلامی برخی نامزدها را نشناسند اما به لیستها اعتماد میکنند. این تعبیر شما حتی با اظهارنظر رهبری هم متعارض است.
نه، آن موضوع فرق میکرد. مال جریان اصلاحطلبی این شکلی نبود. اصلاحطلبان میگفتند ما اصلا کاری نداریم. چون آدمهای اصلی اصلاحات هم اینها را نمیشناختند. خدایی شما فکر میکنید حتی آقای خاتمی اینها را میشناخت؟ قطعا خیلیها را نمیشناخت. حالا چه برسد به بقیه. یا آقای هاشمی و روحانی که از این لیست حمایت کردند آیا آن را میشناختند؟ قطعا نمیشناختند. واقعا دست انداختند و هر کس دم دستشان رسید آوردند توی لیست. من خیلی از اینها را میشناسم و شاید بیشتر از اصلاحطلبان هم بشناسم. حالا انشاءالله اینها میآیند توی مجلس و شما میبینید چه کسانی هستند و چقدر اصلاحطلب هستند. احتمالا میآیند و یک جور دیگری که شما توقع ندارید حرف میزنند.
* این نشانه نفوذ آن دعوتی که برای رای دادن انجام شد، نیست؟ نشانه مقبولیت عمومی آن دعوت نیست؟
نه، نشانه این است که جریان اصلاحطلبی پادگانی عمل میکند. اصلا هم بحث مقبولیت آقای خاتمی نیست. همین آقای خاتمی در مجلس هشتم آمد جلو و به اسم او لیست دادند که آقای جهانگیری و انصاری و امثال این چهرهها هم در لیست آنها بودند و آقای خاتمی هم آمد عکس خود را بالای همه اینها زد. خب بعد چند نفر رای آوردند از آن لیست؟
* آن لیست مربوط به هشت سال قبل بود و امروز ما داریم درباره شرایط سال ٩٤ حرف میزنیم. آدمها یک وقتی محبوب هستند و مقبول و یک وقت دیگر خیر. الان اگر این لیست رای آورده، به نظر شما دلیلش اگر آن دعوت نبود، چه چیزی بود؟
من که دماسنج ندارم بفهمم چقدر از این رای تهران مربوط به پیام تصویری آقای خاتمی میشد و چقدر برای بقیه عوامل. خیلی چیزها موثر بود. ٢٠ درصد مشارکت در جنوب تهران کاهش پیدا کرد و ٢٠ درصد مشارکت در شمال شهر افزایش یافت. خب نتیجه به هم خوردن این توازن شد این لیستی که رای آورد.
* خب اصلا فرض بگیریم حرف شما درست. اصلا چرا باید ٢٠ درصد مشارکت در جنوب شهر کاهش بیابد و در شمال شهر بیشتر شود؟
دلیلش در جنوب شهر این بود که مردم تفاوتی بین چپ و راست و اصلاحطلب و اصولگرا نمیدانند. در این دو سال عملکرد دولت به شکلی بود که مشکل اقتصادی مردم را بیشتر کرد و مردم هم که حاکمیت را یکپارچه میدیدند نیامدند و در شمال شهر هم که مسائل اقتصادی مهم نیست و همه متوجه مسائل سیاسی هستند، موقعیت را مناسب دیدند و آمدند.
* ولی این چیزی که درباره جنوب شهر میگویید با بحث بصیرت سیاسی مردم در تضاد است. چطور مردمی که حتی مسائل جهانی را به خوبی درک میکنند و گفته میشود جلوتر از نخبگان سیاسی حرکت میکنند، از درک چنین مساله سادهای عاجز هستند؟
اتفاقا بصیر هستند. مردم میفهمند.
* خب از یک طرف میگویید بصیر و سیاسیترین مردم دنیا هستند و از طرف دیگر میگویید فرق دولت را با کلیت حاکمیت نمیدانند؟
همین مردم میگویند وضع معیشت جامعه بدتر شده. آنها حاکمیت را یکپارچه میبینند. این را هم بارها در مجلس گفتهام که مردم کوچه و بازار تفاوتی بین من و فلانی قائل نیستند. میگویند بالاخره جمهوری اسلامی است و همه را یکی میبینند.
۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
رسايي: بخشي از مردم با چشم بسته راي دادند
رسايي بخشي از مردم با چشم بسته راي دادندتاریخ انتشار دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۴۳ مجلس دهم جايي براي او ندارد اما شنيدن حرفهايش از معادلات مجلس آينده و انتخاباتي كه يكي از غايبان آن بود خالي از لطف نيست حميد رسايي در گفتوگويي كوتاه با «اعتماد» اترقی: برخی از رای دهندگان در انتخابات موافق نظام نبودند/ علت شکست اصولگرایان کاهش 15 درصدی مشارکت مردم جنوب ته
ترقی برخی از رای دهندگان در انتخابات موافق نظام نبودند علت شکست اصولگرایان کاهش 15 درصدی مشارکت مردم جنوب تهران بود ترقی یکی از علل شکست اصولگرایان تهران در انتخابات هفت اسفند را کاهش مشارکت پانزده درصدی مردم جنوب تهران در انتخابات دانست حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب ممنتخب مردم اصفهان که شورای نگهبان آرایش را باطل کرد: از امام زمان و رهبری یاری می طلبم
منتخب مردم اصفهان که شورای نگهبان آرایش را باطل کرد از امام زمان و رهبری یاری می طلبم سیاست > انتخابات - ایلنا نوشت مینو خالقی در بیانیهای اعلام کرد از طرق قانونی و حقوقی به دنبال استیقای حقوق خود و مردمی که او را منتخب خود دانستهاند خواهد بود متن این بیانیه بهآیت الله خاتمی: آبنبات برجام برای برخی مزه کرده که به دنبال برجام ۲، ۳ و ۴ هستند/ طوری وانمود میکنند که اگر ب
آیت الله خاتمی آبنبات برجام برای برخی مزه کرده که به دنبال برجام ۲ ۳ و ۴ هستند طوری وانمود میکنند که اگر برجام حل کشور گلستان میشود خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت آبنبات برجام برای برخی خیلی مزه کرده که به دنبال برجام ۲ ۳ و ۴ هستند به گزارش نامه نیوز آیت الله سید احمد خاتمردم با گرایشهای افراطی همخوانی ندارند
آیت الله غروی در گفتوگو با ایلنا مردم با گرایشهای افراطی همخوانی ندارند یک عضو ارشد جامعه مدرسینحوزه علمیه قم تاکید کرد که مردم با گرایشهای افراطی همخوانی ندارند وتنها به دنبال کار و تلاش مسئولان هستند آیت الله سیدمحمد غروی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره بمصطفی درایتی: عکسالعمل مردم در قبال محدودیت برای خاتمی در انتخابات خود را نشان داد
مصطفی درایتی عکسالعمل مردم در قبال محدودیت برای خاتمی در انتخابات خود را نشان داد یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت مردم از تنها راه اظهارنظرشان در جامعه یعنی انتخابات برای اعتراض به ممنوع التصویری آقای خاتمی استفاده کردند به گزارش آخرین نیوز حجت الاسلام مصطفی درایتی در گفتوگوعکسالعمل مردم در قبال محدودیت برای خاتمی در انتخابات خود را نشان داد
درایتی در گفتوگو با ایلنا عکسالعمل مردم در قبال محدودیت برای خاتمی در انتخابات خود را نشان داد یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت مردم از تنها راه اظهار نظرشان در جامعه یعنی انتخابات برای اعتراض به ممنوع التصویری آقای خاتمی استفاده کردند حجت الاسلام مصطفی درایتی در گفتوراهکار مجلس برای تسریع تصویب لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه
یکشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۹ ۴۷ مجلس شورای اسلامی مادهای را به تصویب رساند که بر اساس آن پس از این رسیدگی به لایحه تنظیم برخی از احکام برنامههای توسعه کشور نیاز به دو سوم آراء نداشته و مغایرتی با برنامه پنجم توسعه ندارد به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسنا نمایندگان مجلس شورای اسلامردم و مسئولین با عزمی راسخ برای کاهش تصادفات جادهای تلاش کنند
پنجشنبه ۱۲ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۴ ۱۳ نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت برای کاهش آمار حوادث جادهای در کشور باید تمام مسئولان و مردم دست به دست هم با عزمی راسخ تلاش کنند به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کهگیلویه و بویراحمد غلامرتاکید نجابت بر نقش قوا و مردم در اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی
شنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۵ ۵۳ یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه نهادها باید در راستای اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی حرکت کنند اظهار کرد ساختار اقتصاد درون کشور باید به گونهای طراحی شود تا همواره راهی برای تعاملات اقتصادی وجود داشته باشد حسین نجابت در گفتوگ-
سیاسی
پربازدیدترینها